Kirjahaaste

Sain Tuhat ja yksi kirjaa -blogin irikseltä kirjahaasteen. Koska kuvittelen niin monen muun ihmisen tavoin, että minun mielipiteeni kiinnostavat monia, vastaan toki ihanaan haasteeseen! irisihmemaassa keksi minulle, siis, seuraavat kysymykset:

 

someecards.com - I got that bitch a book. Bitches love books.

 

1. Lempikirjasi? Pride and Prejudice by Jane Austen.

2. Lempikirjailijasi? Jane Austen.

3. Lempilainauksesi? ”NOT MY DAUGHTER, YOU BITCH!” Lempilainaus on hiukan vahva kuvaus tästä lainauksesta, mutta helposti hätkähdyttävin. Rowling on hirveän tarkka käyttämistään sanoista, joten bitch on todella vahva ilmaus viimeisessä Potterissa.

4. Lempipariskuntasi kirjallisuuden maailmasta? Anne ja Captain Wentworth (Persuasion by Jane Austen). Pariskunta on kaikista kypsin Austenin pariskunnista, ja mielestäni kaikista realistisin. Heidän on sanottu kuvaavan Austenin omaa realistisempaa kuvaa rakkaudesta ja parisuhteesta.

5. Keneen kirjallisuuden hahmoon samaistut eniten (ja miksi)? Emma (Emma by Jane Austen). Osaan leijua juuri niin korkealla kuin Emma, ja osaan siltä korkeudelta nolata itseni juuri niin pahasti kuin Emma. Haluaisin myös uskoa olevani deep down hyvä ihminen kuten Emma.

6. Houkuttelevin fiktiivinen ateria / ruoka? Tietysti Hogwartsin ruokapöytä juhlapäivinä ja lukuvuoden aloituksessa. Jättipitkä pöytä täynnä lempiruokiani, I would be in heaven (and probably dead, ’cause I wouldn’t be able to stop)!

7. Lukuhetki, kahvin kera tai ilman? Korkeintaan teellä, mutta yleensä ilman. Mä oon kohtalainen kirjanatsi enkä tykkää hirveästi syödä kirjojeni läheisyydessä. Kaveri palautti kerran yhden Potterini, ja kirjoitti väliin lapun, että ’mihis mä mun makkaravoilevän jätinkään… ettei olis jääny tänne kirjan väliin’. Pahempi natsi olen kyllä lehtien suhteen.

8. Onko kukaan kirjailija (tai kirja) inspiroinut sinua matkustamaan kirjailijan kotiseudulle / kirjan tapahtumapaikoille? Haluaisin kiertää Austenin Englannissa ja tuntea sen tunnelman, minkä voi löytää vain Englannin nummilla ja satamakaupungeissa.

9. Nautitko kirjasi alkuperäiskielellä vai käännöksenä? Alkuperäiskielellä, jos kyseessä on englanninkielinen tai suomenkielinen kirja. Muuten käännöksenä. Poikkeuksena kirjasarjat: jos ensimmäisen lukee käännöksenä (Anna Godbersenin Huumaa), pitää muutkin lukea käännöksinä.

10. Kirja, jota kaikki kehuvat, mutta jota et voi sietää? Chocolat by Joanne Harris. Tämä kirja oli todella rankka pettymys elokuvan jälkeen. Juoni oli jotenkin ihan väärä, ja hahmot ihan tyhmiä. Pieni suklaapuoti on silti edelleen ihan järjettömän hyvä elokuva.

 

someecards.com - Book Hangover... That feeling of sleep deprivation from staying up too late reading a book you can't put down

 

Haasteen toinen osio on kymmenen uuden kysymyksen keksiminen uusille haastetuille. Tässä minun kysymykseni (ja koska tämä on minun blogini, tässä ovat myös minun vastaukseni omiin kysymyksiini):

1. Guilty pleasure -kirja? Twilight-sarja; olen lukenut läpi jo ainakin kolme kertaa.

2. Toinen guilty pleasure -kirja (you know there is more than one)? Harlekiini-kirjat, joita olen saanut muutaman kerran aikuisiällä lahjaksi.

3. Kirja, josta tykkäsit enemmän kuin siitä tehdystä elokuvasta? Gone With the Wind by Margaret Mittchell.

4. Kirja, josta tykkäsit vähemmän kuin siitä tehdystä elokuvasta? Chocolat by Joanne Harris.

5. Kirja, jonka haluaisit nähdä elokuvana tai tv-sarjana? Anna Godbersenin Luxe -sarjasta jo suunniteltiin sarjaa, mutta se ei ikinä päässyt tuotantoon asti; sääli, sillä kirjojen maailma kuulostaa mahtavalta!

6. Kirja, joka on odottanyt hyllyssäsi hävettävän kauan lukemista? Taru sormusten herrasta (J.R.R. Tolkien).

7. Elämäkertakirja, joka on oikeasti hyvä? I’m With the Band: Confessions of a Groupie by Pamela Des Barres.

8. Kirja, jonka omistat ja haluaisit heittää roviolle? Pride and Prejudice and Zombies by Jane Austen and Seth Grahame-Smith.

9. Kirja, jonka haluaisit lapsesi lukevan tulevaisuudessa? Louisa May Alcottin Little Women ja Good Wives -kirjojen jatko-osat Little Men ja Jo’s Boys.

10. Kirja, jonka toivoisit olevan totta? Tähän en osaa vastata; tuntuu, että useinkin tykkään omasta mielikuvituksestani enemmän kuin monistakaan todellisuuden versioista.

 

someecards.com -

 

Mukaan haastan seuraavien blogien pitäjät: Pahinta Nannaa, Naiádes, Tassuja ja töppösiä, Haavekuvia ja DesireHaltia!

 

Kommentit (9)
 1. Mullakin on sama lempilainaus! 😀

  Ja kiitos haasteesta, yritänpä tarttua siihen joku päivä. 🙂

  1. Tää ei jotenkin yllätä mua yhtään! 😀

 2. Mulla taas Suklaapuodin kans täysin päinvastainen kokemus. Luin kirjan monta kertaa ennen elokuvaa, ja oli yksi suosikkejani, ja niin järkyttävän huono elokuva tehty siitä. 🙁 Ei mitään sitä henkeä oltu osattu säilyttää mikä Harrisin kirjoissa on, vaan tehty semmoinen johnnydeppkiiltokuva-leffa. ARGH.

  Minä olen aina halunnut matkustaa Prince Edwardin saarelle, ja jos ei tiedä kenen kirjailijan innoittamana niin sillon on huolestuttavan iso aukko sivistyksessä. 😀

  1. Mä tykkäsin Pieni suklaapuoti -leffassa nimenomaan fiiliksestä, mikä oli kirjassa ihan erilainen. Joskus vaan epäonnistuu oman mielikuvituksen kanssa eikä kirja toimikaan niin kivasti kuin se vois.

   Kyllähän PEI olisi varmasti näkemisen arvoinen, vaikka kenties hankalahko saavuttaa näin Suomesta käsin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *