Ladataan...

Minulle rakkaus televisiosarjoihin on muutakin kuin viikottaiset jaksot ja niiden välittämät tarinat ja tunteet. Rakastan kulissien takaisia vilahduksia tähtien Instagram-tileillä ja toimittajien reportaaseja sarjojen teon tiimellyksestä! Yksi yleinen tapa mainostaa sarjan alkavaa tuotantokautta tai DVD-julkaisua on antaa faneille muistutus sarjan upeudesta näyttämällä hauskoja sattumuksia juuri päättyneeltä kaudelta. Nimellä 'bloopers' tai 'gag reel' kulkevat viralliset videot julkaistaan monesti myös DVD:llä, ja ne näyttävät sekä pilalle menneitä kohtauksia että näyttelijöiden yleisiä hassutteluita kuvausten lomassa. Tahattoman ja tahallisen komiikan lisäksi on hauskaa nähdä, kuinka näyttelijät tekevät työnsä, kuinka se pokkaa pitää mahdottomissa hetkissä, ja miten he purkavat paineita kohtausten välissä. Tässä ensimmäisessa osassa on erilaisten draamasarjojen antia, ja ensi viikolla vuorossa ovat komediasarjat! :)

 

Nashville bloopers season 2

 

Criminal Minds bloopers season 7

 

Once Upon a Time bloopers seasons 1-3

 

Game of Thrones bloopers season 4

 

Hart of Dixie bloopers season 1

 

Sons of Anarchy bloopers season 3

 

Revenge bloopers season 3

 

Suits bloopers season 2

 

Supernatural bloopers season 10

 

Mikä video oli sinun suosikkisi? :)

 

Kuva: ABC

Ladataan...

On klassikoita, ja sitten on klassikoita. Yle Teema esittää toiveuusintana Myrskyluodon Maija -minisarjan tämän viikon illoissa maanantaista launtaihin. Tämä kuusiosainen minisarja julkaistiin vuonna 1976, ja se on ollut Ylen toivotuimpia sarjoja melkeinpä siitä asti! Alun perin Myrskyluodon Maija tehtiin ruotsinkieliselle väestölle, mutta se yllättäen nousi suureen suosioon myös suomenkielisten keskuudessa.

Tarina kertoo Maijasta ja Jannesta, jotka asuvat eräällä Ahvenanmaan pikkusaarista 1800-luvun puolivälissä ja kohtaavat elämässään iloja ja suruja. Karua kuvauksellisuutta säestää luonnollisestikin Lasse Mårtensonin upea musiikki, mistä varsinkin sarjan nimikkokappale on säilynyt suomalaisessa kevyen musiikin valikoimassa tähän päivään asti. Anni Blomqvistin kirjoihin perustuvan tarinan on ohjannut näyttelijänäkin tunnettu Åke Lindman, ja sarjan pääosissa nähtävät Rose-Marie Rosenback sekä Leif Sundberg löytyivät molemmat rooleihin Ahvenanmaalta. He olivat molemmat tuolloin harrastelijanäyttelijöitä, eikä kumpaakaan ole juurikaan nähty missään tämän hittisarjan jälkeen. Jotenkin tämä erikoinen tarina sopii hyvin itse sarjan tunnelmaan!

Video: Lasse Mårtenson - Myrskyluodon Maija

Minulle Myrskyluodon Maija on aina jotenkin ollut läsnä, sillä muistan jo lapsuudesta asti äitini pitäneen tarinasta. En ole ihan varma, oliko hän enemmän sarjan vai kirjojen ystävä, mutta tarinasta tehty musiikali on ainakin miellyttänyt! Useissa eri teattereissa nähty Myrskyluodon Maija -musikaali on tulevana syksynä ohjelmistossa ainakin Lahden Kaupunginteatterissa ja Turussa Åbo Svenska Teaterissa.

 

Myrskyluodon Maija

Yle Teemalla ma 29.6. - la 4.7. klo 21.00 joka ilta

Huom! Ohjelma on Yle Areenassa nähtävänä vain suorana lähetyksenä!

Seuraavat uusinnat 11-12.7. sekä 27-30.7.

 

Kuva: Yle/Discshop

Ladataan...

Nyt täytyy varmastikin viimein myöntää, että kesä on tullut! Tämä viikonloppu on ensimmäistä kertaa tänä kesänä tuntunut kunnon kesäviikonlopulta, vaikka voin viettää hyviä kesähetkiä ilman lämpöä ja aurinkoakin. Turku on esitellyt lukuisille turisteille parhaita puoliaan Keskiaikamarkkinoiden ja muiden ulkoilmatapahtumien muodossa, ja terassit ruokineen ja juomineen ovat olleet viimeistäkin paikkaa myöten täynnä! :)

Kun itsekin vietin harvinaisen paljon aikaa tänä viikonloppuna ulkona sekä ihan konkreettisesti että sosiaalisen elämän kannalta, aloin arpoa pienessä mielessäni blogia ja kesää. Tarkemmin sanottuna mietin, jaksavatko ihmiset lukea blogeja kesällä, ja jos jaksavat, halutaanko niiltä erilaista sisältöä kuin muina vuodenaikoina. Itse olen aika tasainen blogilukija, mutta tiedän monille blogien olevan hengähdyshetki arjen keskellä tai tapa viettää aikaa paremman puutteessa. Kesäisin erilaisia rientoja riittää, joten blogeille suunnattu sitoutuneisuus saattaa vaihdella hyvinkin paljon, ja jotain tämän suuntaista olen havainnutkin kävijämäärien perusteella.

Kysymys kuuluukin: luetko mieluummin kesällä kevyempää sisältöä blogeistakin, vai onko sinulla kesäisin nimenomaan paremmin aikaa syventyä blogien ajatuksia herättäviin postauksiin?

Äänestä kommenttiboksissa: hömppää vai asiaa? :)

 

Minulla alkaa pian säälittävän pieni kahden viikon kesäloma, ja mietin, pidänkö myös pienen blogiloman, vai kirjoittelenko teille kaikkea hauskaa myös lomalta. :) Kovasti suunnittelen jo kaikkea mukavaa blogille syksyksi, ja tarkoitus on jälleen haastaa itseä uusin tavoin bloggaajana! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille. :)

 

Kuvat: Fox

Pages