Tukilauseita ja periaatteita

Minulla on päivittäisessä käytössä muutamia tukilauseita ja peritaatteita, joita toistelen mielessäni. Huomaan että monesti tunteet rullaavat rationaalisen ajattelun yli, joskus jopa jyräävät. Tänään on ollut huono päivä. On ahdistanut, vaikka olen ulkoillut ja syönyt riittävästi. Tuntuu kohtuullisen kornilta kirjoittaa ”elämänohjeita” näillä fiiliksillä. Mutta – tadaa! Tässä niitä nyt tulee:

Yleisiä:

”Nälkäisenä ei suunnitella tulevaisuutta”

”Nälkäisenä ja väsyneenä ei analysoida parisuhteen tilaa”

”Koko ajan ei tarvitse olla onnellinen. Sen vaatiminen on kohtuutonta”

”Tämä ahdistus ei kestä ikuisesti”

blogi_01.jpgJumitusvaiheessa:

”Seis!” tai ”Stop!”

käytössä myös ”Eteenpäin!” sekä ”Ohi!”

Jumittumisen jälkeen:

”OCD pilasi tämän hetken, mutta se ei saa pilata loppupäivää!”
Sisällöllisesti tämä on melkein sama kuin ”Eteenpäin!” On turhaa alkaa analysoimaan tai puimaan pitkäksi aikaa, miksi jumituin rituaaliin. Tärkeämpää on mennä eteenpäin muissa askareissa. 

En aina edes osaa eritellä, mikä milloinkin ahdistaa. 

blogi_02.jpg

Pahin ahdistus tältä päivältä on jo onneksi ohitse. Iltapäivät ovat haasteellisimpia. Töissä ollessa kahdesta eteenpäin tunnit matelee ja väsyttää. Nyt kun olen työttömänä, väsymys on jäänyt pois. Nyt minun pitäisi olla tehokas ja tuottelias kaiken aikaa. Tai ainakin harrastaa paljon liikuntaa ja syödä terveellisemmin; pitää itsestäni erityisen hyvää huolta. 

Kokkailu ei kiinnosta ja liikuntaakin harrastan, koska muuten seinät kaatuu päälle. Itsensä motivointi on jonain päivinä uskomattoman vaikeaa. 

Kommentit (2)
  1. Täälä yksi ocd potilas! Mahtavaa kun joku avoimesti tästä puhuu! Mulle on joskus tuota kirjaa suositeltu mutta en koskaan saanut aikaiseksi lainat. Nyt kyllä käyn kirjan lainaamassa ja luen. Kiitos!

    1. Kiitos vierailija kommentistasi! Olen todella tyytyväinen, jos joku tästä blogista saa jotain hyötyä ja iloa. =) =) =) Antoisia lukuhetkiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *