Ladataan...

Kuva: MTV3

Subilla tykätään selkeästi komediaputkista, ja tämä onkin myös Jenkeissä tuttu tapa: näytetään putkeen useammasta komediasarjasta jaksoja. Subilla suurin satsaus tuntuu olevan arki-iltojen komediaputkessa, mutta ovelasti viikonlopun päiväohjelmistoihin on myös piilotettu hyviä komediasarjoja.

Sub klo 13.00: Isän suusta (eng. $#*! My Dad Says) kesti vain yhden kauden, ja tätä sarjaa on näytetty myös MTV3:n puolella. (miten minusta tuntuu, että Suomen tv-kanavat erikoistuvat lopetettujen sarjojen ostamiseen? varsinkin yhden kauden sarjojen?) Sarja perustuu oikeaan Twitter-tiliin, jossa aikuinen poika kertoo pahansisuisen isänsä sutkautuksia. Sarjan hohtona toimii legendaarisista legendaarisin William Shatner, jota parempaa one-linereitten heittäjää on vaikea löytää. (katsomisen arvoinen on muuten Shatnerista tehty Comedy Centralin roasti, joka löytyy varmaankin YouTuben syövereistä)

Sub klo 13.30: Rasittavat tyttäret (eng. I Hate My Teenage Daughter) on hyvin perinteinen sitcom, jonka twist on kahden äidin kauhistelu tyttäreidensä puuhista ja näiden äitien täydellinen pelkuruus mitään komentamista kohtaan. Kaikkiin tämä ei välttämättä uppoa, mutta sarja on kelpo täytettä lauantai-iltapäivälle. Pääosassa My Name Is Earlin Jaime Pressly.

Sub klo 14.00: Whitney on samannimisen koomikon nimikkositcom, joka ei allekirjoittaneeseen iskenyt, mutta joka a) täydentää tämän komediaputken hienosti ja b) veti Jenkeissä miljoonia katsojia ennen peruuttamistaan kahden kauden jälkeen. Sarjan luoja ja pääosan esittäjä Whitney Cummings on myös ollut mukana kehittämässä 2 Broke Girls -sarjaa (suom. Tyhjätaskut), joka on yleisen mielipiteen mukaan parempi kuin luojansa nimikkosarja.

[hassusti kaikki nämä kolme komediaa ovat jo peruutettuja 1-2 kauden jälkeen]

Sokerina pohjalla henkilökohtainen suosikkini, joka monenkin mielestä voi hyvinkin täyttää komedian määritelmän:

Nelonen klo 15.35 & Liv klo 18.00: Huippumalli haussa -sarjan (eng. America's Next Top Model) 16. kauden finaalijakso. Kyseessä olevan kauden finaalikaksikko on yksi henkilökohtaisista suosikeistani, ja muistan olleeni hyvinkin jakaantunut mielipiteeni suhteen. Muistaakseni tykkäsin enemmän toiseksi tulleen kuvista mutta ensimmäiseksi tulleesta kokonaisuutena. Tämän finaalijakson muotinäytöksessä myös sähelletään huolella mutta silti saadaan aikaiseksi näinkin nättejä kuvia:

Kuva: ANTM Cycle 16 (Facebook).

Ladataan...

 

 

Kuva: The Bachelorette (Facebook)

The Bachelorette -sarjan uusimman kauden 'voittaja', eli Desiä kosinut Chris Siegfried on julkaissut oman runokirjan! Sarjassa sai kuulla moneen kertaan Chrisin lukevan Desille itse kirjoittamiansa runoja. Rakkaus runouteen ja varsinkin runojen kirjoittamiseen yhdisti Chrisiä ja Desiä alusta asti, mutta runojen runsas esiintyminen sarjassa sai välillä netin keskusteluissa huvittuneita reaktioita. Possessionista-blogin Dana Weiss raportoi aiheesta (hänen blogissaan paljon juttua esim. tämän sarjan vaatteista), ja Desireen omassa Twitter-tilissä on myös todisteita runokirjan julkaisusta.

Mielenkiintoisesti Chrisin vetovoima sarjan katsojille oli nimenomaan yhdistelmä kovaa ja pehmeää, mikä on stereotyyppinen kuva siitä, mitä naiset 'oikeasti' haluavat. Chris pelaa amerikkalaista pesäpalloa ja kirjoittaa runoja, joten yhdistettynä hänen mukiinmenevään ulkonäköönsä se tekee hänestä aika lailla täyden kympin miehen jenkkisarjojen stereotypiassa. Kuten Desiree itse sanoo tuossa ylläolevassa twiitissään, "[real] men write poetry".

Sarjan faneihin tämä runokirja varmasti uppoaa, onhan Chris niin kamalan symppis. Ja on ne niin söpöi yhdessä.

Kuva: Desiree Hartsock (Twitter)

Ladataan...

Kuva: Community (Facebook)

Jatketaan komediavalintojani Communityn esittelyllä.Tämä sarja eroaa suuresti perinteisistä sitcom-tyyppisistä sarjoista, sillä tätä sarjaa ei kuvata liveyleisön edessä, eikä tätä ole todellakaan naurettu valmiiksi. Sarjan omituinen huumori kaipaisi kyllä 'laugh track' -lisää, koska aina ei tiedä missä kohtaa pitäisi nauraa! Sarjan huumori on kuivaa, omituista, rajoja rikkovaa, popkulttuuriviittuaksia viljelevää ja erittäin sisäänpäin lämpiävä. Sarjassa nimittäin käytetään runsaasti sarjan omaa sisäpiirihuumoria, joten sarjaan voi olla vaikea päästä sisälle, jos katsomisen aloittaa keskeltä tai yrittää katsoa yksittäistä jaksoa tietämättä mitään taustoja. Sarjan nimi viittaa sekä sarjan tapahtumapaikkaan että hahmojen muodostamaan outoon, mutta pitävään yhteisöön. Sarjan kaikki päähahmot ovat luusereita omalla tavallaan, ja he yrittävät päästä elämässä eteenpäin opiskelemalla 'community college' -opinahjossa, joka käsitteenä on jossain suomalaisen kansanopiston ja avoimen yliopiston välimaastossa. Päähahmot muodostavat oman opiskeluryhmänsä, jossa heidän olisi tarkoitus hyötyä toisistaan opiskelun edetessä. Sarjan muita hahmoja alkaa pyörittämään mielensä mukaan itsekeskeinen ex-asianajaja Jeff, joka onkin sarjassa kiistaton päähahmo. Jeffiä esittää Joel McHale, joka vetää E!-kanavalla omaa The Soup -sarjaa. Muualta tuttuja hahmoja sarjassa on takavuosien leffasuosikki Chevy Chase, jonka hahmo Pierce on erittäin epäkorrekti ja suora. (huhu kertoo, että hahmon epäkorrektius on tarttunut esittäjäänsä, joka tuottaa kuulemma ongelmia sarjan kulisseissa) Hangover-elokuvista tuttu Ken Jeong esittää sarjassa aivan totaalisen sekopäistä (miten muutenkaan) Señor Changia, joka työskentelee koululla milloin missäkin kapasiteetissa. Alison Brie on tuttu Mad Men -sarjasta, jossa hän on esittänyt sarjan alusta asti kotirouva Trudy Campbellia.

Kuva: AOL TV ((c) NBC)

[tämä kuva on yhdestä sarjan lukuisista teemajaksoista]

Tämä sarja on ollut uhattuna koko olemassaolonsa ajan, sillä tällainen massasta poikkeava, outo huumori ei yleensä pärjää NBC:n kaltaisella jättikanavalla, ja fanit ovat pistäneet pystyyn useammankin kerjuukampanjan sarjan pelastamiseksi. Tällä hetkellä tilanne on hyvä, ja sarja on saanut tilauksen viidennestä kaudesta. Itselläni tämän sarjan katsominen on aika lailla kausittaista, eli aina välillä katson, ja välillä tarvitsen taukoa. Sarjan huumori on ihanan, sopivan outoa, ja parhaimmillaan se on kun sarja pääsee vauhtiin ensi jaksojen jälkeen. Välillä sarja on aivan liian nokkela, mutta tämäkin pieni harmitus haihtuu nopeasti kun jatkaa katsomista. Sarja kyllä tempaisee mukaansa, kunhan uskaltaa antaa tälle omituisuudelle mahdollisuuden!

Pages