Flunssa iski – keho pakottaa jarruttamaan?

Niinhän siinä kävi, että äkkiseltään 160 työtuntia kolmeen viikkoon ei ollut hyvä idea. Palautumaan en ehtinyt, kun 63,5-tuntisen viikon jälkeen uusi viikko alkoi kolmella aamuvuorolla, ja pe-la jäi taas unet 2,5 tuntiin. Moni varoitteli, ja vastailin että vedän vaan pari viikkoa täysillä ja sitten huilaan. Paitsi että päivätöissä ei työtunnit vastanneet sovittua, vaan olivat tuplat.

Lauantaina alkoi flunssaoireet ja alkuviikko on mennyt sairauslomalla. En tiedä johtuiko työtahdista ja keho halusi pakkolepoon, liekö syynä työpaikan ilmastointi vai sattuiko vain tarttumaan jostakin. No, nyt on levätty ja viikonloppuna vain kaksi työvuoroa, nekin putkeen. Sitten pääsee aikuisten kesken hotellireissulle ja se tulee kyllä ihan tarpeeseen. Myös juhannusviikko on iisimpi kaikkien töiden suhteen, vain kaksi päivätyövuoroa koska baari on kiinni viikonlopun.

Liiat työtunnit saivat harkitsemaan jo sopimuksen purkamista, sillä halusin nimenomaan vähän työtunteja jotta jaksan varmasti, ja lisäksi haluan olla lomailevien lasteni kanssa. Turhautti, kun tuntui ettei sanomisiani otettu tosissaan. Olin kuitenkin jo haastattelussa kertonut tilanteeni ja sen millä sijalla tämä työ tulisi elämässäni olemaan.

Päiväkodista tarjottiin ”vakituista” sijaisuutta maanantaisin ja perjantaisin elokuusta vuoden loppuun, ja otin sen vastaan. Tykkään ihan hirveästi olla kyseisessä päiväkodissa ja tutussa ryhmässä töissä.

Nythän on vaan käynyt niin, että elokuun loppuun asti olisi tapahtumia (kolmena viikonloppuna) ja pääsisin opiskelemaan matkailu- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoa, joka alkaa myöskin elokuussa. Eli tässä on 1,5 kuukautta aikaa keksiä miten selvitän tuon sotkun 😀

Töiden tahkoamisessa ei ole oikeastaan muuta pointtia kuin matkakassa, josta reikäpäänä koitan pitää kynsin hampain kiinni. Voin pitää kesälomani sitten talvella, jossain lämpimässä.

hyvinvointi terveys tyo mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *