TERVETULOA SYKSYN KOULUTUKSIIN!

Syksy on uuden alun ja kouluttautumisen aikaa!  Myös tulevana syksynä on mahdollisuus osallistua suosittuihin ratkaisukeskeisten teemojen koulutuksiini. Osa koulutuksista pidetään näillä näkymin lähikoulutuksena ja ainakin ilmaiseen yleisöluentoon pääsee osallistumaan myös kotisohvalta käsin. Koulutuksen järjestäjä infoaa ilmoittautuneita tarkemmin siitä, miten koulutus tai luento toteutetaan. Ohessa lisää tietoa koulutuksista ja linkit niihin  ilmoittautumisiin. Toivottavasti näemme syksyllä – olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

Porvoo (7.9.)
Ratkaisukeskeisyydellä voimaa arkeen:

1. Mitä tarkoittaa ratkaisukeskeisyys ja miten voin hyödyntää sitä arjessa?
Ongelmakeskeisyydestä ratkaisukeskeisyyteen. Mikä on ongelma ja miten siihen kannattaa suhtautua? Miten voin löytää uusia tapoja ajatella?

2. Mistä voin löytää ja tunnistaa omat voimavarani?
Mitä ovat voimavarat ja miten saan valjastettua ne hyötykäyttöön? Tavoitteiden asettaminen ja niihin pääseminen.

3. Positiivista psykologiaa arkeen
Mitä tarkoittaa positiivinen psykologia? Positiivinen palaute ja sen hyödyntäminen arjen kohtaamisissa. Itsemyötätunto.

Ilmoittautuminen tämän linkin takaa: https://www.opistopalvelut.fi/porvoo/course.php?l=fi&t=11119

Järvenpää (28.9.)
Muksuoppi:

Muksuoppi kehiteltiin 90-luvulla Suomessa psykiatri Ben Furmanin ja terapeutti Tapani Aholan toimesta. Muksuopin avulla on mahdollista auttaa lapsia voittamaan pelkoja, ratkaisemaan ongelmia ja oppimaan uusia taitoja. Muksuoppi-menetelmää on käytetty menestyksekkäästi mm. päiväkodeissa, kouluissa, perheneuvoloissa ja lastensuojelulaitoksissa. Käytännönläheisyytensä ansiosta tämä menetelmä sopii kuitenkin käytettäväksi ihan missä vain – ensisijaisesti tavallisissa kodeissa ratkaisemaan tavallisia ongelmia. Muksuopin ytimessä on ratkaisukeskeinen kasvatus, jossa ongelmia ratkotaan luomalla toimiva yhteistyösuhde lapsiin ja hänen vanhempiinsa, sekä keskitytään epäonnistumisten sijasta taitoihin ja onnistumisiin.

Lisää tietoa menetelmästä löytyy osoitteesta www.muksuoppi.fi

Ilmoittautuminen tämän linkin takaa: https://www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa/course.php?l=fi…


Järvenpää (27.10)

Kaikille avoin yleisöluento: Sinä selviät kyllä!

Tämän luennon sanoma koskettaa meitä kaikkia ihmisiä, koska joudumme väistämättä kohtaamaan elämässämme vaikeita tilanteita.

Luento yhdistää toisiinsa tutkimustiedon sekä lempeän ja hyväksyvän tavan tukea omaa toimintaa vaikeassa elämäntilanteessa. Luennolla selviää, miten traumaattisen kokemuksen kanssa voi työskennellä ratkaisukeskeisesti ja mitä tarkoittaa posttraumaattinen kasvu.

Luento striimataan ja sitä on mahdollisuus seurata kaupungin Youtube-kanavalla suorana lähetyksenä https://www.youtube.com/user/JarvenpaanKaupunki

Lisää tietoa tämän linkin takaa: https://www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa/course.php?l=fi…

Toivottavasti näemme syksyllä!

hyvinvointi mieli vanhemmuus hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *