Game of Thrones 7. kausi: Tule mukaan ensi-iltatunnelmaan!

Ensi yönä loppuu yli vuoden kestänyt piina: Game of Thrones jatkuu uusin 7. kauden jaksoin! Ennätysmäärä suomalaisiakin herää hämmentävän aikaisin huomenna, sillä klo 4 aamuyöllä HBO Nordiciin tulee katsottavaksi uuden kauden avausjakso, samaan aikaan muun maailman ensi-illan kanssa. Uusia jaksoja on luvassa yhteensä vain seitsemän kappaletta viikon välein esitettynä, mutta osa jaksoista on reippaasti totuttua pidempiä, finaalijakson paukuttaessa 81 minuuttia täyttä toimintaa!

Haluatko mukaan huomiseen ensi-iltatunnelmaan kotisohvalta käsin? Tsekkaa tarkemmat ohjeet postauksen lopusta!

Uusi seitsemäs tuotantokausi on totuttuun tapaan ollut ennakkoon hämärän peitossa, eikä juonesta tai muista yksityiskohdista ole tihkunut paljoakaan tietoa faneille. Jotain etukäteistietoa voi tavoitella Game of Thrones -sarjan pohjana olevasta George R. R. Martinin kirjasarjasta, mutta televisiosarjan edetessä pidemmälle kuin kirjasarjan julkaisut alkavat juonikuviot pakostakin eriytyä hiukan. Martin itse on puhunut paljon kirjojen itsenäisyydestä televisioversioon verrattuna, joten mitkään tapahtumat tai hahmot eivät enää takuuvarmasti siirry kirjojen sivuilta televisioruutuun.

Loppukeväästä ja alkukesästä julkaistut uuden kauden valokuvat olisivat aivan hyvin voineet olla melkein minkä tahansa GoT-kauden promokuvia, niin vähän niistä sai irti mitään juoneen liittyvää, mutta aikaisemmin tällä viikolla julkaistuista kuvista voi nähdä jo paljon mielenkiintoista. Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa eniten yllä olevassa kuvassa näkyvä Daeneryksen paluu juurilleen Targaryenien perinteiseen Dragonstone-linnakkeeseen, sillä vihdoinkin hän on maantieteellisestikin samalla pelikentällä muiden isojen pelureiden kanssa, ja toiminnan tiivistyminen alkaa olla käsillä.

Video: Game of Thrones season 7 trailer (HBO)

Seitsemännen eli toiseksi viimeisen Game of Thrones -kauden teema on selkeästi konfliktien kärjistyminen, niiden kaikkien, jotka ovat muhineet koko sarjan ajan eri tahoilla. Eri suvut ja joukot johtajineen kahistelevat keskenään, mutta pohjoisen väki kohtaa ensimmäisenä sen suurimman uhan, ja oletettavasti tällä kaudella pedataan sitä suurta viimeistä taistelua, missä ihmisten pitäisi kaikkien yhdistää voimansa White Walker -pahiksia vastaan. [blog. huom. pahoittelut englanninkielisistä nimityksistä; sarjan kautta mieleen on tarttunut parhaiten alkuperäiset nimet eivätkä niiden käännökset]

Monella hahmolla on kuitenkin reippaasti matkaa sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti ennen kuin viimeisen kauden oletettavasti suuret ryminät voivat päästä vauhtiin. Arya on teillä tietymättömillä, eikä vielä ole millään lailla varmaa, että hän kokisi Jonin ja Sansan kaltaisen onnellisen jälleennäkemisen kenenkään sukulaisensa kanssa. Rakkaudesta riutuva raukka Jorah reissaa ties missä sairauttaan parantamassa, mutta Gendry ei ilmeisesti enää ikuisesti olekaan pienen veneensä vanki, sillä hän on jälleen mukana toiminnassa tällä uusimmalla kaudella.

Video: Game of Thrones season 7 trailer #2 (HBO)

Ensimmäinen uusi jakso julkaistaan, siis, huomenna aamuyöllä, ja uuden kauden ensi-iltaa juhlistetaan kutsuvierasnäytöksellä Helsingin Tennispalatsissa huomenna illalla. Ennen ja jälkeen ensi-iltajakson katsomisen kuullaan paneelikeskustelu uuden kauden odotuksista ja reaktioista ensimmäiseen jaksoon. Minä, teidän luotettu televisiobloggaajanne, olen mukana tuossa paneelikeskustelussa! Voitte seurata keskustelua livestreaminä Helsingin Sanomien Nyt-liitteen omilta Facebook-sivuilta klo 18 alkaen! Jännitys alkaa olla aika kova, mutta toivon voivani tuoda keskusteluun televisiofanin näkökulman eli miten GoT nähdään muualla televisiomaailmassa. Klo 17 alkaen kannattaa myös seurailla HBO Nordicin omaa Facebook-sivua, sillä sielläkin tapahtuu jotain jännää illalla! Päivittelen itse myös tunnelmia mahdollisuuksien mukaan Instagram-tililleni.

Jos uuden jakson odotus on jo sietämätöntä, voit huvittaa itseäsi kaikella Game of Thrones -extramateriaalilla, mitä jokainen itseään kunnioittava mediataho on viime päivinä tuottanut. Esimerkiksi Hesarin sivuilla on kätevä karttakokoelma muistin virkistämiseksi, HBO Nordicin Instagram-tililtä voi poimia ohjeet hauskan Snapchat-filtterin käyttämiseksi, Fangirl Quest listaa sarjan kuvauspaikkoja, ja Buzzfeed tarjoaa pohdintaa oudoimmista faniteorioista. Minä olen ainakin kerrannut sarjan tapahtumia YouTuben recap-videoiden kautta, sillä viimeiseen kuuteen kauteen on mahtunut aivan järjetön määrä toimintaa. Nyt siirryn jännittämään huomista paneelikeskustelua ja pohtimaan, miten vältyn ensimmäisen jakson tapahtumien spoilaantumiselta, koska näen jakson vasta illalla...

 

Mitä sinä odotat eniten uudelta Game of Thrones -kaudelta? :)

 

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.