Tänään mielessä: Breaking Bad, Game of Thrones + Sabaton

Kuva: Netflix

Hei, te ainaiset nillittäjät Netflix Suomen Facebook-sivulla: toiveenne on kuultu, ja teistä huolimatta teidän ansiostanne suuresti odotetut Breaking Bad:in viimeiset jaksot saadaan Netflixiin! Puhuimme juuri eilen avokkini kanssa Breaking Bad:in kohtalosta, sillä avokkini Los Pollos Hermanos -maratooni alkaa olla siinä jamassa, että häntäkin asia kiinnostaa. Selitin ihmisten tavasta vaatia pyytää sarjan viimeisen kauden jaksoja Netflixiin joka ikisessä palvelun Facebook-statuksessa, koski se itse status sitten mitä tahansa aihetta. Samaan aikaan kyllä olin varma siitä, että nuo kiihkeästi odotetut viimeiset jaksot ilmestyvät ajan kanssa Netflixin asiakkaita ilahduttamaan, ja eiköhän tänään päivällä sähköpostiini ilmestynyt Netflixin lehtistötiedote asiasta!

Breaking Bad:in viides kausihan on jaettu kahteen osaan, ja tuo ensimmäinen osa on ollut Netflixissä jo jonkin aikaa, ja tämä heinäkuun 15. päivä palveluun ilmestyvä toinen osa kattaa, siis, viidennen kauden 8 viimeistä jaksoa. Eikä siinä vielä kaikki! Netflix on hankkinut oikeudet myös AMC-kanavan tulevaan Breaking Bad -prequel-sarjaan Better Call Saul. Sarja saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa marraskuussa, ja Netflix lupailee esittävänsä sarjan loppuvuodesta. Aikamoista nannaa Breaking Bad -faneille!

Kuva: HBO

Game of Thrones:in neljäs kausi loppui viime yönä Yhdysvalloissa, ja Suomessakin HBO Nordicin asiakkaat ovat jo päässeet näkemään kauden päätösjakson tänään. On hauska huomata, kuinka palvelu tökkii hiukan aina kun katsoo maanantaina töitten jälkeen uusimman GoT-jakson, taitaa joku muukin olla aina samalla asialla. Nyt kannattaa sulkeä silmät, jos et ole vielä jaksoa katsonut, sillä huojennan mieltäni jaksosta yhden pienen kappaleen verran.

Kyllä oli hämmentävä jakso! Odotin jotain Rains of Castamere -tyylistä action-jaksoa, ja vaikka se osittain toteutuikin, oli jakson tunnelma aivan erilainen. Itse asiassa mielestäni jakson tunnelma oli aivan erilainen kuin sarjassa on ollut kertaakaan aiemmin. Hiukan tuntui Benioffilla ja Weissilla olevan kiire saada jaettua jakson tapahtumat jokaiselle eri tarinalle tasaisesti, mutta lopputulos oli silti toimiva. En ehkä menisi niin pitkälle kuin sarjan luojat heidän hehkuttaessaan jakson olevan paras päätösjakso sarjassa toistaiseksi, vaikka se hyvä ja monipuolinen, jännittäväkin on. Hodorin ja Branin pääseminen hyvin LotR-maisille maisemille ja seurauksena tulleet taikasysteemit korppeineen vei minusta sarjan tarinan ehkä liian pitkälle alueelle, jonne en sen oikeastaan kaivannut karkaavan. En myöskään erityisemmin välittänyt Stanniksen ilmestymisestä pohjoiseen, mutta oli hyvä, että hän rauhoitti Mancen ja Jonin porukoitten välisen taistelun. Houndin ja Briennen taistelu, vaikkakin realistinen ja viihdyttävä, oli mielestäni hyvin ohuelle premissille luotu, ja mielestäni Hound olisi voinut selvitä pidemmällekin. Toisaalta, odotan ihan jännittynein mielin Aryan retkiä Braavosiin. Harmi vaan, ettei hän ja Sansa kohdanneet oltuaan ihan toistensa nurkilla. Olipahan tuokin yksi isänpäivä (eilen vietettiin Yhdysvalloissa sopivasti isänpäivää)!

 

Video: Sabaton - "Soldier of 3 Armies"

Olen yleensä musiikkimaultani hyvin massapoppari, täysin TOP40-ihminen, mitä nyt muutamia semivakavia hairahduksia löytyy esimerkiksi countryn ja suomirockin suuntaan. Avokkini myötävaikutuksesta olen löytänyt omia suosikkiyhtyeitä ja -kappaleita myös metallin puolelta. Paraikaa Teemalla pyörivän Metal Evolution -dokumenttisarjan ansiosta osasin paikallistaa mieltymykseni metallin eri alalajeista. Minä tykkään (ajoittain) power metal -bändeistä, ja viime aikoina olen ollut ihan huumassa ruotsalaisen Sabatonin pari viikkoa sitten ilmestyneestä sotasankariteemaisesta Heroes-albumista. Ehdoton lempikappaleeni levyltä on yllä oleva Lauri Törnistä kertova "Soldier of 3 Armies"! Tällä hetkellä yritämme miettiä, miten saisimme hommattua itsemme heinäkuun lopulla Sotkamon Syke -festareille Sabatonia katsomaan. Minä fiilistelen täällä, ja avokki hykertelee vieressä!

 

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mua vähän häiritsi se Branin ja kumppaneiden taistelukohtaus, se ei mun mielestä oikein sopinut sarjan tunnelmaan. Enkä muista, tapahtuiko kirjassa mitään tuollaista. Toki ymmärrän, ettei sarjan ole tarkoituskaan orjailla kirjoja, mutta silti, mä en oikein tykännyt. Enkä tykännyt Hurtan ja Briennen taistelustakaan. Lisäksi siitä kohtauksesta, jossa Jaime vapautti Tyrionin, jäi puuttumaan yksi mun mielestä aika oleellinen keskustelu Jaimen ja Tyrionin välillä. 

Mä saattaisin jopa sanoa, että tämä oli huonoin päätösjakso tähän mennessä tai ei nyt ainakaan mikään loistava jakso. Mutta silti odotan kyllä tosi innoissani seuraavaa kautta! 

Maria Hakkala

Joo, avokki kanssa mainitti Tyrionin käytöksestä kirjassa noihin samoihin aikoihin, että aika synkissä henkimaisemissa oli Tyrion. Seuraavaa kautta odotan kans, vaikka tää päätösjakso ei ollut ihan mun mieleen. :)

Kommentoi