TV-vinkki: Laadukas brittiläinen pukudraama Suffragette naisten äänioikeuden historiasta

Huutaisitte varmaan itsekin, jos olisitte naisia 1910-luvun Englannissa, eikä äänioikeus ole vielä edes näköpiirissä.

Tämän päivän pikainen TV-vinkki on äärimmäisen tärkeä kaikille ihmisille. Naisten äänioikeusliikkeestä, jonka historialliset jäsenet englanninkielisessä maailmassa tunnetaan suffragette-nimellä, on tehty äärimmäisen vähän elokuvia tai televisiosarjoja. Materiaalia kyllä löytyisi, mutta onko se mikään ihme, että miesvetoinen viihdemaailma ei halua tehdä elokuvia naisten perusoikeuksien saavuttamisista?

Tänä päivänä on äärimmäisen vaikea ymmärtää, kuinka rohkeita naisia (ja miehiäkin) on vaadittu, jotta meillä on ne perusoikeudet, joista nautimme. Eihän sen pitäisi olla niin, mutta maailma ei aina ole (ollut) kovin oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen paikka.

Vuodelta 2015 olevassa Suffragette-elokuvassa Carey Mulliganin esittämä nuori nainen ajautuu sattumalta mukaan taisteluun naisten äänioikeuden puolesta mutta on aloitettuaan täysillä mukana. Muissa rooleissa loistavat mm. Helena Bonham Carter ja Meryl Streep sekä monista pukudraamoista tuttu Romola Garai.

Suffragette esitetään Yle TV1:ssä tänään torstaina 31. toukokuuta klo 21.05, ja elokuva on 14 päivän ajan katsottavissa myös Yle Areenassa.

 

 

 

 

Kuvat: Focus Features, Steffan Hill/ Yle.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.