Dare to dream!

Monet bloggaajat ovat kirjoitelleet kesän korvalla siitä, miten tärkeää olisi unelmoida. Laitan oheen muutamia omia ajatuksiani siitä miksi unelmat ovat tärkeitä. Jos unelmointi tuntuu sinusta köykäiseltä sanalta, voit korvata sen esim. pohtimalla tavoitteenasettelun tai kunnianhimoisen vuosisuunnitelman tärkeyttä.  Poimi tästä sellainen termi, joka puhuttelee sinua?

Eräs tuttavani opiskeli muutamia vuosia sitten coachingia, ja lähdin hänelle harjoitusasiakkaaksi. Jos ei muuta, niin ymmärsin tuon prosessin myötä, miten tärkeää on kirkastaa tavoitteensa.
Jos ei tiedä mitä haluaa, on todennäköisesti hyvin vaikeaa saavuttaa sitä? Tavoitteenasettelun kannalta tämä tarkoittaa sitä, että kannattaa olla melko tarkka määritellessään toiveitaan.

Terapiassa tapaan toisinaan asiakkaita, joiden arvomaailma ja oman elämän sisältö eivät kohtaa. Tämä aiheuttaa usein hämmennyksen ja ahdistuksen tunteita, joita sitten puramme terapiaistuntojen aikana. Tämän tyyppiset pohdinnat korostuvat erityisesti keski-ikäisten asiakkaiden kohdalla. Arvelisin, että nuoremmat ihmiset näkevät enemmän mahdollisuuksia elämäntilanteen muokkaamiseen ja muuttamiseen omannäköiseen suuntaan? Nuoret ovat myös usein ihailtavan rohkeita rakentaessaan oman näköistänsä elämää!

Keski-ikäisenä olemisen kirous on siinä, että kuvittelee helposti asioiden tapahtuvan ”sitten jonakin päivänä”. Koska voimavaroja ja aikaa palaa paljon arjen toimintoihin, saattaa helposti humahtaa vuosia, ilman että edes jälkikäteen tietää, mihin ne katosivat? Arjen ruuhkavuodet ovat omiaan tappamaan luovuutta ja unelmointia. Haaveiluun ja tulevaisuudensuunnitteluun on vaikeaa panostaa, jos kaikki efortti menee arjen pyörittämiseen.

Ehdotankin, että käyttäisit tänä kesänä edes yhden päivän tavoitteidesi pohtimiseen ja kirkastamiseen?  Tämän tyyppinen ajatustyö ei välttämättä valmistu päivässä, mutta on hyvä potkaista se alulle.  Ajatus kulkee yleensä kevyemmin, kun sille antaa tilaa vaeltaa. Kesä onkin otollis

ta aikaa ajatusten tuulettamiselle.  Sulje siis some ja tuijottele kaukaisuuteen. Kaikki vastaukset joita haet, löytyvät läheltä – sisimmästäsi. Riittää kun kuuntelet.

Miten voin kirkastaa unelmani?

Omia tavoitteita voisi haarukoida esimerkiksi seuraavien apukysymysten avulla?

 

– paikka jossa haluaisit herätä aamulla?

– asia josta toivoisit ihmisten muistavan sinut?

– tunnet olevasi vapaa ja rohkea silloin kun…..?

– asia joka tekisi sinut onnelliseksi juuri nyt?

– asia, jonka toivoisit uskaltavasi tehdä?

– minkälaista elämäsi on, kun unelmasi on totta?

Miten unelmia kohti pääsee?

Muutos vaatii aina ensimmäisen askeleen. Vaikka asettamasi tavoite tuntuisi isoltakin, se lähestyy kun etenet sitä kohti askel kerrallaan. Joskus voi olla hyvä, jos hankit itsellesi kannustajia matkan varrelle. Mieti, ketkä voisivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi? Konkretisoi: mikä on ensimmäinen askel kohti unelmaasi? Mistä tiedät, että olet oikealla tiellä?

Jos haluat alitajuntasi mukaan työskentelyyn, kannattaa tehdä aarrekartta ja sijoittaa se näkyvään paikkaan, jossa voit silmäillä sitä joka päivä.Aarrekartta on työkalu, jonka avulla voit tuoda tavoitteesi konkreettiseksi ja näkyväksi.Kun kuvaat unelmasi sanallisesti tai kuvallisesti, aktivoit myös aivosi tekemään töitä tavoitteesi eteen. Usko muutokseen – mieli tekee ihmeitä!

Jos kuulut niihin, jotka haluavat pitää omat unelmansa varovaisesti omana tietonaan, se on enemmän kuin ookoo! Muista kuitenkin olla rohkea ja uskollinen itsellesi. On myös tärkeää, että tavoite on juuri sinulle merkityksellinen ja henkilökohtainen, vaikka kukaan muu ei vielä olisi keksinyt tavoitella samaa asiaa. Ole peloton myös tavoitteenasettelussa: näissä hommissa kannattaa vetää mielummin överit kuin vajarit! 

Eräs kanssabloggaajani kirjoitti oman postauksensa siitä, miten ei haaveile enää mistään. Hän on onnistunut rakentamaan oman elämänsä toivomallansa tavalla. Mielestäni myös tämä on tärkeää! Jos ei voi tuntea kiitollisuutta nykyhetkestä, on hirveän vaikeaa olla onnellinen.

Löysin kirjakaupasta inspiroivan kirjan,jonka nimi on Haaveita kohti  – anna tilaa unelmille (Gummerus). En saa kirjan mainostamisesta taloudellista hyötyä vaan kyseessä on puhtaasti omaan tykkäykseeni perustuva suositus. Tähän sijoitettu kymppi on mielestäni ”money well spent”. Tähän kirjoitukseen kerätyt kysymykset ovat osittain myös tämän kirjan antia. Nyt siis vain muistiinpanovälineet esiin ja haaveilemaan <3

Dare to dream – tulevaisuus kuuluu niille, jotka uskaltavat haaveilla !

Ainekset

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *