TV News: Sonyn hakkeriskandaali, The Walking Dead -sisarsarja + muuta!

The Variety Show

Elokuvateollisuutta ennennäkemättömästi ravisteleva Sony-skandaali on jo vaikuttanut kaikkeen mahdolliseen elokuvien levityksestä viihdemaailman ihmisten kanssakäymiseen, ja seurauksena esimerkiksi presidentti Obama on ottanut kantaa asiaan ja kaikki viihdemaailmassa toimivat ihmiset katselevat olkansa yli ennen kuin uskaltavat sanoa mitään pahaa kenestäkään. Mitä siis on tapahtunut? Vulture tiivistää asian hyvin:

"Nearly four weeks ago, eerily adept cybercriminals hacked into Sony's computer systems, paralyzed their operations, and tapped into a trove of hypersensitive, internal information. Since that initial attack, a steady flow of revelations — including top employees' salaries, nasty Hollywood hardball emails, and illicit movie downloads — has trickled into news reports and file-sharing sites. The relentless thieves, dubbed Guardians of Peace, have made it clear they're not done tormenting the company — and won't stop until Sony meets their demands. Here's a list of everything revealed and generated by the hacks so far."

Vulture on tehnyt hyvän tiivistelmän aiheesta, johon liittyy nyt jo niin monta asiaa, että sitä on vaikeaa selittää. Pahimmat vihat niskaansa ovat saaneet Sonyn johtajat, joiden negatiivisia sähköposteja on vuodettu julkisuuteen eniten, mutta jotkut julkkikset näytetään paremmassa valossa.

 

Tämän viikon ehkäpä hämmentävimpänä uutisena kerrottakoon, että HBO on päättänyt lopettaa yhteistyönsä Ylen kanssa! Jo useamman vuoden jatkunut yhteistyö on tuonut Ylelle paljon HBO:n huippusarjoja, mutta näin olosuhteiden muututtua en ihmettele yhtään HBO:n päätöstä lopettaa yhteistyö. Yleltä painotetaan, että yhteistyön lopettaminen tuli nimenomaan HBO:lta. Voisin kuvitella, että Ylelläkin ovat nämä HBO:n sarjat saaneet vähemmän katsojia sen jälkeen, kun HBO Nordic aloitti toimintansa Suomessa, ja juurikin HBO Nordicin takia ei HBO:lla ole varmastikaan järkeä myydä sarjojansa yleisradioyhtiön käyttöön. Yleltä silti painotetaan, että HBO:n sarjat näkyvät vielä toistaiseksi Ylen kanavilla, joten oletettavasti jo ostetut lisenssit käytetään loppuun mutta uusia ei osteta. Ylen mukaan joitakin uusia sarjoja on jo ostettu ensi vuodelle. Tästä sopimuksesta säästyvät rahat käytetään muiden ulkomaalaisten sarjojen ostamiseen, joten ihan mukavasti voi tulla variaatiota enemmän!

Kuva: Jamie and Adam / MythBusters

Fysiikan lakeja tullaan testaamaan ihan huolella, kun MythBusters ottaa käsittelyynsä uuden kautensa ensimmäisessä jaksossa legendaariset Simpsonit! Pari vuotta sitten Jamie Hyneman ja Adam Savage olivat vierailevina hahmoina animaatiosarjassa, ja nyt on keltaisten kavereiden aika vierailla myytinmurtajien tontilla. FOX toimii yhteistyössä MythBusters:in kanssa, kun Jamie ja Adam laittavat testiin muutaman ikimuistoisen tapauksen esimerkiksi Homerin ja Bartin toilailuista. Uudella kaudella on myöhemmin luvassa myös esimerkiksi Breaking Bad -erikoisjakso! Hienoja yhteistöitä, mutta itselle tulee mieleen, että onkohan näiden ison profiilin jaksojen tarkoitus saada ihmiset unohtamaan sarjan apurikolmikon potkut. Entertainment Weekly julkaisi juuri uuden haastattelun Adam Savagen kanssa kaikista sarjan muutoksista!

Kuva: AMC

Jo pidempään huhuttu The Walking Dead:in sisarsarja alkaa saada hetki hetkeltä enemmmän lihaa luidensa ympärille, ja melkeinpä viikoittain tulee uutta tietoa. Pari viikkoa sitten julkaistiin tieto ensimmäisistä projektiin kiinnitetyistä näyttelijöistä (Frank Dillane ja Alycia Debnam Carey), mutta vielä ei ole tietoa sarjan varsinaisista tähdistä. Tällä viikolla TVLine vahvisti ensimmäisenä tiedon uuden sarjan tapahtumapaikasta, josta on spekuloitu projektin julkistamisesta asti. The Walking Dead:in uusi 'companion series' sijoittuu Los Angelesiin! Valinta saattaa ensin vaikuttaa aika tylsältä ja ennalta-arvattavalta, mutta kuten joku verkossa jo asiaa kommentoi, on Losissa paljon tunnettuja maamerkkejä, joita voi sarjan tapahtumiin manipuloida, sekä meri, joka voi kätkeä sisäänsä paljon kauhukamaa. Ilmassa on tämän uuden sarjan suhteen näyttelijöiden lisäksi tarkka sijoittuminen TWD-aikajanassa sekä varsinainen kuvauspaikka, sillä Yhdysvalloissa ei missään ole halpaa kuvata eikä Los Angeles välttämättä anna Georgian osavaltion kaltaisia verohelpotuksia.

Kuva: ABC

Ihana kasarisarja The Goldbergs porskuttaa eteenpäin, ja pian sarjaan tuodaan aimo annos kunnon 80-luvun julkkisenergiaa, kun itse Charlie "Winning" Sheen vierailee komediassa! Ensi vuoden puolella ilmestyvässä jaksossa Sheen toistaa roolin, josta hän tuli alun perin tunnetuksi 80-luvulla. Ferris Bueller's Day Off -elokuvassa Sheenillä oli pieni puherooli, joka kuitenkin jäi ihmisten mieliin. Yllä olevassa kuvassa Sheenin hahmo juttelee poliisiasemalla veljensä Barryn takia istuvalle Ericalle.

Kuva: HBO Nordic

HBO Nordicilla on käynnissä mahtava kilpailu, jossa voi voittaa liput Girls-sarjan 4. kauden ensi-iltaan New Yorkiin! Hopi-hopi osallistumaan! :)

 

Kommentit

Annemaris

Mä en voi uskoa että Sonyn Amy Pascal ei ole vieläkään eronnut!!! Osallistuin sellaseen vedonlyöntiin mis arvioin eropäiväksi 17.12.2014, mutta jouduin pettymään... :D

Maria Hakkala
The Variety Show

:D Ei oo helppo tilanne monellekaan taholle tällä hetkellä!

Kommentoi