Verikiviä

 

Katselin valtavan kauniita gua sha- lastoja ja yoni -munia verkkokaupoissa. Tuoteteksteissä luvataan gua sha – lastan tekevän ihmeitä iholle. Se mm. poistaa ryppyjä, kiinteyttää ihoa, antaa hehkua, tehostaa lymfakiertoa ja poistaa turvotusta. Jadesta  ja ruusukvartsista valmistettujen hoitovälineiden hinta hieman kirpaisee, mutta toisaalta ne kestäisivät miltein ikuisesti…. Silti jätän tuotteet lopulta klikkaamatta ostoskoriin…

En voi nimittäin olla täysin varma, ettei kyseessä ole verikivet.  En haluaisi, että ostamani ylellisyystuotteet olisi revitty jonkun toisen ihmisen selkänahasta, tai että niiden tuotannossa olisi tuhottu luontoa. Lapsityövoiman käyttö, pienet palkat ja vaaralliset työolot ovat surullisen yleisiä. Vaikka jokin toimia lupaisikin korjata toiminnan loputtua kaivosteollisuuden aiheuttamia jälkiä, niin voiko luonto sen jäljiltä koskaan todellisuudessa palautua ennalleen?  Olisiko kivien hinta luonnolle ja ihmisille liian kova?

Osa toimijoista ilmottaa ihailtavasti nettisivuillaan kivien alkuperän. Usein kuitenkaan mikään ulkopuolinen taho ei valvo tuotanto-olosuhteita. Kauniit lupaukset ei takaa kivien eettisyyttä ja ekologisuutta.  On vaikea mennä toiselle puolelle maailmaa tarkistamaan, pitääkö sanat paikkansa. Siksi sertifikaatit  ja valvonta on niin tärkeitä.

Synnintunnustuksena voin kuitenkin todeta, että olen ostanut yhden kuukiven vuosia sitten jalokivigalleriasta. Tunsin kuitenkin ostoksestani heti karmaisevan huonoa omaatuntoa ja sittemmin kivi katosikin mystisesti. Kaapistani löytyy muutama kivi, jotka mummuni on tuonut maailman matkoiltaan. Ajattelinkin, että jos haluat jotain muita, kun pintakiviä, kivien ostaminen käytettynä on kaikkein paras vaihtoehto, jos alkuperää ja tuotanto-oloja ei voi varmistaa.

Kaikenlaisia voimakiviä on ripoteltu kuitenkin kodissamme sinne tänne. Lapset on kantaneet niitä taskujen pohjilla sisälle asti ja minä olen kerännyt muutamia sieltä täältä. En tiedä kuinka syvästi uskon kivien energioihin, mutta olen aina kantanut niitä mukanani. Stressatessa suljen kiven usein nyrkkini sisään. Se rauhoittaa ja rentouttaa. Pitelen kiveä kädessä välillä myös meditoidessa. Kiven värillä, tai lajilla mulle ei ole niin väljä. Toiset sanoo silti, että olisi hyvä, jos kivi olisi lähiympäristöstäsi. Suomen maaperän kivilajit ovat kuulemma energiatasoltaan erityisen voimakkaita…

´Suljin läppärin kannen  ja huokaisin syvään. En halua juuri nyt maksaa sitä hintaa, mitä jadekivet saattavat aiheuttaa ihmisille ja ympäristölle. Haluan saada hieman enemmän vakuuttelua ja tietoa siitä, että kivisten hoitovälineiden, kuten yoni- munan ja gua sha – lastan hankkiminen olisi oikeasti fiksua.

<3 Riina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *