Ladataan...

Kuva: Netflix

On täysin normaalia, että Orange Is the New Blackiä kuvaavassa Litchfieldin vankilan rakkauskartassa on ruuvimeisseli. Täysin. Normaalia. Jos vielä olet, että "WTF?!?", mene katsomaan sarjan ensimmäinen kausi. Nyt. Hopi, hopi.

Orange Is the New Blackin näyttelijäkaarti oli vieraina PaleyFestillä pari viikkoa sitten, ja hekin puhuivat sekä sarjan merkityksestä että sen tulevista tapahtumista. Mielelläni näkisin koko tuon paneelikeskustelun, sillä sarjan naiset tuntuvat kaikki olevan hyvin sanavalmiita ja viisaita ihmisiä, jotka ymmärtävät sarjansa viihdearvon lisäksi sen merkityksen sekä naisasia- että vankilakeskusteluissa, puhumattakaan erilaisiin identiteetteihin liittyvissä asioissa. Hämmentävästi vain tässäkin videossa pääpaino on Laura Preponin puheissa; olihan hän sarjan lähtötilanteessa kiistatta sarjan suurin tähti, mutta sarjan yhteisössä hänellä on aika pieni rooli. Itse en hirvesti pidä hänen hahmostaan Alexista, mutta ymmärrän hahmon tarpeellisuuden Piperin eri puolien esiintuomisessa.

Kuva: Netflix

Tämä kuva on ihan mahtava! Itse pidin paljon ensimmäisen kauden teemajaksoista, missä hahmot pääsivät suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia. Varsinkin joulujuhla oli aivan mahtava ja toi perinteisen loistavan komiikan lisäksi joistain hahmoista esille traagisia kohtaloita ja mahtavia esiintymislahjoja. 'Mock Job Fair' kuulostaa erinomaiselta teemajaksolta, ja haluan varsinkin kuulla kuvassa olevien hahmojen keksityt taustatarinat. Henkilökohtainen suosikkini hahmoista on ensimmäisestä jaksosta saakka ollut Lorna Morello, joka on tuossa kuvassa mahtavassa vintagehenkisessä mekossa, joka sopii hänelle kuin nenä päähän.

Kuva: Netflix

Pornstacheä OItNBissä näyttelevä Pablo Schreiber teki alkusyksystä ilmeisen hyytävän roolin legendaarisessa Law & Order: SVU -sarjassa hulluna raiskari-murhaajana, ja pian hänen roolinsa saa jatkoa. Tekisi mieli etsiä Pablon vierailujaksot esille, sillä hänen hahmonsa OItNBssä on kaikesta veemäisyydestään huolimatta hiukan säälittävä, kun taas L&O:SVUn hahmo taitaa olla pelkästään pirumaisen paha.

Kuva: Netflix

Orange Is the New Black -sarja on ahkera Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, eikä tuo ole todellakaan ihme, sillä sarjalta puuttuvat Netflixin takia perinteiset kotisivut. Pidän erityisen paljon näistä kaikista graafisen selkeistä postereista, joita sarja jakaa lukuisilla sosiaalisen median sivuillaan. Kuvat ovat itsessään yleensä aina viattomia, mutta tekstit viittaavat aina sarjan lainauksiin tai tapahtumiin. Kontrasti on kiva!

Minä ainakin odotan Orange Is the New Blackin toista kautta p-a-l-j-o-n! Kesäkuuhun on vielä aivan liian pitkä aika! Wants moar, now!

 

Ladataan...

Kuva: Bravo / Inside the Actors Studio

Loppu on lähellä. How I Met Your Motherin finaalijakso esitetään Yhdysvalloissa huomenna, maanantaina 31. maaliskuuta. Sarjan odotettu loppuhuipennus on kahden jakson eli yhden tuplajakson mittainen, ja odotettavissa on suuret katsojaluvut. Itse koen hämmentävänä sarjan loppumisen näin aikaisin sarjavuodessa, sillä yleensä vielä toukokuussa tulee normaalilla sarjakaudella uusia jaksoja sarjoista. On kyllä ihan hyvä veto laittaa sarjan lopetus tähän kohtaan vuotta, sillä muiden sarjojen kausifinaalit eivät kilpaile huomiosta televisiossa tai viihdemediassa.

Yllä olevan kuvan mukaisesti How I Met Your Motherin päänäyttelijät olivat tällä viikolla James Liptonin vieraina legendaarisessa Inside the Actors Studio -keskusteluohjelmassa, jonka yleisönä toimii näyttelijäntyötä opiskelevat nuoret. Näissä Liptonin haastatteluissa selviää yleensä aina kaikkea pientä hauskaa itse näyttelijöistä ja heidän töistään, joten sarjafriikeille tällaiset erikoisjaksot koko sarjan näyttelijöistä ovat täyttä timanttia. Katsoin muutama vuosi sitten vastaavan Glee-jakson, ja niin elävästi on jäänyt mieleen, että näyttelijöiltä, joista yksi oli Cory Monteith, kysyttiin, mitä he haluaisivat kuulla taivaan porteilla. Tämä yllä oleva video on onneksi positiivisemmissa tunnelmissa, kun Neil Patrick Harris ja Jason Segel innostuvat opiskelijan pyynnöstä vetämään pätkän Broadway-klassikkoa!

Tämä toinen video on pelkkää nannaa HIMYMin faneille, sillä tässä sarjan näyttelijät ja muut tekijät kiittävät faneja vuosikausien tuesta ja sarjan kohottamisesta hitiksi. Voin vain kuvitella, kuinka vaikeaa sarjan ihmisille on ollut kuvata koko viimeistä kautta ja varsinkin näitä ihan viimeisiä jaksoja. Itse ainakin olisin ollut pillittämässä ihan koko ajan!

Kuva: CBS

Pari viikkoa sitten HIMYMin päätyypit ottivat osaa PaleyFest-tapahtumaan, ja he pitivät oman paneelikeskustelunsa monen muun suositun sarjan tavoin. Pääpaino kysymyksissä taisi olla sekä finaalijakson paljastuksissa että koko sarjan kaaren muistelemisessa. CBS jakoi parhaita paloja keskustelusta, jossa paljastettiin muun muassa, että kaikki finaalijakson teossa mukana olleet saivat etukäteen erikoispaketin Kleenex-nenäliinoja, joissa luki: "Let it all out, No Questions Asked." So cute! (cue: more tears)

Kuva: CBS

How I Met Your Motherille voi myös käydä jättämässä omat jäähyväisensä siihen nimenomaan tarkoitetulla sivulla tai sosiaalisessa mediassa. Vaikka sarjan viimeinen kausi on jakanut vahvasti mielipiteitä, tulee muisteloita olemaan varmasti runsaasti ympäri internetin, ja minä muistelen varmasti myös omia lempihetkiäni. Omasta mielestäni tämä viimeinen kausi on ollut sekä tietyssä mielessä paras että huonoin sarjassa. Yleisesti todella outoja jaksoja on tasapainoitettu hienosti mahtavilla paljastuksilla ja juonikuvioiden yhteenpunomisella. Toivon hartaasti, että sarjan lopettava tuplajakso pysyy siellä vahvan puolella ja jopa taipuu erinomaiseen, sillä tämä sarja todellakin ansaitsee sen.

Vielä ennen viimeisen jakson näkemistä kannattaa myös käydä lukemassa sarjan ohjaajavelho Pamela Frymanin lempijaksoista. Hän on vastuussa esimerkiksi Robin Sparklesin "Let's Go to the Mall" -musiikkivideosta ja äidin esitelleestä kahdeksannen kauden päätösjaksosta.

Finaalijaksoa odottelemisiin! Minua ainakin jännittää, miten sarja loppuu. Ja ne kaikki tulevaisuusjutut! No more what ifs!

 

Ladataan...

Kuva

"Ob-La-Di, Ob-La-Da, life goes on brah, La-La how the life goes on..." Minulla soi tämä kappale vieläkin ajoittain päässäni, ja se on Life Goes On (suom. Elämä voittaa) -sarjan ansiota! Ala-asteikäisenä muistan katsoneeni tätä sarjaa paljonkin, ja tämän tarttuvan tunnuskappaleen lisäksi sarjasta on jäänyt mieleeni paljon muutakin.

Kuva: Amazon

Muistan hyvin perheen nuorimmat lapset eli Beccan ja Corkyn, vaikka heidän isosiskonsa oli vaipunut minultakin unholaan. Muistan sen, että Corkyllä oli Downin syndrooma, ja että Beccalla eivät aina kaikki sosiaaliset tilanteet menneet ihan putkeen, vaikka hän olikin aina mukava ja kiltti. Muistan Thatchereiden perheen mukavana keskivertoperheenä, jonka elämä oli tavallista arkea omine haasteineen, ja joka sai aina palaamaan television ääreen uudestaan ja uudestaan.

Kuva

Muistan Beccan ensimmäisen poikaystävän, jolla oli ehkä mahtavin blondi takatukka ever! Tyler oli muistaakseni kiltti ja mukava myöskin, sekä suosittu koulussa. Hän oli myös Corkyn kaveri ja puolusti Corkyä kiusaajilta koulussa.

Kuva

Muistan ihanan Jessen, jota näytteli hurmaava Chad Lowe. Hän asteli Beccan elämään ja vei tältä jalat alta. Hänellä oli hiukan paha poika -habitusta eikä Beccan läheiset hirveästi pitäneet Beccan lämpimistä tunteista Jesseä kohtaan (varsinkaan Tyler). Jessellä oli HIV, joka loi omat haasteensa sarjassa. Muistan tykänneeni ihanasta Jessestä!

Vaikka sarjan tunnuskappaleena käytetty "Ob-La-Di, Ob-La-Da" onkin The Beatlesin kappale, minulle se on aina ollut ennen kaikkea tämän sarjan tunnuskappale. Rallatus jää päähän, ja todennäköisesti muistat sadannenkin kuuntelukerran jälkeen kertosäkeen lisäksi ainoastaan pätkiä sieltä täältä.

Life Goes On / Elämä voittaa oli harvinainen sarja, koska se käsitteli jo 80-90 -lukujen taitteessa HIV:tä ja Downin syndroomaa realistisesti, kiihkoilematta suuntaan tai toiseen. Sarjan pääpaino oli alussa enemmän Corkyn tarinassa, mutta se laajentui koskemaan enemmän koko perhettä ja varsinkin Beccaa.

Kuva: Kellie Martin

Kellie Martinista tuli tämän sarjan ansiosta tunnettu naama viihdepiireissä, ja hän on ehtinyt moneen Life Goes On -teinivuosiensa jälkeen. Hän oli 90-luvun lopussa kolmisen tuotantokautta Teho-osastossa (eng. ER), ja hän on tehnyt paljon televisioelokuvia sekä vierailevia rooleja eri televisiosarjoissa. Minulle hän on Life Goes Onin jälkeen jäänyt mieleen Teho-osaston jälkeen erityisesti yhden kauden ihmeeksi jääneestä Christy-sarjasta (jonka mukaan pieni Maria S. aikoinaan nimesi päiväkirjansa) sekä parin vuoden takaisesta Army Wives -sivuosasta, jossa hän näytteli 'don't ask, don't tell' -politiikan kanssa kamppailevaa sotilasta.

Kuinka moni teistä muistaa Life Goes On / Elämä voittaa -sarjan? Oletteko tekin lallatelleet lapsuudessanne sarjan tunnuskappaletta?

 

Pages