Ladataan...
Tyhjä ajatus

Hei ihanat! Pidin viime viikolla ensimmäistä kertaa koskaan ruokapäiväkirjaa. Ruoan tarkkailu ei ole todellakaan mun juttu. Koska kasvisruoka-aiheiset postaukset ovat kuitenkin olleet suosittuja ja monet ovat uteliaita sen suhteen, mitä vegaanin ruokavalioon mahtuu, pidin kirjaa syömisestäni viikon verran. Ja nyt julkaisen päiväkirjan tänne.

Jokainen ihminen on yksilö enkä missään nimessä suosittele ketään suoraan matkimaan minun syömisiäni. Julkaisen tämän tänne lähinnä siksi, että tästä voi saada inspiraatiota omaan keittiöön ja myös siksi, että sekasyöjät voisivat hieman hahmottaa, mitä vegaanin lautaselta voi löytää. Merkitsin päiviin myös urheilusuoritukset, sillä ne vaikuttavat omaan syömiseeni merkittävästi.

Tässä vaiheessa totean myös, että annokseni ovat yleensä aika suuria... Tavallisen ruoan lisäksi otan joka aamu myös muutaman spirulina-tabletin sekä c-, d- ja b12-vitamiinitabletin.

En muuten tajunnut ottaa yhdestäkään annoksesta kuvaa. Kuvituksena siis vanha mustapapubrowniekuva, jonka reseptin löydät täältä.

 

MAANANTAI
Lautasellinen granolaa kauramaidolla
Desi mustaa kahvia
Falafelpyöryköitä uunissa paistetuilla vihanneksilla (kukkakaalia, munakoisoa ja paprikaa) hummuksella ja tuoreella salaatilla
Vihersmoothie (lehtikaalia, omenaa, kurkkua, pinaattia, limeä)
Viinilehtikääryleitä ja vihanneksia (kurkkua, pinaattia, parsakaalia ja paprikaa)

 

TIISTAI
Lautasellinen granolaa kauramaidolla

1h CrossFit

Kaksi näkkileipää kauralevitteellä ja banaani
Kiinalaisessa buffetissa mm. paistettuja vihanneksia ja tofua, kevätkääryleitä ja vegaanista sushia
Kaurasuklaajäätelöä
Cafe Picnicin avokadopatonki
Kotitekoista kasvispitsaa (herkkusieniä, sipulia, oliivia, jalopenoa)

 

KESKIVIIKKO
Lautasellinen granolaa kauramaidolla
Desi mustaa kahvia
Kolme näkkileipää kauralevitteellä ja banaani
Viinilehtikääryleitä ja vihanneksia (kurkkua, pinaattia, parsakaalia ja paprikaa)

1h CrossFit

Riisiä ja paisettuja sieniä ja vihanneksia teriyakikastikkeessa

 

TORSTAI
Lautasellinen granolaa kauramaidolla
Desi mustaa kahvia
Kaksi näkkileipää kauralevitteellä ja kourallinen kikherneistä tehtyjä sipsejä
Riisiä ja tofua inkiväärikastikkeessa
Kaurasuklaajätelöä
Kahvi mustana ja raakakakkupala
Skumppalasi, muutama kaurasipsi ja liivatettomia vaahtokarkkia
Avokadoleipä puolikuivatulla tomaatilla, rucolalla ja oliiviöljyllä
Tuoreita marjoja

 

PERJANTAI
Omena

1h CrossFit

Desi mustaa kahvia
Nyhtökauraburgeri, kaalisalaattia ja muutama ranskalainen peruna
Vihersmoothie (Rootsilta, en muista tarkkaa sisältöä)
Skumppalasi, desi mustaa kahvia ja raakakakkupala
Avokado- ja vihannesleipä (Roobertissa, en tässäkään muista tarkkaa sisältöä)
Kolme tortillaa härkiksellä, guacamolella, kasvisjuustolla ja sekalaisilla vihanneksilla

 

LAUANTAI
Lautasellinen puuroa marjoilla

6km juoksulenkki

Riisiä ja mustapapupihvejä hummuksella
Desi kahvia
Omena
Riisiä ja paistettuja sieniä ja vihanneksia teriyakikastikkeessa

 

SUNNUNTAI
Lautasellinen puuroa marjoilla

30min uinti

Desi mustaa kahvia
Hesburgerin nyhtöhärkähampurilainen vegaanimajoneesilla, pienet ranskalaiset ja kokis
Mehujää
Pitsaa kotiintilattuna (herkkusieniä, sipulia, oliivia, jalopenoa)

 

Omia huomioita: aamiaisgranola on kaupan, pitäisi oppia tekemään itse luonnonmukaisempaa ja vähemmän sokerista. Myös monet muut valmisruoat voisi korvata itsetekemillä (esim. hummus ja muut levitteet). Herkuttelu lähti tällä viikolla ihan lapasesta - oli pari bloggaajatapahtumaa sekä työkaverin läksiäiset mikä ehkä vaikutti vähän asiaan... Kamala tekosyy, tällä viikolla yritetään skarpata. (Ja tänä sunnuntaina ei myöskään syödä kaksi roskaruoka-ateriaa päivässä kuten viime sunnuntaina.)

Muuten olen ihan tyytyväinen syömiseeni. Saan mielestäni ihan terpeeksi proteiinia, yleisolo on energinen ja harvoin koen vegaanisen ruokavalioni rajoittavaksi keittiössä tai ulkona syödessäni. Osasyy on kuitenkin se, että etten ole allerginen millekään enkä juurikan tietoisesti välttele mitään muita ruoka-aineita kuin eläinperäisiä. Suosittelen kuitenkin kaikkia kokeilemaan kasvisruokaviikkoa ja toteamaan itse, että se on todellakin luultua helpompaa.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Keväästä!? Täksi päiväksi on luvattu +11 ja aurinkoa lähes pilveettömältä taivaalta.

 

Italian matkastamme, joka koittaa reilun kuukauden kuluttua? Hellooo Venetsia ja Garda-järvi!

 

Tämäniltaisesta pöytävarauksesta Ragussa? Juhlan aiheena on se, että olemme kestäneet toisiamme poikaystäväni kanssa tänään tasan kolme vuotta. Kestän mielelläni lisää.

 

Kaikesta mitä olemme suunnitelleet päämme (ja blogiemme) menoksi HannanAnin ja Adaman kanssa?

Tulevista CrossFit-treeneistä nyt kun selkäkin voi paremmin? Voin kokeilla jopa uusia PR:iä, ihan mieletön tunne.

 

Uudesta marjapuuron värisestä Lindexin kevättakista, joka on tänään ensimmäistä kertaa päällä? (Koska se +7 ja aurinko pilveettömältä taivaalta.)

 

Tulevista postauksista? Huomenna tulossa vegaanin ruokapäiväkirja, vink vink kasvisruokapostauksista tykänneille.

 

Viikonlopun Fuck Cancer -juoksusta? Valtakunnallinen Fuck Cancer -kampanja käynnistyy lauantaina. Olemme pistäneet rahakeräyksen pystyyn syöpää sairastavien nuorten ja heidän perheiden tueksi, jonka lahjoitukseen voi osallistua vielä lauantaihin asti. Tämän linkin takaa voit ottaa osaa keräykseen. Kiitos jokaiselle jo lahjoittaneelle sekä tuleville lahjoittajille. ♥

Innostavaa maanantaita, ihanat!

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Oon jo kuukausia vuosia kamppailut tietynlaisen täydellisyyden tavoittelemisen kanssa. Se ei ole sellaista perinteistä perfektionismia, jossa ruoan täytyy olla viimeisen päälle aseteltua tai kauluspaita sileä ilman ryppyjä, vaan paljon laajempaa ja syvällisempää. Sellaista, jossa jokaisen elämän osa-alueen on oltava erinomaisessa kunnossa - ihmissuhteet, liikunta, ruokavalio, blogi, koti, ulkonäkö, kaikki.

Yleensä vähintään yhdellä osa-alueella on mennyt hiljempaa - kun on nähty paljon kavereita, salikerrat ovat jääneet pienemmiksi tai kun olen kirjoittanut blogia ahkerammin olen laiminlyönyt kodin siivoamisen. Ja vaikka sisimmissäni tiedän, että mikään ei voi koskaan olla täydellistä, olen ahdistunut näistä "epätäydellisistä" osa-alueista paljon. Todella paljon. Olen soimannut itseäni, vaipunut jopa itseinhoon.

Kun luin tänäaamuna Saran postauksen, helpotus valtasi mieleni. Joku muukin tuntee näin ja joku muu osaa pukea omat ajatukseni paremmin kuin minä itse. Joku muu uskaltaa sanoa nuo asiat ääneen.

"Laiska muija, mikset ole panostanut tähän", Sara kirjoitti postauksessaan omista ajatuksistaan. Minusta tuntuu usein ihan samanlaiselta. Vaikka ihmiset vieressäni sanovatkin että olen ahkera ja olen antanut kaikkeni, oma oloni on kaukana siitä.

"Elämän eri osa-alueilla voi mennä tosi hyvin ja ne voivat olla erinomaisessa balanssissa keskenään, mutta yhtäaikaisesti on aika mahdotonta elää ennätystasolla kaikilla elämän sektoreilla. Vaikka kehittyminen on tärkeää, sitä on haastava tehdä koko ajan, kaikkialla. Ainakaan ilman, että ajaa itseään totaalisen loppuun."

Mä aion painaa mieleeni nuo Saran sanat niin, että ne juurtuvat sinne ja muuttavat ajatusmaailmaani. Ja ne muuttivat jo vähän. Hyväksyä, että kausia tulee ja menee, eikä yhdelläkään kaudella voi kaikki elämän osa-alueet toimia täysillä. Tauot, levot ja hei, jopa se laiskuus, on välillä ihan ok.

Lempeää keskiviikkoa kaikille. ♥

 

Kuvat minusta: Mikko Wivolin (editointi minä)

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Pages