LFW: Fifty Shades of Kane

Tyylitietotoimisto

Turha käydä kieltämään Christopher Kane, luit sen kuitenkin!

Christopher Kanen näytökset ovat aina yksi omista Lontoon muotiviikkojen kohokohdistani. Ja niin myös tälläkin kerralla. Tosin nyt suunnittelijan tuore FW15 -mallisto aiheutti ensin pienen hämmennyksen.

"Hetkinen! Mikäs se siinä mekon kyljessä oikein komeileekaan?", oli ensireaktioni!

Vaikka Kanen mallistoissa on aina (tai ainakin hyvin usein) ollut pieni seksualisuuteen liittyvä alavire, ei suunnittelijan tuoreen FW15 -malliston kohdalla voida enää puhua vain alavireestä. Pikemminkin nyt seksualisuus näkyi malliston läpi kuljettavana punaisena lankana.

Style.comin mukaan näytöksen show noteseissa mallistoa oli kuvattu muiden muassa termillä "electric orgasm". Vaatteissa näkyneet aplikoinnit ja "pitsiprintit" olivat sitä vastoin inspiroituneet Kanen studiolla pidettyjen piirrustustuntien saldosta. Ottaen huomioon erään viime aikoina kovasti puhuttaneen elokuvan ja sitä pohjustavan kirjasarjan, herää oitis kysymys, että harrastetaanko Kanen studiolla kenties myös lukupiirejä. Vai mistä lienevätkään saaneet ideansa näihin piirrustuksiin...

Leikki sikseen! Olihan mallistossa runsaasti myös päivänvaloa kestäviä lookeja. Erityisen ihastuttavia olivat erilaiset bondagemekot (!), leikkisät samettiminimekot ja 1970-luvun discotunnelmista muistuttava sähköisen vihreä vekkihame.

Vaikka todellisuudessa tuo Fifty Shades -vertailu saattaakin olla melko kaukaa haettu, en voinut vastustaa kiusausta tarttua ajankohtaiseen aiheeseen ja ilmiöön! :)

Kurkkaa Christopher Kanen tuore syysmallisto kokonaisuudessaan Style.comista!

// Don't try to deny it Christopher Kane! You've read it too... ;)

Kuvat/Pics: Style.com

SEURAA BLOGIA - INSTAGRAMISSA - FACEBOOKISSA - TWITTERISSÄ

Kommentit

Annemaris

Tuo toinen kuva eli look 16 oli mun lemppari. Jotenkin tosi kaunis mekko. Muuten omasta mielestäni koko show oli vähän liian all over the place. Osa lookeista näytti jotenkin vanhalta tai kopioidulta, sellaiselta "I've seen this before". En tiedä miksi tohon ekan kuvan lookkiin on pitäny oksentaa noi vartalot kauniin hopeisen (!!) vekkikankaan päälle. Joskus tuntuu et näiltä brittisuunnittelijoilta unohtuu kolme kultaista sääntöä: edit, edit, edit.

PS. Aiheeseen liittyvä kysymys. Postaako style.com koskaan negatiivisia arvosteluja? En muista lukeneeni mitään kritiikkiä heidän sivuiltaan. Toisaalta en roikukaan siellä 24/7 ja en ole muutamaan vuoteen ollut kovinkaan kartalla koko scenestä :D

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Se näissä usean kymmentä lookia sisältävissä kokoelmissa usein onkin ongelmana, että sitä editointia ei ole mahdollista kaikkien lookien kohdalla harrastaa. Mukaan siis lipsuu väistämättäkin ns. täytelookeja.

Ja mitä tulee tuohon "I've seen this before" -juttuun, niin eiköhän se mene noin vähän kaikkien suunnittelijoiden kohdalla. Harvoinhan näissä mallistoissa enää mitään täysin uusia ideoita esitellään. Mutta sitten taas huomio kiinnittyy enemmäkin erilaisiin uusiin ja mielenkiintoisiin tekniikoihin, joita tässäkin mallistossa näkyi mukavasta.

Tuosta Style.comista... No negatiivisia ja negatiivisia. Sanoisin ennemminkin, että postaavat ehkä kiltin kriittisiä arvioita. En muista ikinä minäkään lukeneeni sieltä täystyrmäävää arviota. Mutta ehkä tähän liittyy myös se, että Style.comin omistaa Condé Nast, joka taas saa vuosittain valtavat mainosrahat näiltä muotitaloilta ja niiden emoyhtiöiltä. Ei ole varaa haukkua, kun se saattaa tietää isoja rahallisia menetyksiä.

Nuuh beibe!

Miksi kaikki seksuaalisuuteen liittyvät viittaukset mediassa täytyy liittää Fifty Shades of Gray -ilmiöön? Aivan kuin kukaan muotisuunnittelijoista ei olisi erotiikasta kuullutkaan ennen tätä. En ainakaan itse erityistä yhteyttä Kanen glitterhameiden ja värikkäiden eroottisten figuurien liitolla ja piiskaleikkeihin keskittyvällä kirjalla/elokuvalla. 

Mutta takaisin mallistoon, miten kutkuttava ja röyhkeä! Eipä haittaisi mennä juhliin ilman avecia tuollainen pinkki adonis kaulassa. Ja tuo lookin 42 tunika, hillitön! ;)

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Sitä yritinkin tuossa viimeisessä toteamuksessa korostaa, että ei tämä mallisto nyt varmastikaan oikeasti ole Fifty Shadesta inspiroitunut. Mutta itse en vain voinut vastustaa kiusausta, kun melko ajankohtainenhan tuo aihe nyt on. Sitä paitsi, yritin kirjoittaa tätä hieman pilke silmäkulmassa.

Ja juurikin kutkuttava on melko osuva sana tätä mallistoa kuvailemaan! Tuo adonismekko toimisi varmasti melko hyvänä ice breakerina tilaisuudessa kuin tilaisuudessa :D

Nuuh beibe!

Ymmärrän! Ärryin ehkä juuri siksi kun tuntuu että kaiki feedini ovat täynnä fifty shades -aasinsiltoja. Mutta mallisto, ah, kiitos tietoisuuden laajentamisesta! :)

Laura P...

Oikeassa olet, sillä eipä noilta Fifty shades -aasinsilloilta oikein voi nyt missään välttyä! :)

Kommentoi