TV-vinkki: Tässä on uusi lempisarjasi 9-1-1!

Juu, juu, tiedän kyllä, mitä aiot sanoa: hyvin tehtyjä sarjoja poliiseista ja palomiehistä ja muista pelastajista on jo nähty, miksi tämä olisi niin erilainen?

No, yksinkertaisesti sanottuna 9-1-1 on hemmetin hyvä sarja (ainakin näin rohkeasti ensimmäisen jakson perusteella sanottuna). Jos haluat etsiä malliesimerkkiä hyvästä pilottijaksosta, voit katsoa tämän sarjan ensimmäisen jakson televisiosta tai suoratoistopalvelusta.

Video: 9-1-1 trailer (Fox)

Tämän postauksen piti ilmestyä eilen, kun tämän ohjelman ensi-ilta oli, mutta eilinen Syke-uutinen sekoitti julkaisuaikataulun! Ei huolta, sillä tiistaisten ensi-iltojen lisäksi 9-1-1 uusitaan FOXilla sekä perjantaisin että maanantaisin, ja lisäksi sarjaa voi seurata FOXplay-suoratoistopalvelusta ilmaiseksi (jos ensimmäinen jakso ei juuri nyt palvelussa näy, ei huolta, FOXilta kertoivat kyseessä olevan vain pienen teknisen ongelman!).

Amerikkalainen uutuusdraama 9-1-1 kertoo hätäkeskuksen työntekijöistä, jotka vastaavat ihmisten hätään ja neuvovat tilanteessa kuin tilanteessa; poliiseista, joiden työhön kuuluu aivan kaikkea turvallisuudesta muiden pelastajien auttamiseen; ja palopelastajista, jotka hoitavat palojen sammuttamisen lisäksi myös ensiaputilanteet ja mitä oudoimmat pelastustilanteet.

Sarjan pääosissa on joukko aivan huippunäyttelijöitä, joista suurimpina niminä ovat Connie Britton (Friday Night LightsNashville), Angela Bassett (American Horror StoryBlack Panther) ja Peter Krause (Mullan allaParenthood). En voisi kuvitella parempia valintoja näihin rooleihin, etenkin hätäkeskustyöntekijä Abbyn roolissa Brittonin olemus ja ääni ovat yksinkertaisesti täydellisiä. Sivuosissa on paljon herkullisia hahmoja ja taitavia näyttelijöitä, joten näistä ainakaan ei sarjan menestys jää puuttumaan.

Sarjan ehkäpä suurin mainos menestykseen on sen tekijäjoukko. Sarja luojista Ryan Murphy ja Brad Falchuk ovat kehittäneet ja pyörittäneet aikaisemmin esimerkiksi sarjoja GleeAmerican Horror StoryAmerican Crime Story, ja Muodon vuoksi, ja Tim Minearin käsikirjoituskrediitteihin kuuluvat muun muassa Angel, Firefly, AHS, ja Feud.

9-1-1 itsessään on tunteisiin vetoavaa draamaa, vauhdikkaita pelastustilanteita ryyditettynä pelastajien työtä hankaloittavilla ihmisillä, sekä sitä arkea, mitä eletään työn rinnalla. Vaikka sarja on visuaalisesti kaunis ja näyttävä, on se silti myös raadollinen pelastamisen totuudesta ja näiden pelastajien osuudesta itse tehtävissä. Vaikka jaksoittain vaihtuvat pelastustilanteet vievätkin huomion helposti, on tämä sarja selkeästi ihmiskeskeinen, ja hahmoihin jää koukkuun jo ensimmäisen jakson perusteella.

9-1-1 nähdään FOXilla tiistaisin klo 21.00, ja uusinnat samalla kanavalla perjantaisin ja maanantaisin. Jaksot myös FOXplay-suoratoistopalvelussa.

 

The Variety Show suosittelee! :)

 

 

 

 

Kuvat: FOX.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.