The Casual Vacancy -minisarja HBO Nordicille 26. maaliskuuta

Kuva: HBO Nordic

Tässä yllä olevassa kuvassa sinua epäillen tuijottava Krystal (Abigail Lawrie) on osa The Casual Vacancy -minisarjaa, joka perustuu Potter-kirjailijana paremmin tunnetun J.K. Rowlingin samannimiseen romaaniin muutaman vuoden takaa. Olen täällä blogissakin kirjoittanut minisarjan kehitysprosessista, ja edellisellä kerralla spekuloin sarjan mahdollisesta alkamisesta Suomen markkinoilla. Joitain viikkoja sitten tuli varmistus, että HBO Nordic laittaa tämän kolmiosaisen minisarjan jakeluun kokonaisuudessaan 26. maaliskuuta! The Casual Vacancy on BBC:n ja HBO:n yhteistuotanto.

Koska kyse on kirjan filmatisoinnista, tulee tässäkin minisarjassa varmasti olemaan eroavaisuuksia kirjaan verrattuna, ja onpa niistä fanit ehtineet jo raivostuakin. Minisarjan loppu eroaa ilmeisesti ainakin osin kirjan lopusta, ja itse Rowling oli itkenyt liikutuksesta minisarjan lopussa! Minä en yleensä hirveästi stressaa, jos kirja ja sen filmatisointi eivät kohtaa aivan täysin: kirjoissa maailman ja mielikuvien rakentaminen on puoliksi lukijan vastuulla, ja jokainen tuo siihen oman taustansa, joten luonnollisestikaan lopputulos ei ole kaikille samanlainen. Itse odotan tätä The Casual Vacancy -minisarjaa mielenkiinnolla, sillä itse kirja oli aika hitaasti lämpeävä mutta erittäin vivahteikas ja useat pienet juonikuviot lopussa yhteen hienosti nivova.

Sekä kirjassa että minisarjassa toiminnan käynnistää Barry Fairbrotherin äkillinen kuolema, joka aloittaa pienen paikkakunnan pasmat lopullisesti sekoittavan tapahtumasarjan. Hahmot ovat herkullisia, ja juoni vaihtelee koomisesta traagiseen. Veikkaanpa, että tuijottelen tämän sarjan innoissani läpi heti sen ilmestyttyä!

The Casual Vacancy -minisarja

HBO Nordic 26.3.

 

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Jes, en malta odottaa! Meillä ei näy tällä hetkellä HBO Nordic ja olin ajatellut ottaa sen vasta GoT:n taas alkaessa mutta täytyykin ehkä tilata se jo hiukan aiemmin. :) 

Maria Hakkala

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tää on vaan kolmiosainen minisarja, joten se toimii hyvin vaikka GoT-jaksojen välissä katottuna. :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Niin ja eihän siihen GoT:n alkamiseenkaan tosiaan ole enää kauan! :) ehkä mä maltan odottaa :D

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Äää, en viittis kyllä millään tän takia HBO:ta tilata, mutta onkohan se pakko? :D

Maria Hakkala

Onhan HBO Nordicillakin se kokeilumahdollisuus? :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Hmm, meillä oli joskus HBO kokeilussa, ja eiks niillä yleensä oo se joku aika, et millon voi tilata uusiks. Pitääkin selvitellä, että koska se oli ja kauan se "karenssi" kestää. :D

Kommentoi