”Myrskyn silmässä vallitsee petollinen rauha.”

”Myrskyn silmäksi kutsutaan yleensä trooppisen hirmumyrskyn keskellä sijaitsevaa myrskykeskusta, jossa tuuli on heikkoa. Vaikka siellä ei ole täysin tyyntä, se tuntuu siltä, kun heikkoa tuulta verrataan ympäristön erittäin kovaan tuuleen. Myrskykeskuksen vähätuulisuus johtuu sen sijainnista. Myrskyn pyörivää liikettä voidaan verrata vaikkapa polkupyörän pyörään. Vaikka pyörän laidoilla pyörimisliike olisi kova, keskuksen liike on aina hidasta siihen verrattuna. Ei tiedetä varmasti, miten myrskykeskus muodostuu, mutta sama ilmiö on havaittavaissa nestepyörteissä.”(https://tieku.fi/luonto/saa/hirmumyrsky/myrskyn-silmassa-vallitsee-petollinen-rauha)

Tuulen, sateen ja ukkosen ollessa kovimmillaan ja pilvimassojen korkeimmillaan, hirmumyrskyn keskellä on kuitenkin lähes tyyntä ja pilvetöntä. Tämä on paras kuvaus elämästäni. Tarvittiin uupumus, lähes kahden viikon sairausloma ja psykiatrinen sairaanhoitaja rauhoittamaan menoani. Olisi tarvittu enää pieni tönäisy niin olisin lipsahtanut myrskyn pyörteisiin, onnistuin kuitenkin pitämään itseni sen keskellä ja pysähtymään viime hetkellä.

Nyt opettelen ottamaan rauhallisemmin, mikä ei ole ollenkaan niin helppoa kuin voisi luulla. Minulla on jo sairaus mikä vaikuttaa kaikkeen ja nyt epäilys adhd:sta. Mikä kaikki on pysyvästi osa minua, mitä kaikkea saa katoamaan lääkkeillä? Ja minkä edes haluan katoavan?

Miten myrskyn keskeltä pääsee pois?

hyvinvointi ajattelin-tanaan syvallista oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *