Ladataan...

 

Oletko ikinä kuullut kulttikomediasta Wet Hot American Summer? Kenties olet kuullut huhuja 2000-luvun alun kohelluselokuvasta, jossa vilisee tämän hetken suuria tähtiä uriensa alussa? Ai, et vai? En minäkään ollut kuullut ennen tätä blogia; hehkuttaessani joskus viime vuonna Oz ja Law & Order: SVU -sarjoista tuttua jumalaista Chris Kelleriä eräs lukijani vinkkasi tästä elokuvasta, jossa Keller on kuulemma hauska. Ja onhan se!

Alkuvuodesta julkistettiin tieto, että Netflix tekee jatkoa elokuvalle, ja pitkin kevättä olemme saaneet kuulla alkuperäisestä elokuvasta tunnettujen tähtien kiinnittämisestä Wet Hot American Summer: First Day of Camp -sarjaan. Oikeastaan kaikki tähdet ovat mukana, ja uusiakin on mukaan värvätty! Tästä jatko-osasta kuoriutuikin prequel eli tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen alkuperäistä elokuvaa. Pääosan esittäjien ollessa luonnollisestikin melkein 15 vuotta vanhempia kuin alussa on tästä jatkosarjasta varmastikin turhaa etsiä yhtään sen parempaa logiikkaa!

Video: Wet Hot American Summer: First Day of Camp trailer

Huomenna eli perjantaina 31. heinäkuuta julkaistaan kaikki uuden sarjan kahdeksan jaksoa, joten halutessanne voitte nämäkin imaista kerralla yhden viikonlopun aikana. Teille, jotka vielä ihmettelette, mistä tässä ilmiössä on kyse: Netflixistä löytyy nyt myös luonnollisesti Wet Hot American Summer -elokuva!

 

Kuka on sinun suosikki-WHAS-tähtesi? :)

 

Kuva: Netflix

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Ladataan...

Criminal Minds -rikossarjassa tapahtuu jälleen miehistönvaihdos, kun tiimiin liittyy Aisha Tyler. Suurelle yleisölle Tyler on tuttu Archer-animaatiosta, The Talk -paneelikeskusteluohjelmasta sekä Ghost Whisperer -sarjan alkutaipaleelta. Myös stand-up -koomikkona tunnettu Tyler tullaan näkemään Criminal Minds:issä psykologi Tara Lewisin roolissa, muuttaen täten hiukan tiimin agenttien perustaustatarinaa. Tämä uusi roolitus tarkoittaa valitettavasti sitä, että sarjasta poistuu porukkaan erittäin hyvin istunut Jennifer Love Hewitt, jonka toinen raskaus muutti tähden aiottua sitoutumista sarjaan. CM:ssä nähdäänkin varsinainen Ghost Whisperer -vaihdosta läpy, sillä Hewitt ja Tyler tähdittivät sarjaa yhdessä!

Criminal Minds:in tekijöillä on muitakin haasteita sarjan syksyllä alkavalla 11. tuotantokaudella, sillä agentti Jennifer Jareauta näyttelevä A.J. Cook on myös raskaana! Itse asiassa Cook sai toisen lapsensa juuri tässä menneellä viikolla, kun pieni Phoenix Sky -poika syntyi päivä äitinsä syntymäpäivän jälkeen. Cookin ensimmäinen raskaus ja sen tulos nähtiin sarjassa, sillä tähden oma esikoispoika Mekhai Allan Andersen näyttelee sarjassa  JJ:n suloista Henry-poikaa. Samalla kaavalla todennäköisesti jatketaan, sillä 10. kauden lopussa JJ paljasti Reidille kauan odotetun toisen lapsen olevan tulossa. Aisha Tylerin uusi rooli onkin suunniteltu korvaamaan sekä Hewittin lähdön että Cookin äitiysvapaan, minkä takia on outoa, että rooli ei ole varsinaisesti vakituinen. Tylerin rooli on titteliltään 'recurring character' eikä 'series regular', viitaten vahvasti roolituksen väliaikaisuuteen. Tuo tiimin kuudennen agentin paikka on muutenkin ollut kovin tuulinen Paget Brewsterin (Emily Prentiss) lähdön jälkeen, ja sitkeät huhut kertovat emokanava CBS:llä olevan suuria ongelmia naisnäyttelijöiden asianmukaisen kohtelun kanssa. Sarjan showrunner Erica Messer kertoo Hewittin olevan tervetullut takaisin sarjaan koska vain, ja siihen jätettiin mahdollisuus myös juonellisesti.

Toinen muutos koskee Criminal Minds:in spin-off -sarjaa Criminal Minds: Beyond Borders. Suurella rummutuksella sarjan toiseksi päähenkilöksi kiinnitetty (ja backdoor pilot -jakson ainoa uusi naishahmo) Breaking Bad:in Anna Gunn on poistunut sarjasta ennen sen varsinaista alkua. Syyksi sanottiin perinteinen 'creative reasons', mikä on samanlainen vakioselitys kuin tähtien avioerojen yhteydessä nähtävä lakitermi 'irreconcilable differences'. Syynä voi oikeasti olla taiteelliset seikat tai esimerkiksi aikataulut, mutta usein kyseessä voi olla myös henkilökemiat joko näyttelijöiden kesken tai näyttelijän ja tuottajien välillä. Tämän uutisen tultua julki Twitterissä ainakin näkyi fanien olettamus siitä, että tämä on jälleen yksi osoitus emoyhtiön piilosovinismista tai -seksismistä. Sekä Criminal Minds että sen aikaisempi spin-off Criminal Minds: Suspect Behavior ovat miestähtien hallinnassa (Thomas Gibson, Joe Mantegna, Forest Whitaker), ja naishahmot on tykätty pitää tiukasti sivuosissa. Gunnin hahmon piti olla periaatteessa toinen sarjan päähenkilöistä Gary Sinisen hahmon rinnalla, ja Gunnin poistuttua sarjasta ilmoitettiin, että Sinise ei tarvitse rinnalleen toista vastaavaa hahmoa. Gunnin hahmoa ei siten roolitettu uudelleen, vaan sarjaan kiinnitettiin kolmen miesroolin rinnalle yksi naispuolinen riviagentti sekä naispuolinen kuolinsyyntutkija. CBS kanavan johtaja kommentoi asiaa TV Linelle näillä sanoilla:

“Gary [Sinise] is sort of larger than life and [as Jack Garrett] he filled a lot of the same [needs as Gunn’s character]. But we’re actually going to be adding a couple of new characters” that “speak more to the needs of the franchise.”

Itselleni asiassa loistaa se fakta, että Gunn olisi ollut heittämällä suurin ja arvokkain naistähti, mitä CM-sarjoissa on koskaan nähty, ja hän lähti sarjasta kohtuullisen mystisesti. Hänen nimensä yksinkertaisesti jätettiin pois sarjan näyttelijälistasta, kun CBS ilmoitti keväällä ottavansa sarjan varsinaiseen tuotantoon. Yksittäisenä asianahan tämä ei olisi mitään huomionarvoista, mutta CM-naisnäyttelijöiden aikaisemman kohtelun huomioon ottaen hiukan epäilyttää. Viidennen kauden jälkeenhän sarjan ainoat naisagentit Cook ja Brewster erotettiin tylysti, jotta sarjaan saataisiin uutta säpinää. Brewster pakotettiin myöhemmin sarjaan takaisin sopimuksellisiin syihin vedoten, ja Cook tuotiin myös takaisin, molemmat todennäköisesti fanien äänekkäiden vastalauseiden takia. Criminal Minds:issa toistuu mieskeskeisyys jo ihan promomateriaaleissa, jossa naiset ovat kirjaimellisesti sysätty sivuun. Itseäni nämä jatkuvat huhut sarjan emokanavan syrjivästä asenteesta harmittavat hirveästi, sillä sarjan näyttelijät puhuvat jatkuvasti olevansa kuin yhtä suurta perhettä, ja ongelmia ja eripuraa tuodaan heille aivan turhaan yläpuolelta. Hei, CBS:n pomot, ryhdistäytykää!

Video: Watch a supercut of Morgan and Garcia's pet names

Tämä yllä oleva Morganin ja Garcian toistensa hellittelynimiä täynnä oleva videokooste muistuttaa onneksi siitä kaikesta hauskuudesta, mitä Criminal Minds -sarjassa on sen kaiken draaman ja kauheuden keskellä! Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tästä koosteesta puuttuu moni Garcian mielikuvituksellisemmista lausahduksista Morganille, joten toivottavasti joku tekee uuden koosteen piakkoin. :)

 

 

Kuvat: Aisha Tyler, A.J. Cook, CBS.

Ladataan...

Usein Suomi elää viihdemaailmaa samaan tahtiin Yhdysvaltojen kanssa, ja aina välillä taas tuntuu, ettei tänne Pohjolan periferiaan tule jutut mitenkään samalla lailla. Jos seuraa vain suomalaista viihdeuutisointia, voisi nimi Amy Schumer olla täysin tuntematon, mutta amerikkalaisille hän on tämän hetken it-henkilö. Schumer on koomikko, joka on kaikkialla tällä hetkellä, ja jota kaikki haluavat haastatella. Vielä alkuvuodesta hän oli C-luokan julkkis, koomikko, jonka omaa sarjaa Inside Amy Schumer kehuttiin jopa muutamilla palkinnoilla ilman sen suurempia otsikoita. Huhtikuun tienoilla alkoi hänen voittokulkunsa, jolle ei näy loppua! (myös Jemina hehkutti Schumeria viime kuussa!)

Video: Amy Schumer's Acceptance Speech at the Glamour Awards 2015

Huhtikuussa Schumer juonsi MTV Movie Awards -palkintogaalan, ja juurikin näihin aikoihin hänen läsnäolonsa viihdemaailmassa alkoi rekisteröityä paremmin minullekin. Kesäkuun alussa kaikki viihdesivustot hehkuttivat Schumerin mahtavan epämääräistä kiitospuhetta Glamour-lehden gaalassa tämän voitettua Trailblazer of the Year -palkinnon. Hän vakuutti hauskoilla jutuillaan omasta itsetunnostaan, itsetunnostaan naisena, ja tavasta kantaa itsensä. Puheen taustalla näkyy palkinnon jakanut legendaarinen koomikko Jennifer Saunders, joka ei hänkään yleisön tavoin meinaa pysyä housuissaan Schumerin hauskuutuksen aikana!

Video: Amy Schumer Harasses Bradley Cooper

Tästä voittopuheesta lähtien Amy Schumer on ollut joka puolella mediaa, tehden roppakaupalla televisio-, lehti- ja radiohaastatteluita, joista melkeinpä jokaisesta nousee otsikoita tai internetiä kiertäviä videoita. Olen hauskuuttanut itseäni monta kertaa katsoen YouTubesta kaikkia mahdollisia Schumerin haastatteluita, ja olen huomannut hänen olevan minuun täysin vetoava koomikko. Hän on sarkastinen, aito, pilke silmäkulmassa rankkoja totuuksia laukova nainen, joka ei todellakaan häpeä olla nainen! Hän osaa nähdä naiseuden hyvät ja huonot puolet, ja hän on ihan älyttömän raisu, olematta kuitenkaan rajun mauton. Vaikka mauttomia monella tavalla hänen jutut ovatkin, ei niistä jää huono fiilis, vaan sitä huomaa nyökyttelevänsä päätänsä kaiken sen naurun keskellä! Mietin itsekin, että kauan tämä oma vilpitön rakkaussuhteeni Schumeriin jatkuu, ja toivon vain, että hyvin, hyvin kauan!

Video: Ellen's Favorite Funny Ladies: Amy Schumer

Schumerin hauskuudesta kertoo paljon se, että hänen ollessa keväällä Ellen DeGeneresin vieraana tämän talk show -ohjelmassa ei DeGeneres emäntänä pystynyt omalta nauramiseltaan kysymään vieraaltaan kuin muutaman kysymyksen; muuten Schumer veti noin kymmenen minuutin monologin itsestään, deittailuistaan ja elämänsä hauskoista hetkistä! Schumer oli aikaisemmin kesällä myös vierailemassa realitysuosikkisarja The Bachelorette:ssä, koska tämän hetken naistähti Kaitlyn tuli tunnetuksi aikaisemmin huumoristaan. Schumerin vierailu Kaitlynin kauden alkutaipaleella oli suuri hitti, ja seuraavat pari viikkoa ohjelman jälkeen sosiaalisessa mediassa kiersi vaatimuksia Schumerin kiinnittämisestä seuraavaksi bacheloretteksi. Mahtavaa!

Video: Inside Amy Schumer - Girl, You Don't Need Makeup

Amy Schumerin oma sketsisarja Inside Amy Schumer pyörii Comedy Central -kaapelikanavalla, ja se sai juuri päätökseen kolmannen tuotantokautensa. Ohjelma sai jo viime vuonna muutaman ehdokkuuden ja palkinnon, lähinnä kriitikoiden omissa gaaloissa, mutta juuri pari viikkoa sitten Schumerin ohjelma räjäytti potin tämän vuoden Emmy-ehdokkuuksissa seitsemällä ehdokkuudella, joista Schumer nimettiin henkilökohtaisesti parhaasta naiskomedianäyttelijän suorituksesta, ohjauksesta ja käsikirjoituksesta. Ohjelma sai ehdokkuuden myös kategoriassa Outstanding Original Music and Lyrics yllä olevasta videosketsistä "Girl, You Don't Need Makeup", jossa kovasti One Directionin kaltainen poikabändi vakuuttaa nuoren naisen luonnollisesta kauneudesta vain ottaakseen sanansa kiireisesti takaisin nähdessään tämän luontaisen kauneuden!

Video: Trainwreck - official trailer

Eniten Schumer on otsikoissa juuri näihin aikoihin uuden elokuvansa Trainwreck ansiosta. Amy Schumer on itse käsikirjoittanut tämän Judd Apatow'n ohjaaman komedian, ja hän näyttelee itse luonnollisesti myös elokuvan pääosan. Elokuva kääntää päälaelleen perinteisen tarinan bilettävästä ja naisia hyväksikäyttävästä playboysta, sillä Schumerin hahmo tykkää ryypätä, panna ja pitää muutenkin hauskaa! Elokuvaan liitetään nyt myös hyvin ikävä tragedia, kun pari päivää sitten Louisianassa asemies ampui elokuvan näytöksessä haavoittaen useita ja tappaen kaksi. Elokuva on ollut monissa paikoissa loppuunmyyty ennen tätä tapahtumaa, eikä vastaavaa kauheutta toivottavasti enää tapahdu. Elokuva on saanut onneksi myös paljon positiivisempia otsikoita, varsinkin elokuvan sivuosatähdistä, kuten Tilda Swinton sekä koripallotähti LeBron James, jotka molemmat varastavat show'n omissa kohtauksissaan!

Schumer myös ehti tässä pari viikkoa sitten nostaa pienoisen kohun GQ-miestenlehden kuvasarjallaan, jossa hän poseeraa niin Starship Troopersien kuin R2-D2:n ja C-3PO:n hyvin seksikkäissä tilanteissa. Lucasfilm vakuutti kiireisesti, että he eivät antaneet lupaa Star Wars -hahmojensa käyttöön, mutta että parodialla on oma suojeltu asemansa laissa. Mitä tahansa Amy Schumer tuntuu nyt tekevänkin, siitä syntyy otsikoita, kiertäviä videoita sekä paljon, paljon naurua! Yay for Amy!

P.S. Trainwreck tulee Suomessa Finnkinolla ensi-iltaan 28. elokuuta; lähdettäisiinkö porukalla katsomaan? :)

 

 
 
Kuvat: EW, GQ.

Pages