Music from Nashville Season 2

Kuva: ABC

Olen ollut viime aikoina taas ihan täysin Nashville:n lumoissa! Katsoin sarjan toista kautta jonkin aikaa Livin esitysten tahtiin, kunnes rupesin kärsimättömäksi, ja halusin vain lisää ja lisää jaksoja katsottavaksi. Koska Ruutu.fin maksullisessa Ruutu+-palvelun viihdepuolella oli katsottavissa toisen kauden ensimmäisten jaksojen televisioesitysten aikaan kaikki 12 jaksoa toisen kauden ensimmäiseltä puoliskolta, päätin käyttää hyväkseni ilmaista kokeilukuukautta. Rekisteröityminen oli helppoa ja vaivatonta, ja sain onnellisesti katsottavakseni monta jaksoa lisää Nashville:stä. Sain jaksot katsottua suurin piirtein samoihin aikoihin kun ensimmäinen maksullinen kuukausi pyörähti käyntiin (5,95€/kk), ja samoihin aikoihin huomasin ilokseni toisen kauden loppujenkin jaksojen tulevan Ruutu+-palveluun toukokuun lopussa. Alun perin olin suunnitellut lopettavani kokeilun ennen ensimmäistä maksullista kuukautta, mutta kätevästi sain katsoakseni myös kauden loputkin jaksot vain yhden kuukausimaksun maksamalla. Nashville:n toisen kauden loput 10 jaksoa tulivat katsottavaksi, siis, tämän viikon keskiviikkona, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että toinen kausi on loppunut hetki sitten Yhdysvalloissa. Aikaisemmin jo iloitsinkin siitä, että sarja sai jatkoa, vaikka sen tulevaisuus välillä on vaikuttanutkin olevan vaakalaudalla. Olen nyt muutamassa päivässä tuijotellut jo puolet uusista jaksoista, vaikka paljon muutakin tekemistä olisi, mutta tämä sarja vain yksinkertaisesti on ihan mahtava. Hyvää draamaa, mahtavaa musiikkia, ja kulissien taakse kurkistamista: ihanaa! En ole varma vielä jatkanko Ruutu+-palvelun asiakkaana Nashville:n toisen kauden jaksot katsottuani, sillä viihdepuolen vetovoimana tuntuu olevan Nashville:n lisäksi esimerkiksi Mad Men:in uusimmat jaksot melkeinpä samaan aikaan jenkkiesitysten kanssa, mikä ei minuun henkilökohtaisesti juuri tällä hetkellä vetoa. Toivoisinkin, että Ruutu+ ottaisi valikoimaansa enemmän sarjoja, joita näytetään Nelosen maksullisen kanavapaketin Prime-sarjakanavalla (esim. Ringer ja Devious Maids).

Video: "Trouble Is" - Juliette Barnes

Nashville:n ehdoton kulmakivi on mahtava musiikki, josta olen kirjoittanut jo pari kertaa aikaisemminkin. Sarjaan tekee musiikkia kantrimusiikin suurimmat tähdet ja lauluntekijät. Olisi mielenkiintoista tietää enemmänkin tästä musiikintekoprosessista sarjan suhteen, sillä suurin osa kappaleista kytkeytyy niiden esittäjien tarinoihin. Haluaisin tietää tilaavatko sarjan tekijät lauluntekijöiltä tietyn teemaisia kappaleita, vai käyvätkö he hyviä demoja läpi ja sovittavat niitä sitten tarinaan. Vai kenties käykö joskus niin, että mahtava laulu jopa ohjaa tarinaa eteenpäin?

Video: "This Time" - Rayna James

Jos tämän kappaleen alku ei jää soiman päähän, on se jo pienoinen ihme. Toisen kauden puolenvälin tienoilla tätä yllä olevaa kappaletta kuullaan paljon, sillä se on Raynan uuden levyn ensimmäinen sinkku. Hän kirjoittaa kappaleen yhdessä Deaconin kanssa, ja sarjassa ensimmäisenä kuultava akustinen versio on sekin aivan mahtava!

Video: "Hennessee" - Gunnar, Zoey and Avery

Uutena kokoonpanona toisen kauden loppupuolella on kolmikko, joka kaksi poikaa ja yksi tyttö -kokoonpanolla on kovinkin muodikas nykykantrin huomioon ottaen. Yhtyeen naispuolinen jäsen Zoey on tämän toisen kauden uusi tulokas, joka on Scarlettin paras ystävä kotipuolesta, ja hänen laulutaidot juontavat juurensa kirkossa laulamiseen.

Video: "Believing" - Maddie and Deacon

Pidän paljon siitä, että sarjassa näytetään paljon erilaisia versioita lauluista ja niiden esittämistavoista. Akustisia versioita näytetään yleensä kun kappaletta tehdään tai hiotaan, mutta saamme myös nähdä isoja ja pieniä keikkaesityksiä sekä pätkiä musiikkivideoista ja yksityiskeikoista. Huippusuosion tämän sarjan ansiosta ovat saavuttaneet Stella-sisarukset eli Lennon ja Maisy Stella, jotka esittävät Raynan lapsia ja ovat hekin erittäin lahjakkaita. Hauskana pikkufaktana voisi mainita sen, että teini-ikäinen Lennon Stella kävi kesken prom-tanssiaistensa esiintymässä Nashville-perheensä kanssa!

Video: "What If I Was Willing" - Will Lexington

Ensimmäisen kauden loppupuolella esitelty Will Lexingtonin hahmo on päässyt tällä kaudella aika näkyvällekin paikalle. Perinteistä cowboy-tyyliä sekä musiikillisesti että ulkomusiikillisesti noudattava Will yrittää tasapainotella kauan odotetun tähteyden ja omien identiteettiongelmiensa kanssa, mutta hän onnistuu siinä sivussa esittämään hyviä ja meneviä kappaleita. Williä esittä mahtavasti The O.C. -sarjasta tuttu Chris Carmack.

Video: "Black Roses" - Scarlett O'Connor

Koko ensimmäisen kauden hypetettiin Scarlettin tulevaa uraa; katsojille luotiin pikkuhiljaa sellainen kuva, että Scarlett on se seuraava iso juttu. Scarlettin ura lähtee kyllä vauhdilla käyntiin toisella kaudella, mutta samalla pintaan nousee paljon negatiivisempia tunteita, ja päinvastoin katsojalle luodaan kuva, että katselemme kaikki vauhdikasta alamäkiajelua. Musiikki on Scarlettinkin tapauksessa erittäin hienoa, ja jotenkin Scarlettille sopiikin tällainen melankolinen musiikki paremmin.

 

Onko sinulla omia suosikkikappaleita tai artistihahmoja Nashville:ssä? Etkö ole katsonut sarjaa vielä ollenkaan? Ruutu+-palvelussa on ainakin toistaiseksi katsottavissa sarjan ihan kaikki jaksot, pilottijaksosta lähtien! Hopi, hopi! Pian sinäkin kuuntelet kantria! :D

 

Kommentit

Eeru
Packing peanuts

Tykkään sarjasta, mutta kelaan aina kaikki laulut ;-)

Maria Hakkala

Mä teen Glee:ssä monesti niin, että puuhaan laulujen aikana kaikkee muuta! Tykkään kyllä yleensä niistä lauluista, mut yleensä ne toetutukset on niiin tylsiä. Jostain syystä Nashville:ssä tykkään kyllä lauluista; ehkä siks kun ne on luontevampi osa sarjaa. :)

Maria Hakkala

Mä oon ollu jo varmaan kymmenen vuotta semisalainen country-fani; lähti liikkeelle kun kerran vahingossa näin TV2:n myöhäisillassa jonkun countrymusiikkigaalan. Oon kyllä keskimäärin tykänny tästä toisesta kaudesta jopa vähän enemmän kuin ensimmäisestä; kappaleetkin on aina vaan parempia. Onneks tää sai jatkoa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Aloin katsoa Nashvillea vakavista kantriennakkoluuloista huolimatta ja oon kans ihan superkoukussa nyt! Yllättäen tykkään tosi paljon myös musiikista, kappaleet soi päässä jatkuvasti ja kuuntelen Nashvillen musiikkia usein myös ihan muuten vaan Youtubesta. Ykköskauden alussa Juliette raivostutti mua suunnattomasti, mutta hahmo on kehittynyt ja syventynyt kummasti sarjan aikana ja onkin nyt yksi lemppareistani.

Maria Hakkala

Mulla on aina välillä hankaluuksia tykätä ns. syvällisesti musiikista, mutta tän sarjan musiikkiin jää niin helposti koukkuun kun sen pystyy liittää johonkin kontekstiin ja tulee aina ajateltua niitä tiettyjä tunteita sarjassa musiikkia kuunnellessa. :)

Annamariak (Ei varmistettu)

mä oon aivan hullantunut nashvilleen, ennen kaikkea noiden biisien, musiikkimaailmaan sijoittumisen ja henkilöiden takia. äsken just katoin, kuinka scarlettin black roses -biisi tuli esille ensimmäistä kertaa ja se oli vaan niin koskettava!
mun suosikkimies on liam, se on vaan aika herkullinen ja vekkuli. kaikki sekä miehet että naiset on kyllä omalla tavallaan kiehtovia ja hyvin on rakennettu henkilöt!
aah, mun oli pakko kans etsiä netistä, kuka kommentois tätä aihetta, kun itse oon ihan koukussa nashvilleen :) toivottavasti kommenti ei tuu liian myöhään! mä itse asun ulkomailla ja katson tätäkin sarjaa tvkaistan kautta.

Maria Hakkala

Hei, kiva kun kommentoit! :)

Tuntuu, että Suomessa tää sarja on mennyt ihan ohi, eikä mediassakaan oo ollu hirveesti juttuja tästä. En tiedä sitten, että vierastavatko suomalaiset kantrimusiikkia aiheena, mutta mielelläni näkisin tän enemmän esillä! Onneks sentään DVD:t ilmestyy elokuussa suomekskin, ehkä sitten alkaa tapahtua. :)

henssuuu (Ei varmistettu)

Vähän turhan vanha juttu kommentoitavaksi, mutta täällä myös yksi, joka on hullaantunut kyseiseen sarjaan! :D
Ihmetyttää kyllä, miten on jääny niin vähälle huomiolle Suomessa tämä sarja. Ehdottomasti lempparein kaikista sarjoista ikinä: on menny heittämällä ohi Gleen, täydellisten naisten, olipa kerran -sarjan ja kaikkien muidenkin. Ihan paras.
Nyt sinun innoittamana oli pakko pistää heti ensimmäinen tuotantokausi tilaukseen ku oon sitä yrittäny kaupoista ettiä, mutten oo löytäny. Ja oli nyt jopa alennuksessa, hurraa!

ps. jostain syystä en tykkää ollenkaan Scarletista. En sitten yhtään :O

Maria Hakkala

Kiva, kun kommentoit! :)

Mua kanssa hämmentää, minkä takia tää sarja ei hirveesti Suomessa oo näkynyt! Ehkä markkinointi-ihmiset ei usko country-musiikin myyvän niin hyvin Suomessa. Tykkään kanssa, kun tässä on hyvän musiikin lisäks hyvää perusdraamaa ja varsinkin mielenkiintoinen lähtökohta musiikkibisneksen kulissien takaisesta elämästä, mikä onkin mun henkilökohtainen lemppariasia tän sarjan suhteen. :)

P.S. Mun mielestä Scarlett on välillä kyllä kanssa hemmetin ärsyttävä!

Kommentoi