The New Black

Tyylitietotoimisto

'Red is the new black!'  'Purple is the new black!'  'Pastels are the new black!'

Tulevana syksynä musta onkin yllättäen 'se uusi musta'! Tyylitietotoimisto keräsi yhteen kolme mustanpuhuvaa, mutta hyvin erityylistä mallistoa A/W2012 sesongilta.

Musta on perinteisesti monen luottoväri juhlapukeutumisessa. Pikkumustan sanotaan olevan jokaisen tyylikkään naisen vaatekaapin kulmakivi ja monet menneet ja nykyiset tyyli-ikonit vannovat mustan nimeen. Musta saattaa kuitenkin tuntua myös tylsältä ja mielikuvituksettomalta vahtoehdolta. Musta voi olla vaikea väri, ja sitä pitääkin kantaa ylväästi. Musta voi kuitenkin samalla olla todellinen voimaväri, joka saa kantajansa persoonan räiskymään. Mustan kohdalla jujuna sanotaan olevan erilaisten tekstuurien yhdistäminen, mutta joskus myös monotoninen musta voi olla mielenkiintoinen. Bottega Venetan syys-talvi mallisto tarjoaa siitä erinomaisen esimerkin. Nämä päällä kelpaa lähteä juhlaan kuin juhlaan tulevalla talvisesongilla.

Vapaa-ajan pukeutumisessa mustalla saa lisättyä asuun pientä särmää. Vaikka syystrendeissä liputetaankin goottisen mustan nimeen, vaihtoehtojakin löytyy, mikäli etsinnässä on hieman pehmeämpi linja. Altuzarran syys-talvi mallisto oli yksi näytössesongin puhutuimmista ja se saikin osakseen paljon hehkutusta. Marokkolaisista printeistä ja kiertolaiselämästä vaikutteensa saanut kokoelma tarjoaa boheemille pukeutujalle monipuolista inspiraatiota. Armeijahenkiset leikkaukset kuitenkin lisäävät kokoelman katu-uskottavuutta ja tarjoavat sitä paljon puhuttua särmää. Tätä kokoelmaa tullaan varmasti kopioimaan paljon myös ketjuliikkeiden taholta.

3.1 Phillip Lim tarjoaa puolestaan omassa kokoelmassaan erilaisten tekstuurien yhdistelmiä. Kiiltävä nahka yhdistettynä mattapintaiseen villaan sekä muhkeat neulokset yhdistettynä selkeälinjaisiin housuihin luovat keskenään kontrasteja, jotka tuovat mielenkiintoa asuun. Phillip Limin kokoelma sopii loistavasti työpukeutumiseen sekä skarpimpaan tyyliin. Kokomustan asun juttuna voivat olla myös näyttävät kengät. Mikäli  musta onkin värisi, panosta erityisesti kenkiin!

Kuten nämä kolme kokoelmaa osoittavat, musta voi parhaimmillaan olla kaikkea muuta kuin tylsä väri. Mikäli olet aikaisemmin vierastanut sen käyttöä, alkava sesonki tarjoaakin oivallisen tilaisuuden uusille kokeiluille! Tyylitietotoimisto on aina vannonut mustan nimeen ja rohkaiseekin nyt muita testaamaan sen voimaa!

Kaikki kuvat: Style.com.

Kommentoi