Viikon videot: Game of Thrones, Will & Grace, Victoria

Nyt, kun Upfrontsien raakuudesta on selvitty, alkaa kesäkausi olla käsillä. Vaikka yleensä televisiokauden ajatellaan olevan se perinteinen kouluvuoden mukainen, jakautuu se tosiasiassa useampaan kokonaisuuteen. Kesäisin huomio kiinnittyy enemmän kaapelitelevision puolelle, joten loppukeväästä kansalliset ilmaiskanavat antavat jo maistiaisia tulevan syksyn ohjelmistosta pysyäkseen katsojien mielissä.

Video: Game of Thrones Season 7 Official trailer

Viikon suurin viihdeuutinen on ollut odotetun Game of Thrones -sarjan tulevan seitsemännen kauden ensimmäisen trailerin julkaisu. Uudesta kaudesta on saatu ärsyttävän vähän tietoa etukäteen, muutamia pieniä makupaloja ('teaser') lukuun ottamatta, ja vasta viime viikkojen aikana on nähty uudelta kaudelta ensimmäisiä valokuvia, joista ei kyllä selviä mitään juonellista.

Uusi traileri kertoo seitsemännen kauden keskittyvän eri joukkojen ja valtiasehdokkaiden väliseen suureen sotaan, mistä kielii myös uusi tunnuslause ('tagline') "The Great Was Is Here". Daenerys, Jon Snow, Cersei Lannister ja muut panevat parastaan voittaakseen rautavaltaistuimen itselleen, mutta taustalla häämöttää kuitenkin tuleva ja vielä vaikeampi taistelu valkoisia kulkijoita vastaan. Itse tapahtumien paljastamisen osalta traileri on aika peruskauraa, mutta trailerin musiikki oli erityylistä kuin sarjassa yleensä, mikä sai ainakin minut innostumaan tulevasta kaudesta enemmän!

Video: Will & Grace New episodes (preview)

NBC-kanavan esitellessä omaa tulevan syksyn ohjelmistoaan mainostajille ja medialle keskittyi huomio ruutuun palaavaan suosikkisarjaan. Komediasarja Will & Grace loppui vuonna 2006 kahdeksan tuotantokauden jälkeen, ja viime vuonna sarjan päänelikko teki spesiaalivideon Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja niissä äänestämiseen liittyen. Jo useamman vuoden ajan sarjalle on toivottu jatkoa, ja viime vuoden suotuisasti vastaanotettu minipaluu ('reunion') kartotti hyvin katsojien tunnelmia asiasta.

Will & Grace -sarjan yhdeksäs tuotantokausi alkaa ensi syksynä, mutta tarkempaa ajankohtaa ei ole vielä kerrottu. Alun perin uusia jaksoja tilattiin 10 kappaletta, mutta hiljattain jaksomäärä nostettiin 12:een. Moni sarjan faneista on näistä uusista jaksoista aivan innoissaan, ja uusi maistiaisvideo näyttäisi sarjan jengin olevan ihan ennallaan. Mitenköhän uusien jaksojen käy: tuleeko menestykselle jatkoa vai loppuuko sarja uudestaan?

Video: Victoria Season 2: First Look (Masterpiece PBS)

Viime viikolla nähtiin Ylellä brittiläisen Victoria-sarjan ensimmäisen kauden viimeinen jakso, ja onneksi luvassa on lisää! Sarjan toisen kauden kuvaukset alkoivat jo helmikuussa, ja toisen kauden ennustetaan alkavan Briteissä alkusyksystä, sillä toisen kauden perään on tilattu myös joulun erikoisjakso. Suomessa nämä toisen kauden tulevat jaksot nähdään keväällä 2018.

Psst! Tiesitkö sarjan päätähtien Jenna Colemanin ja Tom Hughesin olevan pari myös oikeassa elämässä?

 

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.

Kommentoi