Ratkaisukeskeistä kasvatusta ja Muksuoppia – tervetuloa kursseilleni oppimaan uutta!

Kukapa ei olisi joskus saanut harmaita hiuksia temppuilevien lasten (tai aikuisten) kanssa?  Kiristys, uhkailu ja lahjonta kuuluvat kasvattajan peruspalettiin ja niiden avulla yritetään usein saada lapset toimimaan toivomallamme tavalla. Tällä kertaa haluan kuitenkin introta pehmeämpien ja toimivampien keinojen puolesta. Pidän tänä syksynä ratkaisukeskeisiä koulutuksia Espoossa ja Järvenpäässä – tervetuloa mukaan!

Edustan psykoterapiaopintojeni puitteissa ratkaisukeskeistä terapiasuuntausta, jota myös voimavarakeskeiseksi terapiaksi kutsutaan. Käymme kursseillani läpi sitä, mitä ratkaisukeskeinen lähestymistapa on, ja miten sitä voi hyödyntää lasten (ja miksei isompienkin) kanssa toimimisessa. Suosittelen näitä kursseja ihan kaikille vanhemmille ja lasten kanssa toimiville! Jos ei muuta – niin virkistämään ja herättelemään omia ajatuksia toimintamalleja lasten kanssa puuhatessa.

Ratkaisukeskeisen kasvatuksen luennot

Ratkaisukeskeinen kasvatusmalli on lasta kannustava ja voimaannuttava tapa työskennellä. Ongelmien sijasta keskitytymme ratkaisuihin ja niiden löytämiseen. Emme siis mieti mitä lapsi ei osaa, vaan sitä, mitä hänen pitäisi oppia. Ratkaisukeskeisyys haastaa näkemään vaikeudet haasteina ja ongelmanratkaisuun suhtaudutaan positiivisella otteella. Mielestäni nämä ovat taitoja, joita jokaisen vanhemman olisi hyvä omata.

Ratkaisukeskeisen kasvatuksen luennolla käymme läpi kommunikointitaitoja, joiden avulla on mahdollista parantaa lasten ja aikuisten välistä suhdetta. Tutustumme mm. positiivisen palautteen voimaan, oikeanlaiseen kannustamiseen ja viiden sormen muistisääntöön. Ratkaisukeskeisen kasvatuksen avulla ongelmia ratkotaan keskittymällä epäonnistumisten sijasta taitoihin ja onnistumisiin. Tämä on voimaannuttavaa sekä vanhemmille että aikuisille – kannattaa kokeilla!

Luennoin aiheesta syyskaudella kahdessa eri paikassa: Järvenpäässä ja Espoossa. Ilmoittautumaan pääset seuraavien linkkien kautta:

26.8. Espoo Omnia – klik

13.11. Järvenpää-talo – klik

Muksuoppi

Muksuoppi on menetelmä, jonka avulla on mahdollista auttaa lapsia voittamaan pelkoja, ratkaisemaan ongelmia ja oppimaan uusia taitoja. Muksuopin avulla siirretään ratkaisukeskeisen kasvatuksen opetuksia käytäntöön.

Muksuoppi kehiteltiin 1990-luvulla Suomessa psykiatri Ben Furmanin ja terapeutti Tapani Aholan toimesta. Menetelmää on käytetty menestyksekkäästi mm. päiväkodeissa, kouluissa, perheneuvoloissa ja lastensuojelulaitoksissa. Käytännönläheisyytensä ansiosta se sopii käytettäväksi ihan missä vain – ensisijaisesti tavallisissa kodeissa ratkaisemaan tavallisia ongelmia.

Muksuoppi-kurssilla käymme läpi 9-portaisen toimintamallin, jonka avulla lapsille voi mukavalla ja kannustavalla tavalla opettaa uusia taitoja. Teemme kurssillani paljon käytännön harjoituksia, ja lopuksi päästän teidät kotiin harjoittelemaan omien lastenne kanssa. Viimeisellä kerralla käymme palautteenomaisesti läpi sitä, miten onnistuimme ja mikä oli mahdollisesti vaikeaa? Reflektoimme yhdessä sitä, mitä kurssi opetti meille aikuisille ja toisaalta mitä lapsille? Tällä kurssilla oppii myös vahvasti ratkaisukeskeistä otetta. Vinkkinä vielä kaikille se, että Muksuopin avulla voi ratkaista ongelmia myös aikuisten kanssa toimiessa.

Syksyn Muksuoppi-kurssit järjestetään seuraavasti:

Espoo  to 5.9. / 12.9. / 24.10.  – klik

Järvenpää ti 24.9. / 1.10. / 29.10. – klik

Ilmoittautuminen on auki ja toivottavasti nähdään kursseillani! Jos haluat kysellä lisää, niin kommentoi ihmeessä kommenttikenttään tai laita minulle viestiä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *