Ruokaa iholle

Puhdistusmaito sai ihoni punoittamaan ja meikeistä ei oikeastaan ikinä tiennyt, miten ihoni tällä kertaa reagoisi. Kosmetiikka merkitsi atooppiselle iholleni mahdollista uhkaa. Pelkkään luonnonkosmetiikkaankaan siirtyminen ei riittänyt ja lopulta olin niin kyllästynyt ihoni kuntoon, että lopetin purtiloiden ja meikkien käytön kokonaan.

Kaapissa oli vielä pitkään muutama meikkituote varmuuden vuoksi,esimerkiksi juhlia varten. Kun sitten juhlat tuli ja meni, tajusin meikkien pysyneen edelleen kaapissa. Vaikka tiedostan oman ihoni heikkoudet, kuten kortisonivoiteesta ohentuneen silmänympärysihon ja tummat silmänaluset, niin haluan naivisti uskoa, että meikitön iho, tulee tulevaisuudessa olemaan megatrendi, kuten muutamia vuosia sitten oli tummat silmänalusetkin.

Vaikka myönnän, että olen äärimmäisen huono hoitamaan ihoani varsinkin nyt, kun meikkejä ei tarviste pestä enää pois, niin huomaan kuitenkin ihoni kaipaavan silloin tällöin enemmän huomiota. Koska en haluaisi ihottuman pelossa koskea kaupan kosmetiikkaan, niin turvaudun ruokaan! Mikä voisi edes olla sen hellempää? Koti- ja keittiökosmetiikka oli kulkenut kyllä rinnallani jo teini-iästä asti, mutta nyt se olisi ainoa ihonhoito rutiinini.

Miksi laittaisin iholleni jotain, jota ei voi syödä ?

Iho on ihmisen suurin elin ja haluan tietenkin kohdella sitä hellien. Olen löytänyt turvaa ihoa rauhoittavasta ja puhdistavasta kaurasta , kahden ainesosan kasvovesistä ja lempeistä öljyistä. On mielenkiintoista kuinka helposti ihoa voi puhdistaa ja hoivata ilman monimutkaisia kemikaaleja.

On silti ruokia, joita en voi käyttää ihollani. Voin surutta syödä hunajaa ja oliiviöljyä, mutta kokemus on osoittanut, ettei ihoni pidä niistä. on kuitenkin paljon helpompaa löytää omalle iholleni sopivia aineita ruokakaapista, kun kokeilen vain yhtä, tai kahta ainesosaa kerrallaan.

Tietenkin myös kosmetiikkaa myyvistä kaupoista saa monia asioita ja välineitä, jotka tukevat myös keittiökosmetiikan ihonhoitorutiineja. Olen huomannut, kuinka paljon ihoni nauttii esimerkiksi gua shasta. Olen kokeillut gua sha menetelmää kotoani löytyvillä välineillä, mutta tulevaisuudessa meinaan hankkia myös oikean gua sha kamman.

Minun täytyy kuitenkin tunnustaa, että ihan kaikkeen en käytä keittiökosmetiikkaa. Pesen edelleen mm. tukkani palashampoolla ja palahoitoaineella. Ne koostuu tarpeeksi simppeleistä ainesosista myös omalle iholleni.

Nykyään on jännittävää käydä ruokakaupassa ja ajatella ruuan lisäksi myös ihonhoitoa. Kuinka voisin käyttää esimerkiksi lesitiiniä, chlorellaa, manteliöljyä, sitruunamelissa ja ruisjauhoja?  Outi Lempan kirjoittamassa kirjassa on vastaukset ainakin näihin kysymyksiin. Se on loistava käsikirja keittiökosmetiikan valmistukseen!

Keittiökosmetiikka on tehnyt elämästäni hieman taas yksinkertaisempaa. Voin tehdä aamupuuron samoista ainesosista, millä hoidan ihoani.

Esimerksi lempi ihonhoitotuotteeni kaura on koko elimistöä hellivä supervilja! Se hellii niin ihoa, kuin mieltäkin. Kaurassa on tulehdusta hillitseviä aineita. Se rauhoittaa kutiavaa, punoittavaa, kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Kaura poistaa epäpuhteuksia ja likaa, kuorii ja kirkastaa. Kauraa on käytetty jo tuhansia vuosia ja sen hyvää tekeviin ominaisuuksiin on herätty viime vuosina uudestaan. Kaurasta on sittemmin puristettu myös kauraöljyä. Perinteisesti kauraa on käytetty mm. lämpöpusseissa, tinktuuroissa, kasvonaamioissa, kylvyissä, kasvomaidoissa ja saippuoissa.

Suosittelen lämmöllä kurkkaamaan myös omaan ruokakaappiin ja kokeilemaan ruokaa iholle!

<3 Riina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *