Ladataan...

Eilisessä postauksessani julistin Netflixin kuvan avulla "No spoilers", mutta mitäs jos tänään heitettäisiin tuo perinteinen tätäkin blogia rajoittava spoilaussääntö romukoppaan? Täten julistan tämän postauksen SPOILER-postaukseksi!

 

Keskustelun säännöt:

  1. Aloita kommentti kirjoittamalla kommenttikentän ensimmäiselle riville pelkästään sen sarjan nimi, jota avautumisesi koskee! - tällä tavoin jokainen pystyy spoilaantumatta etsimään omien lempisarjojensa paljastukset/keskustelut
  2. Kirjoita ihan mitä tahansa sarjasta! Ärsyttääkö joku pariutuminen tai kuolema? Oletko aina halunnut kertoa, miten käsikirjoittajien pitäisi tehdä työnsä jonkun tietyn sarjan suhteen? Minkä kommentin olet aina halunnut kirjoittaa tämänkin blogin kommentteihin, mutta et ole sitä spoilaamisen pelosta tehnyt aikaisemmin?

Haluan selkeästi elää vaarallisesti, sillä minun pitäisi tietenkin kommentoida teille kaikille kaikkiin sarjoihin liittyen! Ehkä haluankin juuri tänään spoilaantua jopa omien lempisarjojeni suhteen! Try me! :)

Kuva

Ladataan...

Koska monen muun tavoin minäkin koluan Netflixiä päivästä toiseen, on jälleen aika vähän katsastaa palvelun tarjontaa ja yleisiä näkymiä. Uutisia tulevista projekteista ja uutuuksista tulee jatkuvasti niin paljon, että perässä ei meinaa millään pysyä, ja tuppaankin keskittymään itseäni eniten kiinnostaviin kohteisiin. Nyt tammikuun aikana minua ovat Netflixissä erityisesti ilahduttaneet ElementarySherlock ja Orphan Black, ja avokki on keskittynyt näiden sarjojen lisäksi muun muassa House of Cards:iin ja Orange Is the New Black:iin. Elementary:stä (Suomessa Holmes NYC) olen ollut erityisen innoissani, sillä Criminal Minds:in ja Bones:in tavoin rakastan hyviä rikossarjoja, joissa kulkee rinnalla päähenkilöiden omat elämät ja tarinat. Vielä, kun löytäisin enemmän aikaa katsoa televisiota! Voisikohan television katsomista pitää työntekona...

 

Video: Unbreakable Kimmy Schmidt trailer

Netflix marssittaa tämän alkuvuoden ja kevään aikana katsojille ennennäkemättömän monta uutta sarjaa, jotka ovat ihan omaa tuotantoa. Ottaen huomioon, että ensimmäiset Netflixin omat sarjat saivat ensi-iltansa vasta 2-3 vuotta sitten, on tämä kehitys ollut räjähdysmäistä, ja jatkuvasti saamme kuulla uutisia uusista kehitysprojekteista. Tämän kevään ensi-illoista olen itse eniten innoissani Unbreakable Kimmy Schmidt -komediasta, jonka hulvaton traileri riemustuttaa tuossa yläpuolella! Aloin varovasti kiinnostumaan tästä projektista, kun kuulin Ellie Kemplerin ottaneen vastaan sarjan pääroolin. En todellakaan ole The Office -ihmisiä, mutta tykästyin häneen Bridesmaids-elokuvassa, ja tässä uudessa trailerissa hän on yksinkertaisesti valloittava! Sarjan kiinnostavuutta ei suinkaan vähennä Tina Fey, joka neroudessaan on sarjan tuottaja ja luoja.

 

Kuvat: Netflix

Kevään aikana on luvassa myös lisää jaksoja Netflixin omaan GoT-sarjaan eli Marco Polo:on, joka on valloittanut ainakin kaikki minun tuttavani, jotka ovat sarjaan tutustuneet. Kimmy Schmidt:in maaliskuisen ensi-illan jälkeen luvassa on Friday Night Lights -sarjasta tutun Kyle Chandlerin trilleriuutuus Bloodline. Huhtikuussa puolestaan Netflix tuo markkinoille uuden version Daredevil-sankarista ja oletettavasti samalla myös uuden kuolauksen kohteen eli Charlie Coxin. Toukokuussa alkaa uusi komedia Grace and Frankie, jonka pääosissa loistavat legendaariset Lily Tomlin ja Jane Fonda; sarjan luojana ja tuottajana häärii muun muassa Frendien Marta Kauffman!

 

Kuva: David Wain

Viime toukokuussa uutisoin huhuista, jotka koskivat Wet Hot American Summer -kulttikomedian saapumista Netflixiin, ja nyt nämä huhut ovat todistettu oikeiksi! Tämän kuun alussa alkoivat kuulemma kuvaukset, ja suurin osa alkuperäisen elokuvan tähdistä on saatu mukaan tähän limited series -tyyliseen kahdeksanosaiseen sarjaan. Elokuvasta tuttujen tähtien lisäksi (kuten Amy Poehler, Bradley Cooper ja iki-ihana Christopher Meloni) sarjaan on värvätty liuta muita tuttuja naamoja. Hei, Netflix, mitä jos saisimme tämän Wet Hot American Summer -elokuvan katsottavaksi ennen sarjan ilmestymistä?

Daredevil-sarjan lisäksi Netflixin huhutaan kehittävän sarjaa Jessica Jones, jonka nimiroolissa nähtäisiin muun muassa Don't Trust the B---- ja Veronica Mars -sarjoista tuttu Krysten Ritter. Pari päivää sitten julkistettiin tieto, että sarjan näyttelijäkaartiin liittyy myös itse entinen Doctor Who eli David Tennant pahiksen roolissa!

 

Kuva: Veera / Merenhelmi-blogi

Muistatteko viime kesäkuisen Netflix-reissuni Tukholmaan? Merenhelmi-blogin Veera pääsi osallistumaan pari viikkoa sitten samantyyliselle reissulle Lontooseen! Tämän uusimman Netflix-tapahtuman keskiössä oli Mr Selfridge -sarja, jonka ensimmäinen kausi ilmestyi Netflixiin katseltavaksi samoihin aikoihin. Veeran ja muiden bloggareiden matkaan kuului iltapäivätee itseoikeutetusti Selfridges-tavaratalossa, jonka historiasta Mr Selfridge -sarja kertoo. Tämä sarja meni omalle listalleni Netflixissä heti. kun se palveluun ilmestyi, vaikka se ilmeisesti olikin viime vuonna vastuussa ihanan ja samankaltaisen Naisten paratiisi -sarjan loppumisesta!

 

Video: Better Call Saul trailer

Tämä Netflix-katsaus on hyvä lopettaa reilun viikon päästä Netflixissä alkavan Better Call Saul -sarjan traileriin, sillä tätä sarjaa on odotettu kiihkeästi. Sarja on Breaking Bad:in spin-off -sarja, joka on periaatteessa prequel mutta ilmeisesti leikkii aikakäsitteellä enemmänkin, ja sen pääosassa nähdään Walterin ja Jessen omalaatuinen asianajaja Saul Goodman. Better Call Saul on siitä harvinainen, että se tulee palveluun katsottavaksi jakso kerrallaan, aina Yhdysvaltain televisioensiesityksen jälkeen. Ensimmäinen jakso ilmestyy Netflixiin maanantaina 9. helmikuuta, toinen jakso tiistaina 10. helmikuuta, ja sen jälkeen aina jakso kerrallaan tiistaisin. Kylläpäs nyt Netflix sekoittaa käyttäjiensä päätä! Marisijoita tällekin tekniikalle varmasti löytyy, mutta miten muuten sarja saataisiin meille samaan tahtiin alkuperäisesitysten kanssa? Sarja kuitenkin pyörii Breaking Bad:in tavoin kaapelikanva AMC:llä Yhdysvalloissa.

Piakkoin minun pitäisi saada tänne blogiin uusi Avokki Corner -postaus, sillä House of Cards:in 3. kausi julkaistaan 27.2., ja avokki lupasi sitä ennen kirjoittaa sarjan kahdesta ensimmäisestä kaudesta!

Mikä sinua koukuttaa tällä hetkellä Netflixissä? Mitä odotat palvelulta kevään aikana eniten?

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Ladataan...

Kuva

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä oli jälleen aika yhdelle suurimmista palkintogaaloista, kun Screen Actors Guild Awards -tilaisuutta juhlittiin Los Angelesissa. Screen Actors Guild on nimensä mukaisesti näyttelijöiden ammattikilta, joten tässä gaalassa oli tarjolla palkintopatsaita ainoastaan näyttelijäsuorituksista. Näitä palkintoja pidetään myös parhaimpana indikaattorina näyttelijä-Oscareiden jakautumisesta, sillä elokuva-akatemian jäsenet kuuluvat myös tähän ammattiunioniin. SAG Awards palkitsee näyttelijöitä myös television puolelta, ja äänestämässä on huomattavasti enemmän väkeä kuin Oscareissa. SAG Awardseissa jaettavan patsaan nimi on "The Actor", josta kaikki palkinnon saajat kiittelivät vuolaasti kiitospuheissaan!

Viime vuoden parhaista televisiosuorituksista palkittiin

  • Outstanding Performance by a Male Actor in a Miniseries or Television Movie: Mark Ruffalo, The Normal Heart (HBO)
  • Outstanding Performance by a Female Actor in a Miniseries or Television Movie: Frances McDormand, Olive Kitteridge (HBO)
  • Outstanding Performance by a Male Actor in a Drama Series: Kevin Spacey, House of Cards (Netflix)
  • Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series: Viola Davis, How to Get Away with Murder (ABC)
  • Outstanding Performance by a Male Actor in a Comedy Series: William H. Macy, Shameless (Showtime)
  • Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series: Uzo Aduba, Orange Is the New Black (Netflix)
  • Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series: Downton Abbey (ITV/PBS)
  • Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series: Orange Is the New Black (Netflix).

​Mukavan erilainen palkittujen joukko! Poissa on ne perinteiset modernfamilyt ja juliannamarguliesit, ja suurin voittaja on ennen kaikkea Netflixin Orange Is the New Black! Minisarjoista/tv-elokuvista minulla ei ole kovin paljoa sanottavaa, sillä kumpikaan voitto ei hirveästi yllättänyt, ja käsittääkseni molemmat näyttelijät kaiken kunnian ansaitsevat. Joku voisi haukotella, että kylläpä taas Kevin Spaceylle sataa palkintoja Frank Underwoodin roolista, mutta kyllähän hän ne kaikki ansaitsee; katsoin eilen meinaan avokin ansiosta House of Cards:in toisen kauden viimeisen viisiminuuttisen, ja saatoin ehkäpä päättää katsovani sarjan kokonaisuudessaan vain tuon pienen pätkän ansiosta! Viola Davisin voitto yllätti positiivisesti, sillä monesti näissä mittelöissä pärjäävät vakiintuneiden sarjojen vahvat suoritukset, ja Davisin suoritusta varjostaa omalla tavallaan Shonda Rhimesin iso varjo, joka ei ole alalla kaikkien mieleen. William H. Macyn suorituksesta en ole nähnyt paljoakaan, mutta voin sen erinomaisuuden hyvin kuvitella katsottuani sarjan alkuperäistä brittiversiota. Uzo Aduba vetää Crazy Eyesinä monimutkaisen roolin, jonka erinomaisuus minunkin on ollut helppo sivuuttaa sen näennäisen vaivattomuuden takia, mutta ansaittuhan tämäkin palkinto on. Eniten pidän aivan selkeästi näistä parhaiden näyttelijäkaartipalkintojen saajista, sillä Downton Abbey ja Orange Is the New Black kuuluvat molemmat omiin suosikkeihini, luonnollisestikin. Merkkasin tuohon sulkeisiin näyttelijäsuoritusten kanavakodit, jotta on helppo huomata, kuinka monipuolistunut televisiomaailma nykyään on!

Kuvat: E!, DH, HR.

Asupuolelta minun tekisi mieli sanoa samaa kuin Golden Globeseistakin: hiukan tylsää ja turvallista, eikä edes väreillä revittelyä. Yleensä aina SAG Awardseihin kyllä panostetaan ihan tuntuvasti, mutta monilla painaa tässä vaiheessa sekä gaalakauden pituus että Oscareiden läheisyys, joka helposti saa ainakin elokuvanäyttelijät jättämään ne upeimmat pukunsa vielä pukupussiin vuoden tärkeintä pukutilaisuutta odottamaan.

Laitoin näihin kuviin omia suosikkejani, joita oli yllättävän vaikea löytää tällä kertaa. Suurin suosikkini kokonaisuutena on ehdottomasti ylhäällä keskellä oleva OItNB-tähti Danielle Brooksin asukokonaisuus, sillä puku (Christian Siriano) istuu täydellisesti ja on yhtä aikaa sekä moderni että klassinen. Downton Abbey:n Joanne Froggattin musta unelma (Honor) on upea siron tähden yllä, eikä asua ole pilattu liiallisilla asusteilla. Birdman-elokuvasta ehdolla ollut Emma Stone jatkoi piristävän erilaisia asuvalintojaan (Dior), joiden hyväksymiseen vaikuttaa Stonen yleisen upeuden lisäksi varmasti hänen nuori ikä ja jenniferlawrencemaisena pidetty vallaton luonne.

Kuvat: NYP, NYP, NYP.

Viime vuoden suurin tulokas Lupita Nyong'o jatkoi omaa linjaansa massasta erottuvalla asuvalinnallaan (Elie Saab), joka silhuetiltaan muistuttaa hänen viimevuotista Oscar-pukuaan (Prada). Game of Thrones:in Maisie Williams pukeutui nuorelle iälleen sopivaan hauskaan mekkoon (Self-Portrait), jossa oli kaiken muun ihanan lisäksi taskut! Emmy Rossumin iltapuvun (Giorgio Armani Privé) meinasin ohittaa, kunnes ihanan höttöinen helma kiinnitti huomioni ja voitti minut puolelleen lisäkatselukierroksilla.

Tästä gaalakaudesta on enää oikeastaan jäljellä Oscar-gaala, jota juhlitaan vajaan kolmen viikon päästä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 22.-23. helmikuuta. Yle on juhlahumussa mukana Sadan Oscarin viikonloppu -teemalla, jossa upeiden dokumenttien lisäksi nähdään Oscareita voittaneita elokuvia sekä loppuhuipennuksena tietysti itse gaala punaisen maton osuuksineen!

 

Pages