Ladataan...
Tyhjä ajatus

Vegaanin riittävä raudansaanti puhuttaa monia. Rautaa tarvitaan hapenkuljetuksessa, vastustuskyvyn ylläpitämisessä, vieraisaineiden poistamisessa elimistöstä sekä energian muodostumisessa. Naisilla on luontaisesti miehiä vähemmän rautaa elimistössä, mutta naisten raudentarve on kuukautisten takia suurempi.

Raudanpuute voi aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä ja ihonkuivumista. Pahimmillaan raudanpuutteesta voi seurata masennusta ja anemiaa. Vegaanin kannattaakin käydä säännöllisesti mittaamassa omaa hemoglobiiniaan, jotta mahdollinen raudanvaje voidaan huomata ajoissa.

Kasvissyöjä saa rautaa linsseistä, pavuista, täysjyväviljatuotteista, kurpitsansiemenistä, pähkinöistä ja soijasta. Lisäksi on hyvä syödä ruoka-aineita, jotka auttavat raudan imeytymisessä: hedelmiä ja marjoja ja muita hyviä C-vitamiinin lähteitä, mieluiten rautaa sisältävien ruokien yhteydessä.

Linssistä on helppo tehdä nopeita ja rautapitoisia keittoja. Parhaat reseptit ovat mielestäni TÄMÄ, TÄMÄ ja TÄMÄ. Yksinkertaisimmillaan linssikeittoon ei tule muuta kuin linssejä, kookosmaitoa, tomaattimurskaa, sipulia, mausteita ja loraus oliiviöljyä.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Ensiksi: pahoittelut kuvien laadusta. Huono valo yhdistettynä kameran vääriin asetukseen on lopputuloksea tämä.

Toiseksi: yksi lähes täydellisen vaatekaapin tunnusmerkeistä on mielestäni hyvinistuvat pyjamat. Olen jo vuosia (ehkä kymmenen?) pukenut iltaisin isoäitini vanhat pyjamat (mummilla taas on ollut ne käytössä toiset kymmenen vuotta ennen minua). Ne ovat rakkaat, mutta tietysti kulahtaneet eivätkä tunnu enää pehmeiltä yllä.

Siksi menin ja ostin ensimmäistä kertaa ehkä ikinä omat pyjamat kaupasta. Satiinialustopin ja siihen sopivat satiinipyjamahousut Lindexistä. En ole tietenkään hylännyt isoäitini pyjamia, ne ovat varalla pyykkipäiviä varten.

Okei, huijasin. Olen mä kerran ostanut pyjamat, muistatteko H&M:n ne Simpsonit-bokserit vuonna 2006? Ne mä ostin omilla viikkorahoilla.

Yksi arkeamullistava asia on ollut tajuta, että pyjamat ei ole yhtä kuin kotihengailuasu. Ne ovat kaksi asiaa erikseen. Pyjamat ovat nukkumista varten, niissä ei katsota TV:tä, tehdä ruokaa tai siivota. Näin pyjamien käyttöikäkin pitenee ja niissä on parempi nukkua.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Viime aikoina uutisista bongattua:

Suomalainen elokuva Hymyilevä mies saa edelleen paljon positiivista palautetta osakseen maailmalla

Helsingin taidekoulut saavat mittavan avustuksen - tavoitteena on vähentää alueellista, nuorten välistä epätasa-arvoa

Sydänliiton järjestämä Sydänviikko -kampanja alkoi eilen. Kampanjan tarkoitus on nostaa esiin ihmissuhteiden ja myönteisten tunteiden merkitystä elämässä sekä kannustamaan halauksiin

WWF julkaisi lihaoppaan. Sen tarkoitus on ohjata meitä tekemään ympäristön kannalta parempia ruokavalintoja

17-vuotias Heidi Suur-Näkki lahjoitti pitkät hiuksensa pois syöpäsairaiden lasten tukemiseksi. Mielettömän inspiroivaa, hyvä Heidi!

 

Mukavaa uutta viikkoa!

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Pages