Givenchy S/S 2015 - Kevätmuodin suunnannäyttäjä?

Tyylitietotoimisto

Givenchyn eilen pidettyä kevätnäytöstä on ehditty jo somessa ja erinäisissä muotimedioissa tituleerata sesongin parhaaksi. Vaikka Pariisin muotiviikkoja on vielä muutama päivä jäljellä, voidaan aika suurella varmuudella todeta, että tämä on toden totta yksi niistä mallistoista, jotka määrittelevät ensi kevään valtatrendejä.

Givenchy-suunnittelija Riccardo Tisci on toiminut muotitalon taiteellisena johtajana nyt miltei kymmenen vuotta. Viime vuosina suunnittelija on ottanut muotitalon mallistoihin huomattavassa määrin vaikutteita urbaanista katumuodista, mutta tällä sesongilla suunta on täysin toinen. Style.comin Nicole Phelps kertoo näytösarvioinnissaan malliston inspiroituneen perinteisistä tirolilaisvaatteista sekä Tiscin ensimmäisistä Givenchy-mallistoista.

Mallistosta on kieltämättä aistittavissa tiettyä 2000-luvun alkupuoliskon tunnelmaa. Eivät ne tirolilaisvaikutteetkaan huomaamatta jää. Väreissä mallisto luottaa pääasiallisesti mustaan, valkoiseen ja ruskeaan. Tosin löytyy mallistosta yksi vaaleanpunainen "väripilkkukin". Tämän lookin kohdalla ei voi olla miettimättä, että onko Tisci kenties saanut huutia yksipuolisesta väritarjonnasta ja päättänyt viime tipassa lisätä mukaan myös yhden värikkäämmän asukokonaisuuden. Mene ja tiedä!

Toisinaan Tiscin tirolilaisasut lipsahtivat suorastaan Game of Thronesin puolelle, mutta se lienee tänä päivänä vain positiivinen asia. Siinä missä työstetyt "nahkahaarniskat" istuisivat Westerosiin, voisivat kiiltävät hapsupaidat sen sijaan olla peräisin boheemin rock-kuningattaren vaatekaapista.

"Kun aloitin Givenchylla, olivat mallistoni asenteeltaan kovempia ja seksikkäämpiä. Naiset kertovat minulle usein, että markkinoilla ei enää ole sellaisia vaatteita." Riccardo Tisci kertoi Style.comille.

Silueteiltaan melko yksipuolisen malliston kantava teema olikin juuri seksikkyys.

Vaikka sanalla seksikäs on pukeutumisessa usein hieman negatiivinen pohjakaiku, eivät Tiscin Givenchy-naiset alistu perinteisiin odotuksiin. Näissä vaatteissa ihoa vilautellaan hillitysti ja hienostuneen harkitusti. Toisin sanoen, vaatteiden viehätys syntyy anteeksipyytelemättömästä bad ass -asenteesta.

Toki malliston boho- ja rock chic -tyyli ei kaikkiin makuihin sovi, mutta yksi asia on silti lähes varma! Tästa mallistosta "inspiroituu" ensi keväänä yksi jos toinenkin ketjuliike.

Kurkkaa mallisto kokonaisuudessaan Style.comista!

// Was Givenchy S/S 2015 the collection of the season? Many seem to think so! And one thing is for sure: these looks (more or less) will eventually reappear on the shelves of many high street stores.

Kuvat/Pics: Style.com

SEURAA BLOGIA - INSTAGRAMISSA - FACEBOOKISSA - TWITTERISSÄ

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.