Minikoti & sisäpuutarha

Kuusi henkinen perheeni asuu 56m2 asunnossa. Olen itse minimalisti, mutta mieheni on sellainen järkevä jemmailija ja lapset….niin…  Vaatteiden suhteen pyrin lastenkin kohdalla minimalismiin, koska sillon pystyn panostamaan eettisesti tuottettuihin vaatteisiin, mutta lelujen ja kirjojen kohdalla olen vain tyytynyt kohtuullistamiseen. Olen tietyllä tavalla löytänyt jonkin tasapainon legomeressä meditoidessa. Ei kaiken pidäkkään olla täydellistä, mutta ympäristön on ihan hyvä tukea omaa hyvinvointia. Voin itse parhaiten, kun tavaraan ei huku ja elämäni on riittävän yksinkertaista.

On silti asioita, joissa en tämän kevään myötä todellakaan pyri minimalismiin. Nimittäin syötävät kasvit! On ihan hullua, että meillä on Suomessa kesät talvet valtavasti lämmitettyä sisätilaa, emmekä hyödynnä sitä ruuan tuottamiseen.

Myönnän, että olen itse aika surkea viherpeukalo, mutta toisaalta saan kyllä pidettyä. esim kaupan yrttiruukut multaan tökkäämällä hengissä hieman pidempään.  On myös ihana katsella, kuinka kaupan paprikoista ja chileistä kaapatut siemenet alkaa itämään.

Ainakin omat lapseni rakastaa siementen istuttamista ja kasvien kastelua. On vain mielikuvituksesta kiinni, kuinka monta taimea saa soviteltua ikkunalaudoille ja kirjahyllyn päälle. Tuntuu tärkeältä opettaa lapsia (tosin hieman haparoiden) pitämään huolta kasveista ja tietenkin myös hyvällä säkällä saadaan myös satoa.

Lainasin kirjastosta ihanan sisäpuutarha kirjan, jossa neuvotaan miten luodaan sisään ahomansikka taivas. Perus kuukausimansikastakin voi sisällä saada satoa.

Myönnän olevani ihan liian laiska raahaamaan muutaman kilometrin päähän kasteluvettä palstalle, joten ratkaisen kasvikaipuuni näin. En jää mistään hauskasta paitsi vain siksi, että pitäisi mennä nyppimään rikkaruohoja. Sisäpuutarhaa voi kastella vaikka keskellä yötä.

Meillä on kyllä myös pieni parveke, mutten millään viitsi jättää kasveja kylmällä säällä sinne palelemaan. Siksi siirtelen ruukkuja sinne tänne ihan päivän lämpötilasta riippuen.

Multavahingoilta ei pikkulapsiperheessä vältytä, mutta toisaalta se on vaan elämää. Parasta on se, kuinka paljon iloa kasvit tuottavat

<3 Riina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *