Ladataan...
The Variety Show

Joulunpyhien pöhnästä oli aivan pakko palata blogin pariin muistuttamaan tänään tulevasta Downton Abbey -sarjan jaksosta! Sarjan viimeinen eli kuudes kausi loppui täällä meilläkin jo joitain viikkoja sitten, mutta tänään alkaa surullinen loppurutistus. Joulupäivänä Briteissä esitettiin perinteinen talven erikoisjakso, joka meillä Suomessa tunnetaan yleensä kahtia jaettuna kauden 9. ja 10. jaksona. Tänään nähdään Yle TV1:llä sarjan toiseksi viimeinen jakso, ja ensi viikon tiistaina nähdään viimeiset hetket talvispesiaalin loppupuolelta.

Voi, ei!!! Miten tämän kestää?!? Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta silti!!! Odotan viimeiseltä (tupla-)jaksolta sekä surullisia että iloisia hetkiä, ja eniten toivon, että sarjan lopputekstien pyörähtäessä käyntiin viimeistä kertaa olo on hyvä ja tyytyväinen. Kaikki eivät voi saada onnellista loppua, vähiten kartano itse, mutta tiettyjen hahmojen puolesta on pakko pitää peukkuja pystyssä.

Mille hahmolle sinä toivot eniten onnea sarjan loppuessa?

 

 

Downton Abbey

Yle TV1

ti 29.12.2015 & ti 5.1.2016

klo 21.00

Yle Areena

 

 

 

 

Kuvat: Yle.

Ladataan...
The Variety Show

Nyt on joululahjat paketoitu, ja melkeinpä kaikki jouluun liittyvät ennakkovalmistelut hoidettu! Huomenna starttaamme auton aikaisin aamulla, jotta ehdimme vanhempieni luokse ennen joulurauhan julistusta, ja toivottavasti kilometrien lisääntyessä mittarissa lumimäärä maassa kasvaa samassa suhteessa.

Tänä vuonna oma joulutunnelmaan pääsemiseni on ollut jokseenkin haasteellista, sillä joulun haikailusta huolimatta elämä on tullut tielle ja vienyt ajatukset päivittäin kauas joulupuuhailusta. En ole leiponut, koristeet kotona ovat minimaaliset, joulukortteja lähetin vähemmän kuin olisin halunnut, ja ihan hävettää pieni panostukseni huomiseen perhejouluun. Aktiivisuuden puutteeni on perinteisesti ulottunut tänne blogin puolelle, mutta ainakin sen puolen pitäisi korjaantua nyt vuodenvaihteessa, kun vapaa-aikaa tulee olemaan enemmän kuin aikaisemmin. 

Jouluisia televisiovinkkejä odottaville vinkkaan Lilyn toimituksen parin päivän takaisesta postauksesta, jossa kerron jouluisista televisiosuosikeista muiden bloggaajien mukana. Suurin vinkkini on kuitenkin tämä: jos katsot yleensä joulun pintaan jonkun tietyn jouluaiheisen ohjelman, kannattaa sen etsimiseen käyttää tv-ohjelmasivustojen hakutoimintoa (Telkku.com on hyvä, mutta oma suosikkini on Telsu.fi)! Mikään ei ole hirveämpää jouluilun kannalta kuin huomata jouluaattona, että oma joulutunnelman nostamiseen paras tv-ohjelma onkin tänä vuonna näytetty jo pari päivää ennen joulua. Love Actually on ihana (joulu-)elokuva, ja tänä vuonna se esitetään televisiossa jouluaattoiltana. Ennustan olevani tuolloin kiireinen perheen parissa, joten katsoin sen jo ennakolta tänään DVD:ltä. Lahjojen paketointi sujui ihanasti siinä tuttuja tarinoita ihastellessa ja surustellessa!

Minun joulutouhujani voi seurata perinteisesti Instagramissa (@mariavarietyshow), Twitterissä (@MariaVariety) ja nykyään myös SnapChatissä (@mariavarietyshw).

Ihanaa joulua kaikille!

 

 

 

Kuva

Ladataan...
The Variety Show

Yhteistyössä TV Mix

Kuinka monelle teistä Lumiukko-animaatio on erottamaton osa joulua? Hiljennyttekö jouluaaton tohinoiden keskellä television ääreen seuraamaan ajatonta tarinaa pikkupojasta ja lumiukosta? Tuleeko tästä piirretystä lyhytelokuvasta lämmin olo? Kuuluuko elokuvan musiikki lempisäveliisi ehkä jopa ympäri vuoden? Oikeasta lumesta viis, mutta onko mahdollista, että joulua ei tule ilman Lumiukko:a?

Nyt on tunnustuksen aika: minä en ole ikinä katsonut vuodelta 1982 olevaa Lumiukko-klassikkoelokuvaa. Toki olen nähnyt siitä jouluisin pieniä pätkiä kanavahyppelyn lomassa, ja yllä oleva kuva on erittäin tuttu minullekin. Silti en ole kertaakaan istunut elokuvan ajaksi alas, ja itse asiassa hämmästyin nytkin asiaan perehdyttyäni, että tämä koko perheen animaatioelokuva on vain noin puoli tuntia pitkä! Jo vuosikausia Lumiukko on esitetty Yle TV2:lla juuri ennen joulurauhan julistamista Suomen Turusta, heti siinä Joulupukin Kuuma linja -ohjelman jälkeen. Voisiko tämä joulu olla se kerta, kun minäkin syvennyn tähän rakastettuun tarinaan?

Kaikkialla puhutaan siitä, mitä joulun kuuluisi olla, ja 'joulu ei ole joulu ilman...' -lausahduksia kuulee kaikkialla heti marraskuun alusta alkaen. Mainokset tuputtavat lahjoja, ruokaa ja koristeita, ja media muistuttelee pakollisten jouluperinteiden noudattamisesta. Viikkojen vieriessä lähemmäksi joulun juhlintaa ihmiset ahdistuvat ahdistumistaan, kun pitäisi kaikkea. Näin aikuisena olen vahvasti sitä mieltä, että jokainen tekee oman joulunsa, ja ne oikeat jouluperinteet ovat niitä, jotka tekevät ihmiset onnellisiksi. Joillekin tämä warm and fuzzy tunne tulee joululaulujen soittamisesta jo lokakuusta asti ja kodin koristelemisesta äärirajoilleen; toiset tekevät itse muutaman modernin koristeen kierrätyspaperista, käyvät jouluaattona auttamassa työttömien joulujuhlassa ja lahjojen sijaan järjestävät kaveriporukalle jouluillallisen; jotkut tekevät aattona eeppisen tortilla-aterian ja katsovat Netflixistä kaikkien lempisarjojen parhaat jaksot.

Yhteistä näille ihmisten erilaisille joulunviettotavoille on niiden toistuminen vuodesta toiseen, sillä tavalla tai toisella joulutunnelmaan haluaa moni ihminen, oli se sitten kuinka kaukana tahansa siitä perinteisestä käsityksestä. Siinä missä monelle Lumiukko-elokuvasta tulee mieleen joulu, toisille tulee esimerkiksi TV Mix Original -karkeista mieleen lapsuus, ja nämä yhdistämällä pääsee helposti aika huikealle nostalgiatripille. Vaikka yleensä jouluun yhdistetään erityisesti suklaa eri muodoissa, minulle aina karkit laidasta laitaan ovat kuuluneet joulun juhlintaan, ja meillä onkin vanhempieni kotona erilaisia karkkikulhoja ripoteltu ympäri taloa herkkuhetkiä varten!

Nightwish - "Walking in the Air" 

Erottamaton osa Lumiukko-animaatiota on sen huikea musiikki, joka siivittää elokuvaa läpi sen lähes kokonaan vuorosanattoman juonen. Howard Blaken tunnelmallisesta sävelestä erottuu edukseen elokuvan tunnussävelmäksi muodostunut ja elokuvan ainoa sanoitettu laulu "Walking in the Air". Elokuvassa nuoren pojan tulkitsema klassikkosävelmä on vuosien saatossa saanut monta erilaista tulkintaa, joista meille suomalaisille tunnetuin taitaa olla yllä oleva Nightwishin versio. Vuoden 1998 Oceanborn-levyllä julkaistu Nightwish-versio on Tarja Turusta parhaimmillaan, eikä sitä pahemmin olekaan kuultu yhtyeen post-Tarja-vuosina. Aivan kuten Lumiukko-elokuva on klassikko, on tämä Nightwishin versio elokuvan tunnelmallisesta tunnuslaulusta jo moderni klassikko itsessään.

Lumiukko

Yle TV2 to 24.12. klo 11.33

 

Aiotko sinä katsoa Lumiukko-klassikon?

 

 

 

 

Kuvat: TV2, The Variety Show.

Pages