Not My Cup of Tea: Gossip Girl Books

Kirjoitin muutama viikko sitten Gilmore Girls -kirjoista, jotka ovat aarteitani, vaikka ne eivät olekaan kovin ahkerassa käytössä. Nuo GG-kirjat on kirjoitettu sarjan jälkeen, eli sarja on ollut pohjana kirjoille eikä toisin päin. Yleensä sarjoja ja elokuvia tehdään kuitenkin kirjoihin perustuen, ja Gossip Girl on yksi näistä kirjoihin perustuvista sarjoista. Suomessa tätä Cecily von Ziegesarin kirjasarjaa ei ole ikinä hirveästi promottu; ei edes Gossip Girl -sarjan yhteydessä. Yksi suuri syy tähän voi olla sarjan ja kirjojen suuri eroavaisuus toisistaan.

Myönnän, että en ole ehkä paras ihminen kertomaan näistä kirjoista, sillä en päässyt edes tätä sarjan ensimmäistä kirjaa loppuun, ja sarjan toinen kirja on ollut lähinnä katselun alaisuudessa. Sanon suoraan, etten pitänyt kirjasarjan ensimmäisestä teoksesta, johon Gossip Girl -sarja perustuu, vaikka sarjasta pidänkin paljon. Kirja oli muistaakseni paljon synkempi, masentavampi ja siitä puuttui niin monta niistä asioista, joita sarjassa rakastan. Positiivisena asiana kirjassa on tapahtumien taustojen avaaminen; esimerkiksi Blairin syömishäiriö sekä Serenan ja Naten ensimmäinen pariutuminen näytetään kirjassa ihan eri tavalla kuin sarjan vauhdikkaissa käänteissä.

 

Ostin kirjasarjan toisen teoksen, You Know You Love Me, ollessani vaihdossa Yhdysvalloissa suurimmaksi osaksi tuon julistekuoren ansiosta. Kirjan ulommaisen kannen saa irrotettua, ja sen sisäpuoli on leveä kuva sarjan ensimmäiseltä kaudelta. Tätä kirjaa voi, siis, sanoa tie-in -kirjaksi, kun siinä näytetään kannessa kuvia kirjan innoittamasta sarjasta. Ongelmani näiden kirjojen suhteen on se, että minulla on sellainen olo, että minun pitäisi tykätä näistä kirjoista, koska pidän Gossip Girl -sarjasta, ja koska rakastan yleisesti sarjojen oheistuotteita. Ajatuksen tasolla pidänkin näistä kirjoista, mutta käytännön toteutus tökkii pahasti. Rakastan silti tuota Blair ja Chuck -kantta!

Onko teillä joitain kirjoja tai sarjojen oheistuotteita, joihin teillä on viha-rakkaus-suhde? Oletteko joskus luopuneet tällaisista tavaroista?

 

Kommentit

Maria Hakkala

Mä tartuin kirjoihin ihan vaan uteliaisuudesta, ja koska kaikki oheisjuttu on ihan parasta. Olis vaan toisaalta pitänyt pysytellä pelkissä tv-jaksoissa. :D

iidami
Bambino

Luin noita Gossip Girl -kirjoja jo kun  ne ilmestyivät, ja tykkäsin silloin teininä kyllä. Sitten, kun TV-sarja alkoi, se tuntui ihan vääränlaiselta - niin kuin usein käy kun kirjojen pohjalta tehdään sarja tai elokuva. Sittemmin pääsin kyllä sarjaankin sisälle.

Yleisesti ottaen en kyllä juuri lämpene sarjojen oheistuotteille, spin-offeillekin hyvin harvoin.

Maria Hakkala

On kyllä varmaan ollut hassua katsoa Gossip Girl -sarjaa noiden kirjojen jälkeen; kuinka tyhjänpäiväiseltä sarja onkaan varmaan vaikuttanut. Mutta ne asut! <3

nansk

Oi, mä pidin noista kirjoista ihan valtavasti silloin joskus! Luin niistä varmaan ensimmäiset viisi, tai jotain siihen suuntaan. Sarja taas alkaessaan tuntui aivan väärältä, mutta kasvoin siihen niin kiinni että jätin kirjat niikseen - ne olivat niin erilaisia keskenään. En edes tiedä montako kirjoja on yhteensä tullut...

Kaipasin sarjaankin vähän sitä kirjojen rouheutta, Dan ja Vanessa etenkin olivat niin erilaisia että morjes :D Olisin varmasti järkyttynyt, jos olisin nähnyt sarjan ensin.

Maria Hakkala

Ekasella kaudella olikin niitä suoria ensimmäisen kirjojen vaikutteita nähtävistä, mutta en tiiä onko myöhemmistä kirjoista mitään sarjassa. Ajoittain ärsyynnyin sarjaan monestakin syystä, ja vois olla mielenkiintoista miettiä olisko kirjojen eroavuudet voineet tehdä siitä vieläkin paremman sarjan.

Minä tykkäsin näistä kirjoista, vaikka sarja poikkeaakin älyttömästi kirjoista. Jotenkin olivat paljon mielenkiintoisempia oikeastaan kaikki hahmot kirjoissa, vaikka sarjassakin tykkään melkein kaikista (paitsi Danista). Aloin kunnolla seuraamaan sarjaa vasta varmaan kolmannen kauden tullessa ja katsoin tuolloin kaikki kaudet putkeen, ja luin heti perään nämä kirjat niin joitakin hahmoja kirjat avasivat niin paljon että jopa Serenasta onnistuin tykkäämään sarjan alussa ja Blairista pidin sarjan loppuun asti, muuten ei kumpaakaan hahmoa kohtaan olisi tainnut olla paljoa sympatiaa alkuun. :D

Hei, kirjasta tv-sarjaksi -vinkkinä että jos ei Pretty Little Liars -kirjoja ole vielä ehtinyt lukemaan, niin voin suositella! Eroaahan sekin sarja toki kirjoista, mutta aika paljon on myös yhtenevää, enkä itse olisi tajunnut sarjan joitakin juonikuvioita ollenkaan jos ei kirjoissa olisi satuttu samoja aiheita käsittelemään, sarjaa katsoessa vaan tuntunut joskus siltä että jotain puuttuu juonikuvioiden välistä.
 

Maria Hakkala

Mä oon noita Pretty Little Liars  -kirjoja silmäillyt kirjastossa useampaankin otteeseen, mutten ole kertaakaan nähnyt sarjan ensimmäistä osaa, joten niiden lukeminen on toistaiseksi jäänyt. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.