Ladataan...

Yksi 90-luvun määrittelevistä elokuvista Scream on muutettu televisiosarjaksi, ja tämän uuden televisioversion ensimmäinen tuotantokausi ilmestyy Netflixiin katsottavaksi torstaina 1.10.! MTV näytti Scream-sarjan ensimmäisen kauden tänä menneenä kesänä, ja MTV uusi sarjan toiselle kaudelle, kun ensimmäistä kautta oli esitetty vasta puolet. Katsojaluvut MTV:n puolella ovat hyvin maltillisia, samansuuntaisesti kuin CW-kanavalla, mutta tässäkin sarjassa sosiaalisen median näkyvyys vaikuttaa yleiseen menestykseen, mitä on edesauttanut esimerkiksi teinitähti Bella Thornen esiintyminen sarjan alkutaipaleella.

Suunnitelma sarjan toteuttamisesta julkaistiin jo vuonna 2012, ja vajaa vuosi sitten MTV tilasi yhden kauden verran jaksoja. Ensi-illan piti olla jo viime vuonna, mutta se siirtyi tälle kesälle. Scream sijoittuu alkuperäisten elokuvien maailmaan, jossa hahmot ovat tavalla tai toisella kytköksissä alkuperäisiin tapahtumiin, ja joku on saanut niistä vähän liikaakin innoitusta! Sarjan teossa oli mukana vastaavana tuottajana myös kaikki Scream-elokuvat ohjannut legendaarinen Wes Craven, joka kaikkien ikäväksi kuoli elokuun lopussa 76-vuotiaana.

Video: Scream series trailer

Scream voi olla sinun juttusi, jos kaipaat perinteistä slasher-tyylistä kauhua, kaiken modernin yliluonnollisen kauhun menestyessä nykytelevisiossa! Kuka sen teki? Kuka tietää jotain? Kuka on seuraavan iskun kohde? Uskallatko sammuttaa valot? Sarjan markkinoinnissa on hyvin hoidettu myös sanallinen vaikutus, sillä näyttelijävalinnoista mainittaessa on jokaisesta näyttelijästä puhuttu uhrina!

 

 

Kuva: MTV.

Ladataan...

On se hassua ja outoa, miten muu maailma pyörii ihan normaalisti radallaan, vaikka omassa elämässä valmistellaan isoja asioita! Kaiken tämän häähumun ympärillä halusin kuitenkin tehdä pienen katsauksen viikon tv-uutuuksiin, jotta hyvät televisiosarjat eivät mene teiltä kokonaan ohi. Teen vielä tällä viikolla pienen katsauksen amerikkalaisiin uutuussarjoihin ja viihdeuutisiin, ja sitten varmaankin vetäydyn häämaailmaan. Lähdemme häämatkalle heti viikon päästä maanantaina, ja yritän myös matkan ajaksi ehtiä ajastamaan teille mukavaa luettavaa.

Jos joltakin meni ohi eilisiltainen Silta-sarjan 3. kauden Suomen ensi-ilta Ylellä, voi uusimmat jaksot katsoa jopa kuukauden ajan Yle Areenassa. Minun on nyt pakko myöntää, että aikaisemmista vastusteluista huolimatta, ja kaikkien sarjaa täälläkin suositelleiden riemuksi, olen onnistunut jollakin tavalla tykästymään tähän ruotsalais-tanskalaiseen jännitysrikossarjaan! Syytän kaikesta avokkia, joka alkoi katsoa sarjan kahden ensimmäisen kauden jaksoja Netflixistä pari kuukautta sitten, ja useampanakin katseluhetkenä satuin pyörimään television lähettyvillä. Sagan ja Martinin yhtenäinen ammatti- ja ystävyyssuhde on jotain hyvin erikoista, vaikka usein tekisikin mieli ravistella Saga heräämään tähän ympäröivään maailmaan. Yle esitti eilen 3. kauden ensi-illan samana päivänä sarjan alkuperäisen ensi-illan kanssa, joten aivan tuoreeltaan pääsevät suomalaisfanitkin käsiksi näihin uusiin jaksoihin. 2. kauden lopputapahtumat sekoittavat luonnollisesti pakkaa tällä uudella kaudella, ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten muutokset vaikuttavat sarjan juoneen.

Video: Doctor Who series 9 trailer

Kovan luokan faniryhmittymän muodostavat Doctor Who -fanit pääsevät myös riemuitsemaan todella aikaisin, kun sarjan uuden version 9. tuotantokausi alkoi tänään Yle TV2:lla. Yle pääsee nyt oikein loistamaan aikaisilla lähetysajoilla, sillä sekä Doctor Who:n että Silta -sarjan Suomen ensi-ilta aivan tuoreeltaan johtuu Euroopan yleisradioyhtiöiden kohtuullisen sujuvasta yhteistyöstä. Tämä Doctor Who:n uusin kausi on 12. tohtorin 2. tuotantokausi, ja se tulee olemaan samalla myös Tohtorin tämän hetkisen kumppanin Clara Oswaldinn (Jenna Coleman) viimeinen seikkailu sarjassa. Tuoreiden huhujen jälkeen Coleman vahvisti reilu viikko sitten kuvanneensa jo viimeiset jaksonsa sarjassa ja jatkavansa ITV-kanavan Victoria-sarjan nimiroolissa.

Ahkerasti juontajadebyyttiään promonnut Sara Sieppi pääsee vihdoin ruutuun huomenna, kun Paratiisihotelli-reality alkaa Nelosella. Olen tämän alkuperäisen amerikkalaisrealityn fani, mutta en oikein tiedä, miten tämä huomionhakuinen suomalaisversio toimii. Paratiisihotelli on aivan suoraan flirttailukilpailu, sillä ohjelmassa haetaan voittajaa, joka selviytyy kisassa pisimpään. Hyvän kilpailijan täytyy osata vietellä ja valehdella, pitäen ystävät ja viholliset lähellä, ja koska ollaan Suomessa, lopputulos saattaa näyttää todella halvalta ja hirveältä. Ainakin sarjan promo on tosiaan tehty suuren maailman tyyliin, ja onnistuihan Temptation Island Suomi myös yli odotusten, joten voihan Paratiisihotelli:kin onnistua. Paljon riippuu kilpailijoista ja heidän karismastaan. Parasta olisi, jos sarjasta löytyisi omat ritat ja akit kotimaista viihdemaailmaa ilahduttamaan!

Viimeisenä vinkkinä vanhaa aikaa henkivien brittisarjojen ystäville Naiskonstaapeli 56, joka alkoi myöskin tänään Ylellä! Alkuperäisellä nimellä WPC 56 kulkevaa sarjaa on tehty kolme 5:n jakson sarjaa, joten yhteensä 15 jaksoa on luvassa, jos Yle näyttää kaikki kerralla. Tämä 1950-luvulle sijoittuva sarja nähdään Yle TV1:n arki-illoissa joka arkipäivä sekä tietenkin Yle Areenassa.

 

 

Kuvat: Yle, Nelonen, Yle.

Ladataan...

Yhteistyössä Samsung

Tuntuuko sinusta siltä, että et ehdi katsoa tarpeeksi rakastamiasi televisiosarjoja? Koetko itsesi ulkopuoliseksi suosituimmista ja uusimmista sarjoista puhuttaessa, koska et ole kerennyt katsoa yhtä paljon sarjoja kuin ystäväsi? Haittaako televisiosarjojen ahmimista normaalielämäsi työvelvoitteineen kaikkineen?

Samsungilla on tähän ratkaisu, sillä tänään aukeaa Catch Up Grant -kilpailu, jossa voi voittaa matkan Himalajalle 100 päiväksi katsomaan televisiosarjoja!! Sen lisäksi, että matkat, majoitus sekä oleilu maksetaan, ja voittaja saa tuijotella lempisarjojaan ylhäisessä yksinäisyydessään Samsungin uudesta SUHD-televisiosta buddhalaisluostarin rauhassa, maksetaan voittajalle 1600 euron kuukausipalkkaa koko oleskeluajalta!!

Televisiosarjoista puhuttaessa ja niistä intoillessa puhe kääntyy yleensä väistämättä ajan rajallisuuteen, ja täällä The Variety Show -blogissakin on käyty paljon keskustelua sarjojen armottomasta arvottamisesta, kun aikaa arkipäivänä on vain kenties yhdelle jaksolle. Entä jos et haluakaan katsoa ainoana vapaahetkenäsi sosiaalisen median suitsuttamaa rikosdraamaa, vaan haluatkin unohtaa arkihuolet sujuvan hömppäsarjan parissa? Pitääkö sinun sitten olla autuaan tietämätön kaikkien muiden hehkuttamasta huippusarjasta? Miksi pitäisi joutua valitsemaan vain yksi tai kaksi katsottavaa televisiosarjaa? Kilpailun voittajalla on tiedossa aika mahtavia hetkiä käsittämättömän upeassa ympäristössä sekä tilanne, jossa voi katsoa oikeasti ne kaikki itseään edes vähän kiinnostavat televisiosarjat, ja ne puolison suosikit, ja anopin, ja naapurin Mairen suosikkisarjat.

Video: Samsung Catch Up Grant (Chapter I)

Kilpailuun voi osallistua käymällä kampanjasivuilla älypuhelimella ja seuraamalla siellä olevia ohjeita. Suomesta valitaan pieni määrä semifinalisteja Tukholmassa parin viikon päästä järjestettävää karsintapäivää varten, jossa pohjoismaalaiset osallistujat kisailevat tästä huikeasta palkintomatkasta! Kilpailuun haku on käynnissä nyt, ja osallistumismahdollisuus päättyy 4. lokakuuta.

Nyt kaikki tekemään omat Catch Up Grant -hakemuksensa, jotta joku pääsee ansaitsemalleen upealle matkalle! Kertokaa äidille, kertokaa isälle, kertokaa ala-asteen opettajallenne sekä leffateatterin lipuntarkastajalle! En ole tämän eeppisempään kilpailuun hetkeen törmännyt, ja nyt harmittaa ainoastaan se, että yhteistyöbloggaajana olen kilpailun ulkopuolella. Kampanjan etenemistä seurataan täällä blogissa, ja kerron tarkemmin sekä Tukholman karsintapäivästä että voittajasta ja tämän tunnelmista!

 

www.catchupgrant.com

 

 

 

Kuvat: Samsung

Pages