Disney takes on the Runway

Tyylitietotoimisto

Tänä syksynä muotimaailma on kääntänyt katseensa kohti sarjakuvamaailmaa. Sarjakuvat näkyvät niin vaatteissa kuin asusteissakin, mutta nyt myös erilaisten tempausten ansiosta hieman yllättävissäkin ympyröissä. Lieneekökään sattumaa, että tulevalla sesongilla järjestetään kaksi erillistä tapahtumaa, jossa pääosassa seikkailevat Disneyn legendaariset sarjakuvahahmot.

Barneys New York on tunnettu erilaisista joulusesonkia juhlistavista teematapahtumistaan. Viime vuonna juhlakautta vietettiin Lady Gagan kanssa Gaga's Workshopissa ja tänä vuonna vuoron saavat Aku Ankasta tutut hahmot. Electric Holiday nimellä kulkevassa tapahtumassa tavaratalon ikkunoissa pyörii uusi Disney lyhytelokuva. Elokuvan päähenkilönä loistaa Minni Hiiri, joka haaveilee pääsystä Pariisin näytöslavoille. Mukana seikkailevat myös Mikki, Iines, Lumikki ja monet muut tutut hahmot. Elokuvan sankarit ovat saaneet puvustajikseen muodin huippunimiä. Minni Hiiren puvustaa Alber Elbaz Lanvin'ltä ja Mikin pukee Nicolas Ghesquière Balenciagalta. Iines Ankka keimailee elokuvassa Dolce & Gabbanassa, Hessu Balmainissa kun taas Lumikki säteilee Nina Riccin luomuksissa. Elokuvaan on haluttu tuoda oikein muotimaailman tuntua ja siksi yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota. WWD kertoo, että elokuvassa nähdään myös muotimaailmasta tuttuja nimiä erilaisissa cameo-rooleissa. Electric Holiday pöyrähtää käyntiin 14. marraskuuta, jolloin tavaratalossa esitetään myös 3D-tekniikalla toteuttettu valoshow. Joulusesongin aikana Barneys'lta voi ostaa teeman mukaisia oheistuotteita ja leluja.

Minni Hiiren ei kuitenkaan tarvitsisi enää unelmoida näytöslavoista, sillä sarjakuvahahmo saa oman tribuuttinsa jo pian alkavilla Lontoon muotiviikoilla. Useat London Fashion Weekille osallistuvat suunnittelijat ovat suunnitelleet Minnistä inpiraationsa saaneita asuja The Minnie Mouse Must Haves tapahtumaan. Tapahtumalla halutaan juhlistaa sarjakuvamaailman todellista muoti-ikonia. Uniikit asut paljastetaan muotiviikkojen aikana ja huutokaupataan myöhemmin eBayssä. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan Fashion Arts Foundation järjestölle. Tapahtumaan osallistuvat Richard Nicoll, Katie Hillier, Giles Deacon,Terry de Havilland, Michael van der Ham, Lulu Guinness, Piers Atkinson, Bunney ja Husam el Odeh. Tapahtumaan ottaa osaa myös Meadham Kirchhoff, joka paljastaa Minni tribuuttinsa omassa S/S 2013 muotinäytöksessään.

Minnie Dress by Richard Nicoll

Lontoon muotiviikkojen yhteydessä järjestettävään The Minnie Mouse Must Haves tapahtumaan huhutaan osallistuvan myös huippukosmetiikka- ja kauneusbrändejä. Vahvistusta siitä, mitä nämä brändit ovat, ei toistaiseksi kuitenkaan ole tiedossa.

Lieneekö siis nyt niin, että ne lapsuudesta tutut Minni ja Mikki Hiiri puserot ovatkin jälleen supertrendikkäitä!

Kuvat ja lähteet: Electric Holiday/WWD.com & Richard Nicoll Minnie dress ja The Minnie Mouse Must Haves/Vogue UK.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

No onpa pitänyt venyttää nuokin hahmot langanlaihoiksi. Plääh. Idea on mennyt vähän pieleen, paljon kiinnostavampaa olisi ollut kuinka designerit osaisivat piirtää asunsa tavallisen pullukka-Minnin päälle :P.

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Vierailija: Tuossa WWD:n artikkelissa mainittiinkin asiasta. Ilmeisesti Barneysin tyyppien mielestä muotiluomukset eivät olisi toimineet niin hyvin normi-Minnin yllä ja siitä syystä kokivat hahmot pienen make overin. Tässä tosin korostuu entisestään muotimaailman vääristyneet ihanteet, jotka eivät kohtaa tosielämän kanssa. Olenkin siinä mielessä kanssasi samaa mieltä, että mielenkiintoisempaa olisi ollut nähdä tutut hahmot omassa alkuperäisessä muodossaan.

Kommentoi