A Couple to Remember: Dr. Reid and Lila

Yksi Criminal Mindsin kiehtovista hahmoista on Dr. Spencer Reid, joka on oikeasti nero-tason älykkö, ja jolla on valokuvamuisti. Reid on kaikessa älykkyydessään hieman lapsekas, ja pitkään tuntuikin siltä, että hänestä rakennetaan lähes sheldonmaista aseksuaalia hahmoa. Criminal Mindsin ensimmäisen kauden loppupuolella Reid kuitenkin näytetään ensimmäisen kerran jonkinlaisessa romanttisessa suhteessa, ja tämä kaikki tapahtuu tietysti rikostutkinnan aikana. Reid tutustuu nuoreen näyttelijään Lila Archeriin, kun tämän ympäriltä alkaa mystisesti kuolla ihmisiä, ja Reid päätyy suojelemaan Lilaa tämän talossa. Lila menee Reidin kielloista huolimatta uimaan uima-altaaseensa ja vetää yllättäen Reidin mukaansa. Tästä seuraa yksi söpöimmistä kohtauksista Reidin hahmohistoriassa, sillä hän ja Lila päätyvät suutelemaan altaassa. Reid on niin hellyyttävä, että väkisinkin katsoja haluaa hänelle tapahtuvan kivoja asioita, ja Lilan ottaessa ohjat käsiinsä näin käykin.

Uriensa erilaisuudesta johtuen Lilasta ja Reidistä ei tule pariskuntana mitään, mutta erittäin suloiset jäähyväiset he kuitenkin toisilleen jättävät.

Lilan roolissa nähdään uransa alkuvaiheessa tuolloin vuonna 2006 ollut Amber Heard, joka tunnetaan nykyisin paremmin jo kovemman luokan leffatähtenä ja Johnny Deppin kihlattuna. Lila on mainittu muutamaan otteeseen Criminal Mindsissä myöhemminkin, mutta hahmona Lilaa ei olla nähty eikä tarinallisesti hän ole ollut missään tekemisissä Reidin kanssa tämän jakson jälkeen. Vaikka Lilan ja Reidin romanssi oli erittäin lyhyt, on se mielestäni erittäin suloinen ja mieleenpainuva. Reidin suhdehistoria sarjan aikana on todella lyhyt, mutta mieluummin minä muistelen tätä suloisuutta kuin kahdeksannen kauden Maeve-tarinaa.

 

Kommentit

Maria Hakkala

Mun Criminal Minds -binge-watching alkoi muutama vuos sitten kun katoi sattumalta tv:stä useemman jakson sitä, ja päädyin sitten miettimään, että kylläpäs muuten tykkään tästä, ja voiskin oikeestaan kattoo alusta, että tietäis, miten tähän ja tohon päädyttiin.

Mä haluaisin kyllä ehdottomasti jonkun 20 min per jakso -sarjan tehokatsontaan, mutta mikään ei nyt tunnu kiinnostavan sillä saralla. Olis just niin kätevää kattoo jakso sillon, toinen tällön. :)

Kommentoi