Ladataan...

Jo usean kuukauden ajan hypetetty Koomikot alkaa vihdoinkin tänään TV Viidellä! Huumorin omana Vain elämää -ohjelmana helposti nähtävä viihdesarja tuo saman pöydän ääreen kuusi suosittua suomalaista koomikkoa, jotka ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia ja unohtumattomia. Ohjelmassa on mukana vanhemman polven koomikoista Pirkka-Pekka Petelius, Heikki Silvennoinen, ja Miitta Sorvali, sekä nuoremmista sankareista Sami Hedberg, Pirjo Heikkilä ja Jarkko Tamminen. Kattaus on mielestäni hyvä ja monipuolinen, ja koomikot yhdessä muodostavat aika merkittävän osan suomalaisen komiikan huipusta.

Katsoin ohjelman ensimmäisen jakson etukäteen, ja pienestä alkukankeudesta huolimatta konsepti toimii erittäin hyvin. Yhtäläisyydet menestysformaattiin Vain elämää ovat ilmiselvät, joten käsitelläänpä ne saman tien pois tieltä. Molemmissa ohjelmissa on kuusi ammattinsa huippuosaajaa, joilla jokaisella on oma päivänsä, jonka aikana kukin heistä saa itse päättää osan aktiviteeteistä ja tarjoamisista. Molemmissa ohjelmissa istutaan pöydän ääressä, syödään ja tarinoidaan, ja päivää rytmittää sekä päiväaktiviteetti että iltahauskuus. Molemmissa käydään läpi ammattilaisten uraa kunnioittaen ja versioiden tämän suorituksia. Yhtänäisyydet ovat selvät, mutta miksipä mennä muuttamaan toimivaa konseptia?

Ensimmäisen päivän tähtenä on Pirkka-Pekka Petelius, joka on niin monen legendaarisen hahmon takana, että meille 80-luvun lapsille hän on tutumpi hahmoinaan kuin omana itsenään. Pirkka-Pekka vie uudet toverinsa lintubongausretkelle, ja aamupalalla tarinoidaan unien merkityksestä. Hiukan kankeasti ja liiankin vakavasti alkava ohjelma pääsee pikkuhiljaa vauhtiin, kun koomikot vapautuvat toistensa seurassa ja pissakakkahuumori sekä pikkutuhmat jutut pääsevät valloilleen. Kaikista valloittavinta on katsoa, kun koomikko toisensa jälkeen päätyy hihittämään, ja varsinkin illan esitystä pöydän ääressä seuraavat Heikki Silvennoinen ja Pirkka-Pekka Petelius vievät huomion hervottomilla repeämisillään!

Nuoremmat koomikot tunnustavat avoimesti ihailevansa vanhemman sukupolven koomikkoneroja, ja varsinkin Sami Hedbergistä paistaa läpi kauhunsekainen kunnioitus tässä ensimmäisessä jaksossa; nin hiljainen ja tarkkaileva mies on alussa. En ole hirveästi tutustunut Pirjo Heikkilän juttuihin, mutta hänen kuiva huumorinsa toimii erittäin mainiosti hänen kommentoidessaan kameralle jakson tapahtumia. Jarkko Tamminen on ainakin tässä ensimmäisessa jaksossa se asiallinen tyyppi, joka vie ohjelmaosioita eteenpäin, mutta eiköhän hänestäkin nähdä eri puolia ohjelman edetessä. Miitta Sorvalikin on tarkkailevampaa tyyppiä muissa aktiviteeteissä, kunnes hän räväyttää täyden osaamisensa peliin illan esityksessä! Heikki Silvennoinen kommentoi vasta, kun hänellä on oikeasti asiaa, ja monesti muuten hän vaikuttaa hämmentyneeltä päädyttyään ohjelmaan, jota hänen sketsinsä normaalisti todennäköisesti pilkkaisivat. Itse odotan eniten Silvennoisen jaksoa, sillä Kummeli eri muodoissaan on niin tärkeä osa lapsuuttani, ja oma huumorityylini on suurimmaksi osaksi sieltä peruja. En voi kuvailla, kuinka iloinen olin, kun YleX:n Parasta ennen -retro-ohjelmassa soitettiin ihan yllättäen viime perjantaina "Tuomiopäivä" Pertin tulevan nimipäivän ansiosta!

Pienenä negatiivisena seikkana voisin sanoa ylidramaattisen musiikin käytön, sillä katsoja osaisi varmasti itsekin eläytyä syvällisiin hetkiin ilman ohjaavaa musiikkia. Varsinkin jo ensimmäisen jakson ensimmäisillä minuuteilla käytävän aamiaiskeskustelun taustamusiikki on väärässä paikassa väärään aikaan. Toisaalta, musiikilla on oma paikkansa jakson tietyissä kohdissa!

Jos yhtään mietit, että voiko tämä ohjelma olla hyvä, voin sanoa sen puolestasi: voi!! Kyllä se on juuri niin lämminhenkinen ja koskettava kuin voisi kuvitellakin, mutta se on myös äärimmäisen hauska ja tempaa katsojat mukaan koomikoiden keskinäiseen hihittämissaagaan. Suosittelen! :)

Koomikot

TV5 alkaen ti 31.3. klo 21.00

(uusinnat keskiviikkoisin ja lauantaisin)

 

Kuvat: TV5

Ladataan...

Lilyssä on puhuttu viime viikkoina paljon tasa-arvoasioista, liittyvät ne sitten sukupuoleen, ihonväriin, toimeentuloon tai bloggaajien oikeuteen kirjoittaa juuri siitä, miltä tuntuu. Blogien suhteen lukijoiden on helppo äänestää niin sanotusti jaloillaan eli jättää yksinkertaisesti lukematta uusin postaus tai lopettaa jopa kokonaan blogin seuraaminen, jos arvomaailma ei enää kohtaakaan kirjoittajan kanssa. Valitettavan usein blogeissa huomaa myös päinvastaista käytöstä: blogeja seurataan, jotta voidaan pahastua jo valmiiksi täysin erilaiselta pohjalta kirjoittavan bloggaajan kanssa.

Kuten blogeja, televisiosarjojakin seurataan, koska niitä rakastetaan, niiden parissa viihdytään, ja niihin kiinnytään joskus enemmän kuin tosielämän ihmiskontakteihin. Kuten blogeissa ja elämässä yleensäkin, myös televisiosarjojen joukossa on niitä yksilöitä, joiden kanssa ei ihan kemiat kohtaa. Joskus se on joku tietty hahmo ja joskus se on koko sarjan perusidea, mutta jokin vain ei toimi katsojalle.

Jos unohdetaan yksinkertaisemmat syyt lopettaa jakson tai jopa koko sarjan katsominen kesken, kuten 'minä en ratsasta, joten heppahullut ovat ihan tyhmiä' tai 'v***ujako kiinnosta ruoanlaitto, minun ruokani tulee pakasteesta', onko sinun intosi jotain sarjaa kohtaan lopahtanut, koska arvomaailmanne ovat liian erilaiset? Onko joku tasa-arvollinen asia ottanut niin paljon pannuun, että enää et vain kestänyt ja äänestit suoraan kaukosäätimelläsi? Ärsyttääkö joku tietty asia sinua jossain sarjassa erittäin paljon mutta sarjan muut ansiot saavat sinut pysymään siltikin sen parissa?

Minä rakastan Criminal Minds -sarjaa, mutta sarjan emokanavan mieskeskeinen arvomaailma näkyy toisinaan liikaa sarjan tuotannossa.

 

Ladataan...

Pitkin alkuvuotta velloneet huhut saivat vahvistuksensa tällä viikolla, kun FOX virallisesti julkisti Salaiset kansiot (eng. The X-Files) -sarjan saavan pienoisen jatkon television puolella. Alun perin vuonna 2002 yhdeksän tuotantokauden ja yhden elokuvan jälkeen loppunut huippusuosittu kulttisarja sai jatkoa vuonna 2008 uuden elokuvan voimin. Jälleen lisää jatkoa suunniteltiin pitkään kolmannen elokuvan muodossa, joka tänä vuonna muuttui 'event series' -tyyliseksi jatko-osaksi. Tulevan kesän aikana kuvattava kuusiosainen jatkosarja on tutuissa käsissä, sillä sarjan luoja Chris Carter on kameran takana ja alkuperäiset tähdet David Duchovny sekä Gillian Anderson kameran edessä. Hirveän tarkkaa tietoa uusien jaksojen sisällöstä ei ole, mutta lienee turvallista sanoa, että tuhansien fanien villeimpiin toiveisiin on nyt vastattu!

Surullisia uutisia HBO:n Looking-sarjan faneille: sarjalle ei tule kolmatta tuotantokautta, vaan se lopetetaan! Viikko sitten toisen kauden viimeisen jaksonsa esittänyt sarja saa kuitenkin arvoisensa lopetuksen, sillä siitä tehdään yksi 'special' eli yleensä televisioelokuvaksi tai erikoisjaksoksi tituleerattu erikoisosa. Tämä taktiikka osoittaa jälleen kerrran sen, kuinka HBO haluaa tehdä laatua eikä halua jättää yleisölle keskeneräistä tarinaa. Kriitikoiden kehuma Looking on jäänyt suurien katsojalukujen ulkopuolelle, vaikka sarja on saanut paljon positiivista huomiota hyvin tehdyistä seksuaalivähemmistöjen tarinoista.

Tällä viikolla tuli vihdoin virallinen tiedote Downton Abbey:n loppumisesta seuraavan eli kuudennen kauden jälkeen. En kuitenkaan halua velloa tässä negatiivisessa uutisessa, vaan paljon mieluummin keskityn pari viikkoa sitten tapahtuneeseen jännittävään vierailuun sarjan kulisseissa. Downton Abbey:n tekijät saivat kuninkaallisen vierailijan Lontoon Ealing Studios -alueella, kun Cambridgen herttuatar Catherine (tuttavallisemmin prinsessa Kate) kävi tutustumassa sarjan kuvauksiin. Lontoon studioilla kuvataan sarjan alakerran tapahtumia, mutta paikalla oli ymmärrettävästi kaikki kynnelle kykeneet sarjan näyttelijät ja tekijät. Kate kiersi katsomassa kuvauspaikkoja ja esimerkiksi maskeerausta, ja kuvista päätellen hän jopa seurasi ihan oikeiden kohtausten kuvaamista. Sarjan viimeistä kautta kuvaavat näyttelijät vakuuttivat pitäneensä Katen pimennossa tulevista tapahtumista, vaikka sarjaa seuraava herttuatar mielellään varmasti jotain mehukasta olisi kuullutkin!

Vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen kerran Heroes-sarjan henkiinherättämisestä, joka kulkee nimellä Heroes Reborn (aivan kuten sarjan aikaisemmillakin kausilla oli omat nimensä). Pitkin vuotta on tihkunut lisätietoa sarjan jatkon näyttelijöistä, kuten esimerkiksi siitä, että Zachary Levi (Chuck) tulee uutena remmiin mukaan, ja Jack Coleman (Noah Bennet) uusii aikaisemman roolinsa. Tällä viikolla saatiin kuulla, että ihana Hiro palaa myös sarjan uusiin jaksoihin, eli näyttelijä Masi Oka jatkaa vanhaa rooliaan! NBC kertoi myös, että tämä 'event series' saa ensi-iltansa ensi syksynä.

Kovaa vauhtia kehittyvä The Walking Dead -spin-off-sarja on saanut jo nimenkin: Fear the Walking Dead! Aikaisemmin jo päänäyttelijänsä sekä tapahtumapaikkansa julkistanut sarja saa ensi-iltansa AMC-kaapelikanavalla loppukesästä suoraan kahden tuotantokauden tilauksen turvin. Uudella sarjalla on jo logot ja kaikki, joten fanit voivat nyt aivan rauhassa alkaa kuolaten odottaa uusia tapahtumia zombiemaailmassa.

Mietitkö ikinä mitä vanhoille realitytähdille on tapahtunut vuosien saatossa? Minä muistelen useinkin Viettelysten saari-sarjan ensimmäisen kauden pariskuntia, ja välillä tulee töissä puheeksi vanhat realitysarjat ja niiden tähtien kohtalot. Viikko sitten Yhdysvalloissa saatiin nähdä erittäin harvinainen vilahdus vuosituhannen alun yhdestä kuumimmista realitytähdistä, kun Joe Millionaire -sarjan (suom. Miljonääri-Joe) Evan Marriott osallistui parisuhderealitysarjoja ruotineeseen WE tv -kanavan paneelikeskusteluun. Miehen muuttunut ulkonäkö poiki paljon kommentteja, mutta eiköhän miehellä edelleenkin käy flaksi ihan kohtalaisesti; oli tukena miljönääriohjelma tai ei! Suomessahan sarja poiki pikaisen oman version nimeltä Miljonääri-Jussi, joka oli eeppinen aika monellakin tavalla.

Video: Kerry Washington accepts the Vanguard Award at the GLAAD Awards

Viikko sitten Scandal-näyttelijä Kerry Washington vastaanotti GLAAD Media Awards -gaalassa palkinnon LGBT-asioiden promoamisesta viihdemaailmassa. Washington tiesi saavansa huomiota asiasta, joten hän päätti viisaasti pitää syvällisen ja faktatietoa täynnä olevan puheen LGBT-oikeuksien toteutumisesta viihdemaailmassa. Hänen positiivista huomiota herättäneen puheensa pointtina oli yhteisöllisyyden korostaminen, ja se, miten toisen vähemmistöryhmän (mikä tahansa joka poikkeaa valkoisesta länsimaalaisesta miehestä) saavuttamat oikeudet eivät millään tavalla ole pois joltain toiselta vähemmistöryhmältä. Suosittelen ehdottomasti katsomaan tämän ajatuksia herättävän puheen!

 

Kuvat: FOX, HBO Nordic, ITV, NBC, Fox Suomi, FOX/MattBaronBEImages.

Pages