Palasaippuoista apua iholle ja ympäristölle.

tiskaussaippua

Rakastan sitä, että tiedän oikeasti, mitä pistän iholleni ja millaisilla aineilla pesen tiskit, kotini ja pyykkini! Mulle ei enää riitä, että purkin kyljessä lukee epämääräinen INC-lista, jossa todetaan tuotteen sisältävän tensidejä. Haluaisin ottaa myös ekologisen vastuun siitä, millaisia aineita päästän viemäriin.

Myös ihoni pysyy paremmassa kunnossa, kun pystyn oikeasti tarkemmin selvittämään mitkä aineet mahdollisesti aiheuttavat iho-oireita ja siten välttämään niitä tehokkaasti. Mitä vähemmän ainesosia tuotteissa  on ja mitä selkeämmin ainesosat on lueteltu, sen helpompaa on myös salapoliisityö.

Yksi iso ryhmä iho-oireita aiheuttavista kemikaaleista on erilaiset säilöntäaineet. Vettä sisältävät puhdistusaineet vaativat jyrkympiä säilöntäaineita, joten varmin tapa löytää iho-ystävällinen tuote on keskittyä vain palatuotteisiin, tai jauheisiin. Tiskiaineen, shampoon, hoitoaineen ja  pyykinpesuaineen (pohjan) hankin palasaippuana.

Myös erilaiset tuoksut aiheuttaa oireita. Tietenkin oma lukunsa on synteettiset hajusteet, mutta myös täysin luonnolliset eteeriset öljyt saattaa aiheuttaa oireita. Yleensä tuloksena on mojova päänsärky, mutta usein altistus näkyy myös iholla. Silloin iho alkaa usein punoittaa ja  toisinaan myös kutista ja kuivua.

Itse tehty pyykinpesuaine  

Aiemmin kuvittelin, että atooppinen ihottuma on sairaus, jota ei voi hallita. Ihottuma näytti lehahtelevan mistä milloinkin. Ainoa hoitomuoto oli oikeastaan vain oireiden hoito. Pahoina jaksoina sitä rasvan määrää on vaikea edes kuvata… Kortisoni saattoi välillä lievittää oireita, mutta kun kuuri loppui, räjähti ihottumatkin takaisin. Ihan kokoajan kortisonia ei voi kuitenkaan käyttää sen haittavaikutuksien takia.

On tietenkin mahdollista, että iho-oireeni on lievittynyt jonkin verran myös iän myötä. Uskon kuitenkin  vakaasti, että niin suoliston kunnon parantaminen, jytkyjen kemikaalien välttely, kuin stressin hallinta, on antanut mulle mahdollisuuden nauttia elämästä nyt suurimman osan ajasta ilman ihottumaa. Se on itsetunnolle kuitenkin aika iso juttu.

<3 Riina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *