Bloggaaja seikkailee: The Voice of Finland -nauhoitukset

Oletko aina halunnut tietää, mitä televisio-ohjelman kuvauksissa tapahtuu? Kiinnostaako sinua mainoskatkojen aikainen toiminta kulissien takana ja miten ihmeessä iso tuotanto saadaan toimimaan juuri oikealla tavalla? Turussa siihen on harvinaisen hyvä mahdollisuus jälleen tänä keväänä, kun The Voice of Finland -ohjelmaa kuvataan Logomossa. Nyt kahtena menneenä viikonloppuna Logomossa kuvattiin sekä Kaksintaistelu- että Knock out -jaksot, ja Logomossa myös kuvattavat livelähetykset alkavat perjantaina 20. maaliskuuta. Me pääsimme avokin kanssa seuraamaan yhden Kaksintaistelu-jakson kuvauksia, ja kyllä oli jännää!

Olin odottanut vuoden ensimmäisen viikonlopun kuvauksia kuin kuuta nousevaa, ja luonnollisesti sain migreenikohtauksen pari tuntia ennen Logomoon lähtemistä! Voivottelin kotona peiton alla lääkkeen ottamisen jälkeen, että nyt meni loppupäivä ihan plörinäksi, ja nyt en kyllä millään jaksa olla minkään ohjelman kuvauksissa, mutta olisi niin ihanaa päästä paikalle, kun liputkin olivat jo olemassa. Sain siis tuonne kuvauksiin kutsuvierasliput Nelonen Medialta pressiominaisuudessa (kiitos!), eli ihan reippaasti kysyin niitä ohjelman uutiskirjeen kontakti-ihmiseltä. Hiukan minua hämmentää, että minut bloggarina rinnastetaan toimittajiin, ja tämähän onkin Lilyssä ollut nyt ajankohtainen aihe! En kuitenkaan valittanut, että sain avec-liput, ja tämän innostuksen takia päätinkin sinnitellä lievästä huonosta olosta riippumatta. Olen aina halunnut nähdä, miten televisio-ohjelmia tehdään, mutta kovin usein tähän ei Turussa ole mahdollisuutta.

Migreenini ei onneksi ollut siitä pahimmasta päästä, eivätkä kuvausten kirkkaat valot ja kovat äänet loppujen lopuksi häirinneet minua kovinkaan paljoa! Näihin ensimmäisiin kuvauksiin jaettiin käsittääkseni vain kutsuvieraslippuja, joten yleisö koostui suurimmaksi osaksi kilpailijoiden perheistä, erilaisten arvontojen voittajista sekä tuotantoon liittyvien ihmisten tutuista. Kun meidät yleisö päästettiin saliin, huomasimme meidän paikkojemme olevan aivan naurettavan hyvät! Olimme kaksintaisteluareenan sivustalla nousevissa katsomoissa, ja ainakin itse muistan näitä nähneeni aikasempina vuosina televisiokuvissa. Tässä vaiheessa pisti hiukan jännittämään, että tässähän päädytään ihan oikeasti televisioruutuihin kaiken kansan pällisteltäviksi!

Napsin vaivihkaa kuvia kulisseista, jotta en häirinnyt ketään mutta jotta saisitte jonkinlaisen käsityksen paikasta ja touhusta. Ihan alkuun saimme jonkin verran opastusta käyttäytymisestä, mikä ei ollut niin käsittämättömän tiukasti säädeltyä, sillä kyseessä ei ollut live-lähetys vaan nauhoitustilanne. Harjoittelimme myös perinteisesti niinkin haastavia asioita kuin ylösnousemista, taputtamista ja hurraamista sekä näiden kolmen asian suorittamista yhtäaikaisesti, ja välillä meidän piti istua hiirenhiljaa, kun valojen toimintaa testattiin. Enimmäkseen meitä huudatti ohjaajankaltainen mies, joka huuteli ohjeita pitkin iltaa ja keskeytteli uusintaottoja tarvittaessa, mutta hiukan ennen varsinaisten nauhoitusten alkamista kehään marssi Axl Smith, joka jatkoi yleisön lämmittelyä sarkastisilla Turku-läpillä.

Me istuimme hämmästykseksemme niillä hiukan paremmilla paikoilla, mikä kävi ilmi katsellessamme aika pitkään tyhjinä pysyneitä muita varattuja paikkoja. Meitä vastapäisessä katsomossa oli useampi tunnettu sukunimi, jotka paljastuivatkin ohjelman toistaiseksi julkistamattomien apuvalmentajien lähipiirin paikoiksi. Meidän alapuolellamme oli yksi penkkirivillinen ohjelman bändiä johtavan Lenni-Kalle Taipaleen perheelle, ja sen alapuolella ensimmäinen rivi oli Aleksi Valavuorelle varattu, ja hän saapuikin juuri ennen nauhoituksen alkua paikalle seurueineen pientä poikaansa kantaen. Valavuorta kävi tervehtimässä nauhoitusten lomassa suurin osa paikalla olleista julkkiksista. Ohjelman nauhoitusta odotellessa salissa kuvattiin myös haastatteluja Nelosen verkkosivuille, ja ainakin ohjelman lauluvalmentajana kulisseissa toimiva Ville Pusa pyöri salin puolella säätämässä.

Minä olin aika täpinöissäni tässä vaiheessa, ja siunailin tyytyväiselle avokille migreenin verrattaista laimeutta. Pitkältä tuntuneen odottelun jälkeen yhtäkkiä lavan kautta sisään taputettiin kohtalaisen pienillä fanfaareilla valmentajat eli Michael Monroe, Tarja Turunen, Redrama sekä Olli Lindholm. Sitten alettiinkin tositoimiin, ja pienen yleisöopastuksen jälkeen otettiinkin ensimmäinen kaksintaistelupari uunista ulos. Oli todella mielenkiintoista hypätä suoraan näihin esityksiin, sillä mehän emme tietenkään nähneet ohjelmassa näytettäviä inserttejä laulajien harjoituksista, ja suurimmassa osassa tapauksista emme olleet edes nähneet kyseisiä laulajia Ääni ratkaisee -jaksoissa! Meidän seuraamamme jakson nauhoituksissa esiintyi kaksi laulajaa, jotka olivat ehtineet näkyä edellisen illan ensi-iltajaksossa Nelosella, ja ymmärrettävästi nämä laulajat saivat yleisöltä ehkäpä eniten kannustusta.

Aika nopeasti aina kahden laulajan urakka oli ohi, sillä he lauloivat (upeasti), kuuntelivat valmentajien kommentit ja saivat tuomionsa, jonka jälkeen olikin seuraavan parin vuoro. Tietysti tällainen nauhoitus on varmaankin pienempi paniikki kuin live-lähetys, mutta eipä tuossakaan mitään lauluja otettu uusiksi. Valmentajien kommentit kuvattiin suurimmaksi osaksi suoraan laulujen jälkeen putkeen, mutta aina välillä kuvattiin 'tauon jälkeen kuulemme valmentajien kommentit' -tyylisiä pätkiä sekä muita myöhemmin hyödynnettäviä juontoja. Jokaisen kaksintaistelun välissä valmentajia meikattiin armottomien studiovalojen loisteessa, ja Michael Monroella näytti olevan oma meikkilaukkunsa, jota hän operoi itse!

Michael Monroe oli valmentajista kaikista arvaamattomin nimenomaan taukojen aikana, sillä hän juoksenteli jakamassa nimmarikortteja yleisölle sekä muun muassa huuteli yleisössä kenties olevan ystävänsä perään. Axl Smith vitsailikin, että heidän pitäisi äänittää "Michael, nyt heti paikalle ja hiljaa" -tyylinen pätkä, jota voisi soittaa repeatilla aina, kun Monroe innostuu sähläämään! Muut valmentajat istuivat enimmäkseen paikoillaan ja juttelivat apuvalmentajiensa kanssa. Näissä jaksoissa todellakin on jo tähtivalmentajien apuvalmentajat mukana, mutta heistä ei saa vielä puhua, kun heitä ei ole vielä julkistettu. Nelonen Medialta minua ohjeistettiin tämän postauksen kuvista, että salissa otettuja kuvia saa käyttää vapaasti jo nyt, kunhan niissä ei näy tähtivalmentajat tai heidän apuvalmentajansa eikä luonnollisestikaan kilpailijat. Laitan valmentajista muutaman kuvan sitten, kun meidän jaksomme televisioesitys koittaa helmikuussa. Yleisesti nämä uudet valmentajat toimivat mielestäni hyvin ja tuovat ohjelmaan kaivattua raikkautta, ja kyllä he ihan sähinääkin saavat keskenään aikaiseksi!

Naureskelin avokille, että minä varmaan näytän krapulaiselta, sillä migreenin ja krapulan oireet ovat ulkoisesti hyvin samanlaiset! Muutenkin oli hiukan hassua ja haastavaa nauhoitusten aikana keskittyä olemaan ihmisiksi, sillä meidänkin yläpuolella ja edessä pörräsivät kauko-ohjatut kamerat. Mielettömän jännäähän tuo kaikki oli, mutta aika meinasi välillä käydä pitkäksi varsinkin alussa, kun valoja testattiin miljoona vuotta, mutta tämähän on ihan tavallista televisio-ohjelmia kuvattaessa. Itse nauhoitusten aikana oli todella mielenkiintoista seurata kaikkea toimintaa ja ajatella, että muutaman viikon kuluttua katsomme sitten tätä jaksoa kotisohvaltamme! Meidän istumapaikkamme olivat niin huiput, että tunnuimme olevan keskellä kaikkea toimintaa; tähtivalmentajatkin näimme koko ajan edestä päin, mikä oli suuri etu, sillä mitään screenejä salissa ei ollut yleisöä varten.

Koska nauhoitukset kestivät yli kolme tuntia, kävi minun hiukan sääliksi niitä alle viisivuotiaita lapsia, jotka eivät ihan jaksaneet kiltisti seurata toimintaa enää loppuajasta, mutta heitä sitten vietiin lepäämään muihin tiloihin. Meidän vieressämme yhdellä lapsiperheellä oli mukana eväät, jotka kuulostivat kyllä erityisen hyviltä meidänkin korviimme! Tällaisissa nauhoituksissa tai live-lähetyksissä kannattaa muuten olla tarkkana alussa, sillä meidän vierestä jäi täyttymättä muutama paikka, joten yleisölle kuulutettiin paikkojen olevan vapaita tietyn kokoiselle pienellä ryhmälle. Meidän viereemme päätyi kolmihenkinen perhe, jonka alkuperäiset paikat olivat ison katsomon ihan perimmäisinä.

Nauhoitusten loputtua ilman sen kummempia seremonioita, pieniä taputuksia lukuunottamatta, sali lähti tyhjenemään nopeasti, sillä samana iltana nauhoitettiin toinen jakso heti peräjälkeen (johon olisi muuten voinut jäädä myös yleisöksi). Pienehkön kiireen keskellä huolehdin siitä, että saanhan kuvan itsestäni ohjelman kulisseissa, ja avokista nappasin samanlaisen potretin. Oli tämä kyllä aivan ihana tilaisuus! Mietin kovasti, että olisi mahtava päästä seuraamaan jotain live-lähetyksistä, sillä siellä on tietysti vielä erilaisempi tunnelma ja käytäntö, ja kaikista mieluiten haluaisin tietysti huhtikuiseen finaaliin yleisöksi. Jos sinä mielit mukaan live-lähetysten kuvauksiin maaliskuusta alkaen, ovat liput jo myynnissä Lippupisteessä! Tällä hetkellähän televisiossa pyörivät Ääni ratkaisee -jaksot, joita esitetään tästä viikosta alkaen kaksi kertaa viikossa, torstaisin ja perjantaisin klo 20 Nelosella.

Tämän seikkailevan bloggaajan mieli hyrisi tyytyväisenä, kun pääsi kurkistamaan ohjelman kulisseihin! Oletko sinä käynyt jonkun ohjelman kuvauksissa? Aiotko itse seurata The Voice of Finland -ohjelman uusinta neljättä tuotantokautta? :)

 

Kaikki kuvat: The Variety Show

Kommentit

Sanph
Sanph

Itse olin 2.1. eli ilmeisesti päivä ennen sua TVOF:n kuvauksissa. Olen kans kirjoitellut siitä pientä kirjoitusta luonnoksiin, mutta kaiken kiireen alla jäänyt puolitiehen. Voisinkin sun innoittamana kirjoittaa sen loppuun. Joitain eroavaisuuksia näköjään löytyi, ainakin kokemuspuolelta, vaikka pääosin samalla linjalla tietty mentiinkin :)

Maria Hakkala

Kirjoita ihmeessä! Paljon jäi mullakin kirjoittamatta, ja tosiaan livelähetys olis kans kiva kokea. :)

Mammuli (Ei varmistettu)

Hei! Minäkin olin lähipiirin kanssa katsomassa 11.1. Knock Out 1-kuvauksia. Sain tiedon nauhoituksista sähköpostiini ja varasin max 5 lippua. Eläkeläisenä menin aivan ensimmäisten joukossa jonottamaan ovelle. Olikin sen arvoista, koska saimme parhaimmat paikat sivukatsomon eka riviltä ja suosikkini Maikkelin puolelta!!!
Oli tosi mielenkiintoista seurata paraatipaikalta ohjelman tekoa ja jo senkin takia varasin liput. Puoli kuudelta alkoi ja ysiltä päättyi eikä ollut väliaikaa. Jopa mukana olleet teinarit olivat innostuneita ja jaksoivat olla mukisematta nauhoituksen loppuun saakka. Oli tosi kiva käydä ja odottelemme päivää, jolloin tulee ulos telkkarista. Koska? Sitä pitää varmaan seurailla nelosen ohjelmatiedoista.

Maria Hakkala

Mahtavaa! On hienoa, että näitä lippuja on kohtuullisen helppoa saada käsiinsä, sillä tv-kuvaukset on aina jännää ja erikoista. :)
Nelosen tiedotuksen mukaan Knock Out -jaksot tulevat televisiosta 4.3., 10.3., 17.3. ja 18.3. Meillä ainakin kävi niin, että ne osat kaksintaisteluista, jotka näimme kuvauksissa, esitettiin monessa eri jaksossa, eli teidänkin kokemuksia kannattaa vahtia useammasta jaksosta! :)

Kommentoi