Esittelyssä Aalto-yliopiston NÄYTÖS15 mielenkiintoisimmat mallistot. Nro.4 Natalie Ahonen ja Luyi Liu.

Olin seuraamassa Aalto-yliopiston muodin pääaineen opiskelijoiden vuotuista muotinäytöstä Helsingin Kattilahallilla. Valitsin näytöksen mallistoista mielenkiintoisimmat ja esittelen ne satunnaisessa järjestyksessä blogissani. Jutuista kuvineen tuli sen verran pitkiä, että päätin esitellä jokaisen suunnittelijan erikseen. Seuraavana esittely vuorossa ovat: Natalie Ahonen ja Luyi Liu.

Näin Natalie ja Luyi kertovat minulle miestenvaatemallistonsa luomisprojektista:

 

Opiskelemme molemmat muodin pääainetta, taiteen kandidaatin tutkintoa Aalto-yliopistossa, näytöksessä olimme mukana miestenvaatemallisto-projektillamme, toisen vuoden kandidaattiopiskelijoina.

Mallistomme lähtökohtana ja teemana olivat seuraavat aiheet: nyrkkeily, meksikon gangstereiden pukeutumistyyli 40-50 luvulla sekä meksikolaisen käsityökulttuurin tekniikat ja pinnat. Halusimme suunnitella maskuliinisen malliston jossa eri käsityötekniikat korostuvat ja erilaiset tikkaukset sekä brodeeraustekniikalla toteutetut kuviot luovat kolmiulotteisia struktuureja.

 

 

Mallistomme isot, harmaat nahkaliivit ovat saaneet inspiraationsa nyrkkeilyn mestaruusliiveistä. Nahkaliiveissä käytimme suomalaista hirven nahkaa, sponsorinamme toimi Kokkolan Nahka.

 

 

Nahka on tuotettu kokonaan suomessa ja Kokkolan Nahka noudattaa yrityksenä eettisiä periaatteita nahan tuotannossa, toimien yhteistyössä metsästäjien kanssa ja ostaen heiltä nahan metsästyksen sivutuotteena. He myös noudattavat tarkkaa nahan valmistusprosessia, jolloin luonnon kuormittuminen on minimaalinen. Heistä löytyy lisää infoa:  http://www.kokkolannahka.fi

Nämä ekologiset ja eettiset kriteerit olivat meille tärkeitä, siksi olemme erittäin iloisia saadessamme sponsoriksi Kokkolan Nahan.

 

 

Muut materiaalit mallistossamme on pääasiassa lampaanvillaa, jotka hankimme Lontoosta sekä kankaanpainannassa olemme käyttäneet pigmenttivärejä. Erilaisissa struktuuripinnoissa olemme käyttäneet paperinarujen ja tikkauksien yhdistelyä läpikuultavien kankaiden välissä.

Tekstiiliyhteistyössä mallistossamme oli mukana Anna Sorri, Aalto-yliopistosta. Hän on suunnitellut mallistomme slipoverin kudotun kankaan struktuuripinnan.

 

Photographer: Guillaume Roujas

 

 

Kommentoi