Ladataan...

Kuva: MTV Oy

Iloisista materiaaleistaan ja tikkusuorasta blondista tukastaan tunnettu amerikkalainen muotisuunnittelija Betsey Johnson pamahtaa AVAn keskiviikkoiltoihin omalla tosi-tv-sarjallaan XOX Betsey Johnson. Tämä kahdeksanosainen realitysarja seuraa Betseyä ja tämän Lulu-tytärtä sekä bisneksen että yksityiselämän puolella. Jos olet vappuna tietoisuuden tavoittamattomissa, voit katsoa ohjelman ensimmäisen jakson myös jälkikäteen Katsomosta!

Kaksi vuotta sitten Johnsonin oma yritys haettiin konkurssiin, ja tämä uutuussarja keskittyykin myös tuon konkurssin syihin ja seurauksiin. Ironista on, että sarja jäi yhden kauden mittaiseksi, sillä sen esittäjä Style Network lakkautettiin viime vuonna. Betsey Johnson on persoonana ja brändinä sen verran värikäs, räväkkä ja mielenkiintoinen, että häneen keskittyvä reality voi hyvinkin toimia; enemmän minua arveluttaa äiti-tytär-suhteen painotus ohjelman kuvauksissa. Olisin onnellinen jo pelkästään seuratessani muotinäytöksiin valmistautumista ja katsellessani yleistä takahuonehölinää!

XOX Betsey Johnson

AVA ke 30.4. klo 19.00

Kuva

 

Ladataan...

Tämä Paintin ja Publisherin avulla kyhätty grafiikan tekele on tarkoitettu viestittämään lukijalle, että tämä postaus kertoo viimeaikaisista tv-kuolemista. En halua kenenkään spoilaantuvan, joten annan tällaisen reilun ennakkovaroituksen. Postauksen jatkon luet omalla vastuullasi!

* * *

Kuva: HBO

Game of Thrones -fanit kuvittelivat edellisen kauden legendaarisen "The Red Wedding" -kohtauksen olleen paha ja yllättävä, mutta kahden viikon takainen "The Purple Wedding" -kohtaus oli omalla tavallaan aivan yhtä legendaarinen ja järkyttävä. Virallisesti nimellä "The Lion and the Rose" tunnettava GoTn neljännen kauden toinen jakso keskittyi koko jälkimmäisen puoliskonsa Joffreyn ja Margaeryn häihin, joissa oli runsaasti viihdettä. Kuningas Joffrey oli kaikkea muuta kuin arvokas käytöksessään koko hääväkeä ja varsinkin enoaan Tyrionia kohtaan, ja monet katsojat varmastikin halusivat kiivetä ruudun kautta kohtauksen keskelle ja antaa Joffreylle muutaman hyvin ansaitun bitch slapin ravistamaan edes pahimmat idioottimaisuudet tämän käytöksestä. Kohtauksen loppupuolella kuitenkin yllättäen Joffrey koki kaamean loppunsa myrkytyksen uhrina, vaikkakin kohtaus näyttikin aluksi perustukehtumiselta. En muista hetkeen nähneeni niin karmivaa tv-kuolemaa kuin Joffreyn, sillä veren ja kirjaimellisen väkivallan puute tekivät Joffreyn kuolemasta erittäin todentuntuisen ja karmivan kaikessa kuvitteellisessa väkivallassaan. Kuten lukuisissa jakson arvosteluissa ja haastatteluissa käy ilmi, Joffrey oli kuoleman hetkellään eniten ihmismäinen, ja häntä kävi sääliksi kuten ketä tahansa karmivalla tavalla kuolevaa nuorta ihmistä.

Joffreyn kuolemaan loppuva jakso on saanut runsaasti lisäjulkisuutta Joffreya esittäneen Jack Gleesonin julistuksesta lopettaa ammattimainen näytteleminen tämän roolin jälkeen. Gleesonin roolityö Joffreyna on ollut erittäin kiitelty, ja varsinkin Joffreyn kuolema on tuonut Gleesonille paljon suitsutusta ja yleistä ihmettelyä näin lahjakkaan nuoren miehen vetäytymisestä viihdemaailmasta. Mielelläni näkisin Gleesonin nimen useammankin palkintogaalan ehdokaslistalla myöhemmin tänä vuonna; Joffrey oli todellakin häpeilemättömän itsekeskeinen ja moraaliton, ja on vaikea kuvitella ketään muuta tuossa roolissa.

Kuva: CBS

Vajaa kuukausi sitten yksi viime aikojen suosituimmista televisiokomedioista tuli tiensä päähän ja tarinansa loppuun kun How I Met Your Mother loppui. Fanien vahvat ja enimmäkseen negatiiviset reaktiot tähän jaksoon, englanniksi niin ihanan kuvaavasti sanottuna shitstorm, ovat jo nyt legendaarisia, ja osa tästä kiivaasta keskustelusta loppuratkaisun mielekkyyden suhteen käytiin myös täällä The Variety Show'ssa. Lyhyesti sanottuna, Ted viimein tapasi ja rakastui Tracyyn, mutta kuten aikaisemmissa jaksoissa oli vihjaistukin, Tracy kuoli joitain vuosia myöhemmin sairauteen. Viimeisessä jaksossa, siis, selvisi, että Ted kertoo tarinaa lapsilleen kuusi vuotta äidin kuoleman jälkeen, ja viimeisenä yllättävänä sucker punchina katsojille kerrottiin, että Ted oikeasti haluaakin palata yhteen Robin-tädin kanssa. Jakso loppuu Tedin viedessä Robinille sen kuuluisan sinisen torven.

Yllä oleva kuva Tracystä ja Tedistä kuvaa hyvin sitä, miten onnistuneesti äiti tuotiin kaikista suurista ennakko-odotuksista ja -kuvitelmista huolimatta sarjaan ja Tedin elämään. Cristin Milioti oli Tracynä hiljaisen sensaatiomainen, dorky kuin Ted ja aivan yhtä rakastettava. Katsojat olivat kaikkien ennakkovalmisteluiden jälkeen valmiita rakastumaan äitiin, ja suurimmaksi osaksi tuntuu, että näin kävikin. Tarinaa kerrottiin äidistä, tarinaa kerrottiin Tedin ja äidin rakkaustarinasta, ja tarinaa kerrottiin katsojille. Tracyn kuolema noin kymmenen yhteisen vuoden jälkeen, joka näytettiin katsojille muutamassa minuutissa, järkytti, mutta sekin olisi ollut helpommin hyväksyttävissä, jos mattoa ei olisi vedetty katsojien alta niin radikaalisti tuomalla Ted ja Robin yhteen tämän eeppisen tarinan loppumetreillä. Jos osa tästä eeppisestä lopputarinasta olisi jätetty toiseen jaksoon esitettäväksi, katsojille olisi voitu näyttää Tedin myöhempää elämää ilman äitiä, ja Robin olisi voinut siten tuntua luontevammalta valinnalta hänelle. Epäsopivalta Robinin ja Tedin tarinan jatkuminen tuntuu myös siksi, että he yrittivät lukuisia kertoja olla yhdessä siinä todellakaan onnistumatta. Lisäksi Robin esitettiin viimeisessä jaksossa niin kylmältä ryhmän oman symbioosin suhteen, että kukaan ei halunnut sen käytöksen perusteella Tedin viettävän loppuelämäänsä Robinin kanssa. Ja Robin ja Barney! Ja Ted ja Tracy! Voisin tarinoida vaikka kuinka pitkään ymmärryksestäni tarinoiden molempien puolien suhteen, syksyisen DVD:n ja sen sisältämän vaihtoehtoisen lopun ilmestymisen odottamisesta, sekä yleisesti HIMYMistä ja tarinankerronnasta televisiosarjoissa. Raja on pakko vain vetää johonkin, ja tässä tapauksessa pidän mielikuvanani kaikki sarjan minulle tuomat hyvät hetket, antaen tuon yllä olevan kuvan olla vertauskuva sarjan varsinaisesta merkityksestä: oman kodin ja perheen löytämisestä, oli se sitten mikä tai missä tahansa.

Kuva: CBS

The Good Wife -sarjan fanit kokivat todellisen yllätyksen sarjan viidennen kauden puolivälin tienoilla noin kuukausi sitten. Sarjassa alusta asti mukana ollut Josh Charlesin näyttelemä Will Gardner kohtasi loppunsa kuvaavasti oikeussalissa. Will oli keskellä oikeudenkäyntiä puolustamassa murhasta syytettyä asiakastaan, jonka syyttömyyteen moni muu firmassa ei todellakaan uskonut. Fanien hämmästys sarjan uuden juonenkäänteen jäljiltä on järkytyksessään lähennellyt Game of Thrones- ja HIMYM-kuolemien reaktioita, ja onpa Willin murhaajaa näytellyt Hunter Parrish (Weeds) saanut virtuaalista hatemailia hahmonsa tekojen vuoksi.

Will Gardner ei suinkaan kohdannut loppuaan sarjan tekijöiden toiveesta, vaan Josh Charles halusi poistua sarjasta hänen sopimuksensa loppuessa neljännen kauden lopussa. Hänen toiveenaan on keskittyä rakentamaan elämää uuden vaimonsa kanssa ja katsoa, mitä muita tilaisuuksia tielle osuu. Sarjan päätähti Julianna Margulies toimii myös sarjan tuottajana, ja hän neuvotteli Charlesin palaamaan sarjaan vielä 15:ksi jaksoksi viidennelle kaudelle, jotta hahmon tarina saadaan saatettua kunnolla loppuun. Charles suostui tähän ehdotukseen, ja lopputuloksena oli hyvää televisiodraamaa, jonka tapahtumat tullaan mainitsemaan aina jatkossa sarjan huippuhetkiä muistellessa.

Kuva: ABC

Once Upon a Timen ensimmäinen kausi keskittyi Emma Swanin ilmestymiseen Storybrooken idyllisen pysähtyneeseen kaupunkiin ja hänen kehittyvään suhteeseen biologisen poikansa Henryn kanssa. Sarjan perinteiseen tapaan harva hahmo on vain tarinan reaalimaailmassa, ja Emmakin paljastuu Snow Whiten ja Prince Charmingin tyttäreksi, joka pelastui juuri ja juuri pahan kynsistä satumaailman tragediassa. Näillä taustatiedoilla varustettuna katsoja on joka kerta varpaillaan kun uusi hahmo tuodaan sarjaan mukaan, ja suurimpana kysymyksenä yleensä onkin, että mikä on tämän uuden hahmon vastapari satumaailmassa, ja että miten tämä tieto sopii sarjan tarinaan ja alati monimutkaistuvampaan juonikuvioon. Sarjan ensimmäisellä kaudella opittiin, että Rumplestiltskinillä oli poika ennen hänen muuttumistaan, ja toisen kauden alussa keskitytäänkin Rumplen yrityksiin löytää poikansa reaalimaailmasta. Myöhemmin käy ilmi, että Rumplen poika on todellakin elossa, ja että hänen reaalimaailman versionsa Neal Cassady on Emman entinen heila ja siten Henryn isä. Pienet on piirit sarjan reaalimaailmassakin. Loppujen lopuksi kolmannen kauden toisella puoliskolla Neal kohtaa loppunsa erittäin uhrautuvalla tavalla, isänsä puolesta.

Kaikista hämmentävintä minulle Nealin hahmossa on tämän näyttelijä eli Michael Raymond-James. Hän on paremmin tunnettu True Bloodin ensimmäisen kauden pääpahiksena Renenä, joka tappoi puolet Bon Tempsin asukkaista, ja joka oli vain kaikin puolin creepy. Mietin aina tasaisin väliajoin sitä, että päätyvätkö sarjojen tekijät tiettyihin näyttelijävalintoihin täysin tietoisina näiden aikaisemmista rooleista ja niiden vaikutuksesta katsojien mielikuviin. Koska Raymond-James oli ennen Nealin roolia suurelle yleisölle tunnettu ainoastaan True Bloodistä, hänen läsnäolonsa Once Upon a Timessä antaa hahmolle välittömästi epäilyttävän vivahteen. Kaikesta epäilyttävyydestään huolimatta Neal kunnostautui varsinkin elämänsä loppumetreillä, ja hänen puolesta vuodatetut kyyneleet olivat ihan ansaittuja.

Kuva: Netflix

En itse varsinaisesti seuraa Netflixin jättihitti House of Cardsia, mutta olen sarjaa muutamaankin otteeseen katsonut avokin seurana. Nämä muutamien minuuttien pituiset jumittamiset sarjan pariin johtuvat aivan suoraan Kevin Spaceyn esittämän Frank Underwoodin äänestä, joka parhaimmassa juonenpunomismoodissaan saa minut houkuteltua olohuoneen puolelle. Erään kerran avokkini katsellessa helmikuussa sarjan toisen kauden uusia jaksoja, pyörin television lähettyvillä puuhaten jotain turhaa. Sivusilmällä seurasin Frankin ja Zoen undecover-kohtaamista metroasemalla, ja yhtäkkiä kävi jotain jännää ja yllättävää. Avokki alkoi elämöidä innostuneena, ja minä hihkuin häntä kelaamaan kohtauksen alkuun, jotta näkisin kaiken uudestaan. Zoe halusi tietää, ettei hän ollut osallisena murhaan, mutta hän päätyikin vahingossa olemaan osallinen omaansa, sillä hänen pyytämässään salaisessa tapaamisessa Frank työnsi Zoen suurin piirtein kesken lauseen metrojunan alle. Crafty bugger! Kukaan muu ei tiennyt heidän tapaamisestaan eikä heidän seisomiskohdassaan ollut kameroita. Frank Underwood on todellakin FU.

Järkyttivätkö jotkut näistä suurista televisiokuolemista sinua? Oletko jo lähettänyt tulikiven katkuisia kirjeitä tai anonyymejä kommentteja lempisarjojesi tekijöille? Oletko murheuksissasi eksynyt jo fanficin maailmaan tarkoituksenasi löytää samanmielisiä faneja?

 

Ladataan...

Kuva: Meg Ryan

Muistatteko kun kerroin viime syksynä mahdollisesta How I Met Your Mother -spin-offista? Sarja on tällä hetkellä pilottivaiheessa, ja kehitys jatkuu täyttä häkää, vaikka kaikki alkuperäisen sarjan fanit eivät olisikaan innoissaan mukana. How I Met Your Dad -nimellä kulkeva syksyn uutuussarja on jo aikaisemmin saanut päänäyttelijät sarjan keskiöön, mutta pari päivää sitten julkistettiin vielä yksi erittäin tärkeä roolitus. HIMYMissähän vanhaa Tediä ääninäytteli Bob Saget, ja samalla konseptilla jatketaan tässä sisarsarjassa. Äitiä vanhempina vuosinaan tulee uudessa sarjassa ääninäyttelemään Meg Ryan! Hämmentävän ison nimen sarjan tuottajat saivat tähän sarjaan mukaan, mutta osa kunniasta menee varmastikin ääninäyttelemisen helppouden houkutukselle. Minun mielestäni Meg Ryan sopii rooliin oikein hyvin! Sanoo hänen kauneusleikkausaddiktiostaan mitä tahansa, on hän ihmisten mielissä edelleenkin se 90-luvun elokuvalemmikki, jonka ääneen monet ihmiset vaistomaisestikin reagoivat positiivisesti. Itse pidän paljon Meg Ryanin ja Tom Hanksin You've Got Mail -elokuvasta, ja pidin jo tuolloin Meg Ryanin äänestä. Siinä on jotain tiettyä leikkisyyttä ja viattomuutta, mikä varmasti toimii naispuolisen Tedin ääniroolissa.

 

Kuva: The White House

Kuten takeitseries jo myös mainitsi, Yhdysvaltain ensimmäinen nainen eli presidentti Barack Obaman puoliso Michelle Obama tulee vierailemaan Nashvillessä! Tämä erittäin korkea-arvoinen televisiovisiitti on rouva Obaman jo toinen lyhyellä aikaa, ja tällä kertaa vierailun tarkoituksena tuntuu olevan sotajoukkojen ja sotaveteraanien tukeminen, joka on yksi lukuisista Michelle Obaman projekteista. Toivottavasti FLOTUS-nimelläkin kulkevan Michellen rooli Nashvillessä olisi suurempikin kuin muutama sana, sillä hän osaa varmasti ottaa haltuunsa isommankin roolin.

 

Kuva: Emmys.com

Televisiomaailman Oscarit eli Emmyt saavat uuden juontajan kun SNL-viihdeohjelmasta tuttu Seth Myers juontaa ensi elokuun lopulla 66. Primetime Emmy Awardsit. Trendi 'koomikot gaalajuontajina' jatkuu, jo vaikka ties kuinka monennetta vuotta peräkkäin, eikä oikein enää tunnu siltä, että kukaan juontaja pystyisi tuomaan näihin tapahtumiin mitään uutta. Eikä uuden tuottaminen välttämättä olekaan se pääpointti, kunhan gaala sujuu hyvin, ja kaikki pääsevät hiukan nausreskelmaan toisilleen hyvässä hengessä. Gaalan tuottajahan periaatteessa määrää kaiken, juontajasta lähtien, joten toivotaan, että Seth hoitaa homman kotiin. Minulle hän on hiukan vieras tv-tähtenä, mutta eiköhän häntä tule näkemään televisiossa enenevissä määrin ennen elokuista gaalaa. Vieläkin kyllä muuten harmittaa, ettei Oscareita toissa vuonna päätynytkään juontamaan Eddie Murphy, joka kertaalleen jo hommaan ehdittiin kiinnittämään.

 

Kuva: CDON.com

CDON.comissa on tällä hetkellä yllä olevan kuvan mukaisesti tv-sarjoja tarjouksessa postikuluttomana tilauksena! Lista tarjoukseen kuuluvista sarjoista on kohtuullisen pieni, mutta osittain sitäkin parempi: Hart of Dixien toinen kausi (tosin ilman suomenkielistä tekstitystä) ja Sherlockin kolmas sarja sekä blu-raynä että DVDnä. Muistathan käyttää ilmaisen postituksen saadaksesi tarjoussivulla olevaa koodia! Tarjous voimassa 30.4. asti.

 

Kuva: HBO

Päivän toisena shoppausvinkkinä mainittakoon hiljattain avatun HBO:n verkkokaupan hellyyttävät Game of Thrones -aiheiset Pop!-figuurit. Nämä suloiset pikkuhahmot saavat katsojan välillä unohtamaan sarjan ja kirjojen raadollisuuden ja ihan vaan keskittymään paijaamiseen. Näitä hahmoja voi myös bongata Game of Thronesin virallisella Instagram-tilillä, jossa ne seikkailevat usein sarjan lavasteissa.

 

Pages