Tuo itsesi takaisin verkkoon: Westworldin 2. kausi on vihdoin alkanut!

HBO:n alkuperäissarja Westworld räjäytti pankin ensimmäisellä tuotantokaudellaan, joka alkoi lokakuussa 2016. Nyt, yli 1,5 vuotta myöhemmin, tarina saa jatkoa uusin toisen kauden jaksoin.

Kuvittele Särkänniemi tai Linnanmäki, mutta aikuisille. Paikka, jossa ihmisten näköiset ja oloiset isännät ovat vain sinua ja toiveitasi varten. Pääset toteuttamaan halujasi ja löytämään itsesi, mutta pääsylippuun on varaa vain sillä kuuluisalla 1 %:n valtaeliitillä.

Kuvittele vielä, että vuosikymmenien työn tulos vaatii jatkuvaa huoltamista ja työstämistä, eikä kukaan ikinä jaksa tai kykene tekemään kaikkea täydellisesti.

Voit varmasti jo päätelläkin, että jossain vaiheessa käsikirjoituksesta aletaan poiketa useammallakin tavalla, eikä katsojalla tässä vaiheessa ole havaintoa tarinan päästä tai hännästä, vaikka välillä tarkoituksella toisin annetaan ymmärtää.

Westworld ei todellakaan ole kevyttä krapulapäivän viihdettä, paitsi ehkä 1. kauden alkupään jaksot. Hyvin pian juoni menee niin monimutkaiseksi, että pintapuolisenkin katsojan päätä alkaa kivistää sen solmuja pähkäillessä.

Itse en yleensä kaipaa ihan niin paljoa haastetta omissa lempisarjoissani, minkä takia tämä visuaalisesti vaikuttava ja tarinaltaan sekä näyttelijöiltään äärimmäisen pätevä sarja ei saa minulta täyttä viittä tähteä.

Sarjan juoni on kyllä aivan huikea ja ihan omassa lajissaan, eikä ole mikään ihme, että kaiken sen upean materiaalin häikäisevä toteutus on päätynyt sekä kriitikoiden että katsojien suosikiksi.

1. kauden jälkeen olin aivan varma, että sarja polttaisi tulevaisuudessa itsensä loppuun ja jatkaisi vain omassa silmukassaan pyörimistä. Julkisuuteen on kerrottu viiden tai kuuden kauden mittaisesta suunnitelmasta, ja tämä tuntui aluksi minusta todella liioitellulta. Ajattelin sarjan kokevan Hobitti-elokuvasarjan kohtalon eli tarinan kärsimisen liian pienen materiaalin venyttämisestä liian moneen osaan.

Pääsin katsomaan 2. kauden jaksoja ennakkoon, ja ilokseni voin kertoa, että pelkoa sarjan loppuunpalamisesta tuskin on!

Kahlasin loppuviikosta viisi uutta jaksoa eli puolet koko tuotantokaudesta, sillä kirjoitin sarjasta jutun tulevaa julkaisua varten. Nyt ongelmana on sen muistaminen, että mieheni ei enää tiedäkään sarjasta enemmän kuin minä, ja että minun pitäisi osata pitää suuni kiinni sarjan kutkuttavista tapahtumista aina viikon kerrallaan!

Koneet ovat kauniita, ja isolla rahalla ja runsaalla luovuudella tekniikan kukka pääsee puhkeamaan katsojan silmien edessä. Sitä on kyllä hienoa katsoa, sillä olen tunteikkaan katsojan lisäksi visuaalinen katsoja. Upeat maisemat, kauniit ihmiset, vaikuttavat lavasteet, kaikki yhdessä luovat sarjalle heti alusta alkaen todella täydellisen olon, ja vaikka koko sarjan tarkoitus onkin osoittaa, että mikään ei ole täydellistä, on Westworld silti niin lähellä täydellistä televisiosarjaa kuin voi olla.

Ja se musiikki, ah. Tiedät kyllä sitten, mitä tarkoitan.

Uusi 2. kausi on rakenteeltaan hieman erilainen kuin ensimmäinen kausi, ja uusissa jaksoissa paljastetaan jälleen uusia kerroksia sekä puistomaailmasta että sen kulisseista.

Sarjan juonta voisi pohtia loputtomasti, ja varsinkin ajan käsite muodostuu nopeasti ongelmalliseksi katsojalle. Oletukset ovat usein turhia, ja arvaukset harvoin osuvat oikeaan.

Jos Westworld on aivan uusi tuttavuus sinulle, onneksi olkoon! Olet juuri voittanut hyvää katsottavaa usean tunnin ajaksi!

Jos taas olet lykännyt sarjaan paneutumista yhtä pitkälle kuin eräskin vapaa kirjoittaja, *kröhöm*, kannattaa ehdottomasti viimeinkin ottaa selvää tästä laatusarjasta ennen kuin sarjan yllätykset on kaikki käyty läpi populaarikulttuurissa. (nim. Spoilaannuin ykköskauden suurimmasta paljastuksesta pari viikkoa sitten JUURI ennen kuin aloin sarjaa katsoa)

Kyllä, kyllä, The Variety Show suosittelee HBO:n Westworld-sarjaa! Olet sitten minkälainen katsoja tahansa, voi tämä sarja viedä sinut mukanaan!

Westworld-sarjan 2. kauden ensimmäinen jakso on julkaistu tänään HBO Nordicin suoratoistopalvelussa.

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic.

Kommentoi