Yksi saariston helmistä

gcdt7PiY.jpg-large.jpeg

Högsåra, noin 550 hehtaarin kokoinen saari Hiittisten saaristossa on 47 vakiasukkaan asuttama luonnonkaunis helmi. Säiden lämmetessä elämäkin Högsårassa vilkastuu, sillä saarella on kaksi vierasvenesatamaa, vuokrattavia mökkejä, pensionaatti, uimarantoja sekä ihastuttava kahvila-ravintola. Saari sijatsee vajaan kolmen tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, Kemiön saaren eteläpuolella Kasnäsin saaren vieressä. Saarten välillä liikennöi lossi aikataulun mukaisesti ja itse Högsåran ei todellakaan tarvitse lähteä autolla, kaikki ”palvelut” ovat aivan kävelyetäisyydellä lossirannasta. Toki jos on yhtä utelias kuin me ja haluaa ajella jokaikisen tien päästä päähän, voi saarelle hyvin tulla myös autolla.

Högsåran”päänähtävyys” on varmasti saaren ainoa kahvila-ravintola Farmors Café, joka sijaitsee max 10 minuutin kävelyn päässä lossilta. Viehättävällä sisäpihalla oleva Farmors Café tarjoaa laajan valikoiman toistaan parempia herkkuja; kakkuja, salaatteja, keittoja, à la carte annoksia, saaristolaispöytä jne. Miljöö on todella idyllinen ja ruuat todella herkullisia ja maukkaita, joten on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja oikeastaan saarivierailun kohokohta! Jos on lapsien kanssa liikkeellä, tai jopa ihan vain aikuistenkin kesken, sijaitsee yhtä pitkän matkan päässä lossirannasta kaksikin uimarantaa, toinen Kejsarhamnin ja Lilla Bryggan vierassataman luona. Molemmat rannat ovat hyväkuntoisia heikkarantoja ja vesikin on ihanan kirkasta. Jos autolla on liikkeellä, niin silloin voi suunnata saaren toisella reunalla olevalle Sandvikin uimarannalle. Tällä kertaa käydessä tuolla rannalle oli kylläkin ajautunut paljon levää ja haju ei ollut kovinkaan miellyttävä.

Ensimmäisiä kertoja kävimme Högsårassa jo melkein kymmenen vuotta sitten ja tuolloin mm. Farmors Café oli paljon pienempi ja vaatimattomapi. Sittemmin on valikoima kasvanut, terassi laajentunut ja hinnatkin ovat tietenkin nousseet aikasta suolaisiksi, mutta sallittakoon se haastavan sijainnin vuoksi. Jos joku vielä viettelee viimeisiä lomapäiviä tai kaipaa viikonlopuksi retkikohdetta, niin suosittelen Högsåraa oikein lämpimästi!

Ua2GjF2S.jpg-large.jpeg

b5XQEBid.jpg-large.jpeg

PpBk0cOa.jpg-large.jpeg

5r6rpxXK.jpg-large.jpeg

t9R5y7jT.jpg-large.jpeg

VDZTKB5k.jpg-large.jpeg

B5fInU7f.jpg-large.jpeg

http://www.farmorscafe.fi/fi

http://hogsara.eu

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *