Ladataan...
The Variety Show

Yle TV1 klo 22.00: Vuosi vaihtuu 2014 (perinteinen vuodenvaihtumisjuhla suorana)

Jos olet kaltaiseni kotona möllöttäjä tai et syystä tai toisesta osallistu uudenvuoden juhlintaan ulkomaailmassa, televisio tarjoaa monta hyvää ja viihdyttävää ajanvietemahdollisuutta. Jostain syystä kuvittelin kanavien valikoiman olevan parempi ja suurempi, mitä se tuntuu tänään olevan, ja tänään tuleekin televisiosta enimmäkseen perusohjelmia höystettynä muutamalla erikoisspektaakkelilla. Onneksi peruskanavien lisäksi monella meistä on valittavana myös verkon suoratoistopalveluita, joita voi nykyään katsoa myös useasta televisiomallista suoraan.

Tänä vuonna skippaan varsinaisen juhlinnan, ja fiilistelen kotona yhdessä avokin kanssa. Olen ihan poikki aikaisen työherätyksen takia, ja viime aikojen huonot yöunet saivat minut pyytämään ex tempore myös perjantain vapaaksi töistä, joten voin oikeasti hyvällä omallatunnolla nukkua pitkät, hyvät yöunet useampanakin päivänä peräkkäin. Meillä on avokin kanssa suunnitelmissa korkata tänään Samsungilta saamamme herkkukori sekä yksi tämän vuoden puhutuimmista sarjoista eli True Detective! Tällä hetkellä ihana televisiomme on tosin varattu, sillä avokki esittelee 65-tuumaista salarakastamme siihen kovin ihastuneelle kaverillemme. Kuulostaa siltä, että kaverimme vaihtaisi mielellään bilettämisen uuden television edessä istumiseen, ja jos en ole varovainen, istuu hän pian Jallu-pullonsa kanssa ennemminkin meillä kuin muualla! :D

Nelonen klo 21.00: Cheek - Live @ Olympiastadion

Jos missasit pari viikkoa sitten television ensiesityksen viime kesän suurimmasta ja yhden Suomen suurimmista keikkatapahtumista, voit nyt korjata virheen uudenvuoden juhlatunnelmissa! Cheekin stadionkonsertista puhuttiin paljon jo ennen näitä kahta keikkaa, ja jopa mahtipontisesta julistustavasta huolimatta keikat onnistuivat lunastamaan kaikki odotukset. Cheek joukkoineen marssitti lavalle kaikki mahdolliset yhteistyökumppanit vuosien varrelta sekä lisäksi esimerkiksi cheerleadereitä ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan rumpuryhmän! Tämä jättikonsertti toimii myös takuuvarmana taustamusiikkiohjelmana kotibileissä.

FOX klo 23.45: Mnet Asian Music Awards 2014 (Sistar: Touch My Body)

Rakastan kaikenlaisia palkintogaaloja, ja onneksi monet televisiokanavatkin ovat tajunneet näiden spektaakkeleiden vedon katsojille. Tällä kertaa FOX näyttää vähän erilaisemman gaalan, kun MTV:n gaalojen ja Oscareiden sijasta näytetään Asian Music Awards. Tämä K-popin parhaita juhliva gaala on joulukuun alusta, joten aivan tuoreimmat hitit näkyvät FOX:illa tänä yönä. K-popin omien hittien lisäksi joukossa on myös muutamia länsimaisia vierailevia artisteja sekä muutamia tuttuja kappaleita uudelleen versioituna...

Netflix: Orphan Black season 2

Jos haluat yksinkertaisesti unohtaa koko uudenvuoden juhlinnan, Netflixiin eilen ilmestynyt Orphan Black:in toinen tuotantokausi tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden. Itse olen odotellut tätä toista kautta kuin kuuta nousevaa, sillä ensimmäinen kausi, jonka katsoin Yle Areenasta ja Netflixistä, oli kohtuullisen tajunnan räjäyttävä. Nämä menneenä kesänä julkaistut toisen kauden jaksot ovat verrattain nopeasti katsottu läpi, ja pienellä yrityksellä voi nämä jaksot katsoa kokonaisuudessaan myös rakettien pauketta kuunnellessa. Sarjan kolmas kausi saa BBC Americalla ensi-iltansa ensi vuoden huhtikuussa. Lisää klooneja, lisää draamaa, lisää johtolankoja... Mahtavaa!

HBO Nordic: Getting On season 1

Hiukan oudomman komedian ystäville suosittelen HBO Nordicilla kahden tuotantokauden voimin komeilevaa Getting On -komediasarjaa! Sairaalan geriatriselle osastolle sijoittuva sarja seuraa osaston henkilökunnan ja asiakkaiden elämää, ja luvassa on turhantärkeilyä ja pikkuasioista pingottamista. Suhtaudun aina pienellä varauksella tällaisiin komedioihin, joissa ei ole sitä tuttua ja turvallista naururaitaa, sillä minulla on jotenkin sellainen pelko, etten bongaa sitä hauskuutta, jos minulle ei sitä neonvärisellä kyltillä osoiteta. Getting On on kuitenkin sen verran takuuvarma omalaatuisessa huumorissaan, että itsekseen myhäily on taattua! Sarjassa on pääosissa erinomaisia säheltäjiä, kuten Sheldonin äitinä paremmin tunnettu Laurie Metcalf sekä Gilmoren tyttöjen lukuisien pikkuosien takana oleva (melkein Sookie) Alex Borstein. Lyhyet jaksot takaavat myös automaattiset jääkaappi- ja vessatauot!

Hyvää uudenvuodenaattoa kaikille! :)

 

Ladataan...
The Variety Show

Kuva: The New York Times / Elaine Constantine

Loppuvuosi on aina täynnä erilaisia listauksia vuoden huippukohdista ja parhaiten muistettavista hetkistä, ja yksi yleisimmistä listauksista, joka toistuu vuodesta toiseen, on parhaat elokuvat ja niiden tähdet. The New York Times -lehti verkkosivuineen päätti juhlistaa hienoja näyttelijäsuorituksia tämän vuoden elokuvissa tehneitä tähtiä, mutta he ottivat asiaan hiukan erilaisen lähestymistavan. Yhteistyössä valokuvaaja-elokuvantekijä Elaine Constantinen kanssa syntyi yhdeksän videon sarja 9 Kisses, jossa yhdeksän paria elokuvatähtiä kohtaavat suudelman merkeissä. Tilanteet ja tunnelmat vaihtelevat, mutta niitä kaikkia yhdistää ohimenevät hetket, jotka vangitsevat katsojan mielenkiinnon.

Benedict Cumberbatch + Reese Witherspoon

Steve Carell + Laura Dern

Rosario Dawson + Jenny Slate

Chadwick Boseman + Kristen Stewart

Patricia Arquette + Jason Schwartzman

David Oyelowo + Timothy Spall

Jack O'Connell + Shailene Woodley

John Lithgow + Julianne Moore

Gugu Mbatha-Raw + Miles Teller

 

Ladataan...
The Variety Show

MInä ja veljeni lapset joululahjoja jakamassa

Minun jouluni on jo vuosikymmenen ajan jakaantunut Turun ja kotipaikkakuntani välille, eikä tämäkään joulu ollut poikkeus! Ennen joulua treffasimme Turussa avokin isää sekä isosiskoa perheineen, ja jouluaattona kahvittelimme avokin äidin luona lähiseudulla, ja joulun jälkeen näimme avokin pikkusiskoa myöskin. Jouluaaton juhlimme suurimmaksi osaksi kahdestaan, rentoutuen ennen minun lapsuudenkotini tohinaa. Söimme hienon joulutortilla-aterian, avasimme tutuilta kertyneet muutamat pikkupaketit sekä puuhasimme kaikkea jouluista. Oikeastaan avokki rentoutui television ääressä, ja minä olin viisaasti jättänyt tarkoituksella perheeni kaikkien pakettien paketoinnin jouluaattoiltaan. Ai, miten niin joulupaperi loppui kesken? Ja rakastamani tarrarullakin loppui heti alkuunsa? Avokki loi omalaatuista joulutunnelmaa katsellessaan Fight Club -leffaa!

Sydänhän siinä suli, kun veljeni pikkupoika intoutui tanssahtelemaan iloinen virne kasvoillaan

Joulupäivänä suuntasimme heti aamusta ysitielle, ja puolen päivän jälkeen saavuimme keskelle ihanan 'pittoreskiä maalaismaisemaa' (erään tuttuni määritelmä kotipaikkakunnastani), jossa jouluvalmistelut olivat jo hyvällä mallilla. Vanhempani sekä pikkuveljeni lykkäsivät myös omaa jouluaan päivällä, ja näin meistä kaikista tuntui saaneemme kaksi joulua samassa! Isoveljeni perhe oli jo todellakin juhlinut aattona yhden joulun toisien isovanhempien luona, ja heti heidän saapuessa puhuttiinkin paljon joulupukista ja tämän jännittävyydestä.

Tämä kuva kertoo jotain kauhunhetkestäni, kun tajusin avokkini todennäköisesti saavan minua enemmän joululahjoja...

Meillä joulut etenevät yleensä aina saman kaavan mukaan, ja olen parhaani mukaan yrittänyt iskostaa nämä tavat myös avokkiini. Voi, sitä kauhistelun määrää (minulta) sekä silmien pyörittelyä (avokilta), kun avokki pakotti minut aattona liikkeelle joulurauhan julistamisen jälkeen! Joulupäivänä vanhempieni luona söimme iltapäivällä rauhassa, ja pienen rötväilyn jälkeen olikin yhtäkkiä aika hakea lahjat esiin. Koska pukki oli käynyt jo edellisenä päivänä, höpötettiin lapsille perinteiset "pukki toi teidän lahjoja meille" -jutut, jotka tuntuvat käyvän vuosi vuodelta ontuvimmiksi. Ilman pukkia pystyimme myös valitsemaan lahjoja varten lapsille otollisimman hetken, kun väsymys ei vielä ollut ottanut valtaa. Ja voi sitä touhottamisen määrää! Veljeni lapset (poika 1v 11kk ja tyttö 4v 1kk) jaksoivat keskittyä lahjoihin odotettavasti, eli pienempi päivänsäteemme touhotti paikasta toiseen lahjoista vähät välittämättä ja nostaen porun ainoastaan, jos mummin syli ei ollutkaan hänelle vapaa, ja isompi touhutyttömme jakoi ahkerasti lahjoja ja meinasi järjestelmällisyydessään avata myös veljensä lahjat!

Minun paketeista paljastui muun muassa Marian Keyesin uutuuskirja ja Taylor Swiftin uusin levy sekä suklaata, sukkia, lakanoita, astioita ja erilaisia kempparituotteita! Yksi lempilahjoistani muille oli vanhemmilleni ostamani SuomiLOVE-konserttiliput, jotka kirvoittivat heti ankarat ristikuulustelut vanhemmiltani, jotka pelkäsivät minun ilmoittaneen heidät konsertin kappaletarinoihin (en ollut, vaikka sitä kovasti harkitsinkin!). Meillä onnistui kohtalaisen hyvin tänä vuonna sovittu pienempien lahjojen tavoite, sillä kaikilla meillä on jotain isoa säästöprojektia menossa, eikä niistä vähäisimpänä minun ja avokin tulevat häät. Joka vuosi muistan arvostaa tätä meidän perheen perinnettä kokoontua yhteen, ja useampi meistä sanoikin sen tänä vuonna jopa ääneen joulupäivän tuoksinnassa!

Minä ja pikkuveljeni ryntäsimme juuri ennen jouluateriaa ottamaan muutaman todella edustavan kuvan :D

Tapaninpäivänä yllätimme 11-vuotiaan serkkuni uudella tietokoneella, joka koottiin yllättävän pienin kustannuksin avokkini ammattitaidolla. Idea tähän projektiin lähti serkkupoikani innostuneesta parituntisesta selityksestä siitä, miten hän pelaa demoja ja tekee itse pelivideoita ja puuhaa kaikkea pelimaailmaan liittyvää mutta miten ikivanhan läppärin teho ei riitä juuri mihinkään näistä aktiviteeteistä hyvin. Avokkini on pelannut pienestä pitäen, joten ainakin minulla muhi taustalla avokkini kaltaisen pikkupojan ilahduttaminen ja pelaamisessa tukeminen!

Lauantaina lähdimme koko perheen voimin Tampereelle, jossa perheen miehet huvittivat itseään shoppailemalla minun ja äitini suunnatessa Morsiusgalleriaan elämäni ensimmäiseen hääpukusovitukseen. Onnistuin todennäköisesti pettämään kaasoni pahemman kerran, sillä lopputuloksena meillä oli kahden tunnin session jälkeen alennuksesta löytynyt mahtava hääpuku boleroineen ja huiveineen. Hupsista! <3

Minun jouluni oli ihana; toivottavasti teidänkin! :)

 

Kuvat 1-3: Otto Salmijärvi

 

Pages