Ladataan...
Tyhjä ajatus

Kaupallinen yhteistyö: Verkkokauppa.com

 

Mä olen Nikonisti henkeen ja vereen - Nikon on ollut osa lähes päivittäistä elämääni siitä asti kun ostin itselleni ensimmäisen järjestelmäkameran joululahjaksi vuonna 2012. Sen jälkeen kamera on vaihtunut (tosin vain kerran ja silloinkin vasta neljän ja puolen vuoden ahkeran käyttämisen jälkeen) ja linssit kasvanut kokoelmaa pikkuhiljaa. 18-50mm kittilinssin lisäksi olen kuvannut 55-300mm ja 50mm-linsseillä. Ensimmäinen on erinomainen erityisesti kaukaisten kohteiden kuvaamiseen ja jälkimmäinen toimii parhaiten henkilökuviin.

Nyt valikoimaani on saapunut sellainen objektiivi, joka täyttää jokaisen (valokuvaamiseen liittyvän) tarpeeni: AF-S Nikkor DX 35mm f/1.8g. Polttoväli 35mm luo erinomaiset puitteet niin henkilö-, ruoka- kuin maisemakuvauksiinkin. Se on nopea ja valoisa linssi kirkkaan 1.8 aukonsa ansiosta.

On todella kätevää, kun sama linssi on käytössä asukuvissa ennen pressitilaisuutta, itse pressitilaisuudessa ja vielä after workeilla pressitilaisuuden jälkeen. Säästyy turhalta venkslaamiselta ja kantamiselta. Niin ja siitä kantamisesta - tämä yksilö on niin pieni ja kevyt, että se mahtuu pieneenkin laukkuun.

Tilaa oma objektiivisi Verkkokauppa.com:ista TÄÄLTÄ. Alle kokosin muutaman tällä linssillä kuvatun otoksen havainnollistamaan lopputulosta. :)

 

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Hyvän dokumentin merkki: se muuttaa elämääsi vähän. Erinomaisen dokumentin merkki: se muuttaa elämääsi paljon. Tällainen oli Minimalism: A Documentary About the Important Things (Netflix, 2015).

Elokuvan omassa kuvauksessa kerrotaan että dokumentissa haastatellaan ihmisiä, jotka torjuvat amerikkalaisen ihanteen eivätkä usko tavaroiden tuovan onnea vaan näyttävät, että vähemmän on enemmän. Nämä haastateltavat ovat minimalisteja, jotka ovat lopettaneet onnen etsimisen tavaroista ja omistavat mahdollisimman vähän. Nykyään he harjoittavat minimalismia kukin omalla tavallaan - asuvat esimerkiksi pienissä taloissa tai ovat omasta halustaan jopa kodittomia.

Kiinnostukseni dokumenttiin heräsi siitä kun näin vähän aikaa sitten enoni ja hänen tyttöystävänsä: he ovat dokkarista inspiroituneena reissaamassa Euroopassa yhteensä vain yhdellä pienellä laukulla ja sen lisäksi ovat lopettaneet kokonaan muovin ostamisen.

Maailmassa, jossa kulutus on vallannut markkinat ja ihmismielen, minimalisimme on tarvetta. Jokaisen kannattaa mielestäni todella tarkastella, mistä omistamista asioista kukin saa iloa. Kuten dokumentissa annettu esimerkki, jos omistaa laajan kirjakokoelman ja se tekee iloiseksi (kirjoja lainataan eteenpäin, niistä keskustellaan, niitä luetaan uudestaan jne.) pidä ihmeessä ne hyllyllä. Jos kirjat ovat pölyttyneet vuosia koskemattomina, lahjoita ne eteenpäin.

Meillä on kohtuuyksinkertainen sisustus kotona ja hyvin vähän tavaraa, mutta dokumentti inspiroikin minimalisoimaan myös elämän muissa osa-alueissa. Elämään yksinkertaisemmin ja kesittymään niihin muutamiin hyviin asioihin, haluamatta ja haalimatta kokoajan lisää.

 

Muita dokumenttisuosituksiani Netflixistä voit lukea tästä postauksesta.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Terveisiä Tallinnasta ja oikeastaan ihanan Adaman ilmapatjasta. Olemme täällä pienellä bloggaaja-/ystäväporukalla ja takana on todella kiva, työntäyteinen vuorokausi. Aion kirjoittaa reissustamme enemmänkin, ja illalla itseasiassa kaapamme Tallinkin Insta-tilin haltuun (@tallinksuomi). Käykää seuraamassa.

Mä olin alkuviikon todella väsynyt, ja jouduin poikkeuksellisen paljon tsemppaamaan itseäni (eikä sekään aina auttanut, nimimerkillä kahtena päivänä piti lähteä töistä aikaisemmin kotiin nukkumaan). Loppuviikosta aloin tuntemaan oloni taas normaaliksi ja energiaa oli vaikka muille jakaa - vingutin salikorttia, kävin Mikä Viini! -tapahtumassa ystävän kanssa, tapasin (ex-)kolleegoita ja tosiaan, sain kuin sainkin takamukseni tänne lätäkön toiselle puolelle.

Tänään on sellainen tunne että kaikki on just niin hyvin kun voi vaan olla. Mä toivotan kaikille mitä rentouttavinta sunnuntaita. <3

 

Ps. Alla vielä viikon postaukset:

Syksy on tullut ja tämän takia se on ihanaa

Viisi askelta aamuihmiseksi

Sinne missä juuret - seuraava matka Kosovoon

Näin omaksuin terveellisen ruokavalion

Hyviä asioita juuri nyt

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Pages