Pehmeät gluteenittomat porkkanaleipäset

IMG_1721.JPG

Kaapissamme on melkeinpä aina porkkanaa, joten päätin yksi ilta kehitellä reseptiä porkkanaleipiin. No aivan leiviksi en näitä lähtisi sanomaan, koska sitkoa taikinassa oli niin vähän, joten kutsuttakoon näitä sitten leipäsiksi. Hieman sitkoa saadaan kuitenkin gluteenittomiin leivoksiin (ilman gluteenittomia jauhoseoksia) lisäämällä psylliumia. Psylliumhan on jänönratamon kuivatuista siemenistä valmistettua kuitupitoista jauhetta. Psylliumin ja kananmunan avulla leipäset pysyvät koossa, suosittelen kuitenkin välttämään kovakouraista leipästen kohtelua. Näitä teen kyllä ehdottomasti uudelleen.

IMG_1723.JPG

IMG_1744.JPG

Pehmeät porkkanaleipäset (10 kpl):

  • 500 g porkkanaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 1/2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa

Kuori ja pilko porkkanat, keitä vähässä vedessä n. 10 min. Kaada porkkanoiden keitinvesi pois. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Lisää sekaan kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet ja sekoita taas hyvin. Laita pellille lusikan avulla kekoja 10 kpl ja painele littanoiksi ja pyöreiksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Nosta pois uunista ja anna rauhassa jäähtyä (näin leipäsiä on helpompi siirrellä). Voitele varovasti voilla ja leikkaa päälle vaikka kurkkua. Jos leipäsiä jää säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *