Books to Series: About a Boy, Outlander, and Someday, Someday, Maybe

Kuva: NBC

Nick Hornbyn About a Boy -kirjasta tehtiin jo vuonna 2002 elokuva, jonka tähtenä loistivat Hugh Grant ja Nicholas Hoult (seurustelee nykyisin Jennifer Lawrencen kanssa). Helmikuussa kirjasta ilmestyi uusi komediasarja NBC:llä. About a Boy -sarja noudattaa käsittääkseni aika uskollisesti alkuperäisen kirjan tarinaa sijoittaen tapahtumat Yhdysvaltoihin ja muuttaen sen muotoa sarjaksi sopivaan suuntaan. Mietin ensin, että voiko tämä sarja toimia, sillä en hirveästi pidä hippiäitinä nähtävästä Minnie Driveristä ja pääosaa esittävä David Walton on aina aikaisemmin ollut mielestäni karismaton koheltaja. Sarjan promot ovat kuitenkin toimineet itselleni yllättävän hyvin, ja sarjan mainostuksessa on käytetty hienosti hyväksi sarjan aloitusjakson kanssa samaan aikaan pyörineitä talviolympialaisia.

 

Kuva: Starz

Outlander -kirjasarjan fanit odottanevat myöhemmin tänä vuonna alkavaa kirjoihin perustuvaa sarjaa kuin kuuta nousevaa, ja koko ajan sarjasta tihkuu lisätietoa valokuvien, videoiden ja haastatteluiden muodossa. Kuukausi sitten uutisoitiin, että Outlander-kirjojen kirjoittaja Diana Gabaldon tekee pienen cameo-roolin kirjoihinsa perustuvassa sarjassa. Rooli on hyvin pieni, mutta todennäköisesti faneille roolin koolla ei ole merkitystä. Minkä tahansa kirjoihin perustuvan filmatisoinnin ollessa kyseessä on aina suurin kunnia, jos kirjailija itse on sarjan tekemisessä mukana tavalla tai toisella. Alla pieni kokoelma alkuvuoden Outlander-fanitapahtumasta, ja tämän linkin takaa pääsee katsomaan ko. paneelin kokonaisuudessaan.

 

Kuva: Lauren Graham

Tammikuussa uutisoitiin, että Lauren Grahamin esikoiskirja Someday, Someday, Maybe on otettu pilottituotantoon, eli on ihan hyvä mahdollisuus, että tästä kirjasta tehdään televisiosarja! Vielä ei kannata innostua, sillä kirjana perustuvasta sarjasta ei olla kuultu mitään tämän uutisen jälkeen, mutta sormet ristiin, että CW ottaa Unfamous-nimellä toistaiseksi tunnettavan sarjan tuotantoon, ja että se päätyy meidänkin ruutuihin asti! Alla Laurenin mietteitä kirjastaan ja roolistaan Parenthoodissa.

 

Kommentit

Iik, vielä ei tosiaan pitäisi innostua, mutta vaikea olla innostumatta... *hihkuu, hyppii, heittää ilmavoltin* 

Maria Hakkala

Mäkään en hirveesti varmaan auta asiaa! :D

nansk

Jos muistan oikein, niin Outlander taitaa alkaa heinäkuussa? En kyllä ole ihan sata... Mahtaakohan se tulla Suomessa jostain? Raah en jaksaisi odottaa.

Maria Hakkala

Ensi kesästä mäkin oon kuullu puhuttavan, mut sen tarkempaa ei oo vielä. Voihan olla, että HBO nappaa tän, onhan niillä täällä levityksessä esim. Starzin Black Sails. Toisaalta tää olis ihan Ylen tyylinen sarja. :)

hanne_tasteofhoney

Vähän kauhunsekaisin tuntein odotan tuota Outlander -sarjaa, sillä se on täynnä pieniä, tärkeitä yksityiskohtia ja hienoja henkilöhahmoja. Saa nähdä, jäävätkö ne pinnallisiksi vai tavoittavatko tarinan syvyyden! Clairen ja Jamien tarina on ehkä hienoimpia, joita olen koskaan lukenut, ja henkilöt ovat kyllä todella uniikkeja ja mieleenjääviä.

Maria Hakkala

Hitto, mun täytyy ehkä sittenkin lukee toi tarina jossain vaiheessa, niin paljon kaikki sitä kehutte! Toivottavasti tosiaan sarja toimii. Itse pidän hyvänä merkkinä kirjailijan mukana olon lisäksi sarjan luojana toimivaa Ronald D. Moorea, joka on mahtavan eeppisen Battlestar Galactican takana. :)

hanne_tasteofhoney

Lue! Se on tosi koukuttava. Varsinkin se eka osa, muutkin on ihan onnistuneita, mutta välillä mennään sellaisiin juonenkäänteisiin ja sfääreihin et huhhuh :D Ja joskus mietin et miten ihmeessä kirjailijalla pysyy se massiivinen henkilögalleria hallussa, kun itse en meinaa muistaa joistain sivuhenkilöistä yhtään, kuka on kuka. Kuudes osa on edelleen kesken, kun en saanut kaikista henkilöistä ja tapahtumista oikein kiinni. Mun mies oli jossain vaiheessa ihan koukussa tohon Battlestar Galacticaan, toivotaan siis että ennusmerkit eivät petä :)

Kommentoi