Ladataan...
The Variety Show

Kun joulusaunat on saunottu, jouluateriat nautittu, ja joululahjat avattu, on aika rentoutua ja syventyä joulutunnelmaan. Jokaiselle joulutunnelma muodostuu eri tavoin, ja kaikilla on omat perinteensä, olivat ne sitten joululta piiloon sulkeutuminen kaupungissa tai perheen joulukaraoke lahjaksi saatuihin vaatteisiin pukeutuneena. Yhteistä kaikille on tarve rentoutua, vaikka työntäyteisen joulun harvinaisena vapaahetkenä, ja televisio tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden löytää se oma pala joulutunnelmaa.

Joululahjanani teille lukijoille poimin jouluaaton runsaasta televisiotarjonnasta ne mielestäni parhaat ohjelmat, jotka ovat joko suoraan jouluisia tai erikoisuudellaan johdattavat joulun ainutlaatuiseen tunnelmaan. Joulunpyhät ovat muutenkin television huippuaikaa, joten tarjontaan kannattaa tutustua laajemmaltikin!

 

Klo 15.35 Yle Live: Brit Awards 2016 Yle Teema Viime helmikuussa juhlistettiin perinteisesti parasta brittiläistä musiikkia, ja mukana oli myös monta amerikkalaista tähteä.

Klo 16.00 Downton Abbey Yle TV1 Uusintakierroksella olevan brittidraaman viidennen kauden jouluspesiaalin jälkimmäinen osa osuu sopivasti jouluaattoon täällä meilläkin.

Klo 17.05 Pink - livenä Melbournessa Kutonen P!nk on upea live-esiintyjä, ja jouluun kuuluu upea musiikki.

Klo 17.10 Tartu Mikkiin Yle TV1 Kahden vuoden takaisen joulujakson yhtenä tähtenä nähdään ja kuullaan nyt niin ajankohtainen Saara Aalto.

Klo 17.25 Frozen: Huurteinen seikkailu Nelonen Perjantaina nähdään tämän huippusuositun animaation alkuperäinen englanninkielinen versio, mutta jouluaattoiltana Nelonen esittää suomenkielisen version, jonka toisena päätähtenä laulaa Saara Aalto.

Klo 19.10 Kummelin Joulu Yle TV2 Ylen ohjelmaopas: "Huom. ohjelma ei sovi perinteiseen joulunviettoon".

Klo 19.40 Shakespeare Live & klo 22.05 Kesäyön uni Yle Teema Keväinen suurtapahtuma Englannista William Shakespearen 400-vuotisjuhlinnoista huippunäyttelijöiden kera. Heti perään nähdään uusintana tuore tulkinta taianomaisesta näytelmästä.

Klo 21.00 Rakkautta vain (Love Actually) TV5 Joulu ei ole joulu ilman tätä ihanaa jouluelokuvaa, jossa on surua, naurua, rakkautta ja yksinäisyyttä. Jos tarve joulutunnelmalle iskee klo 03.30 jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä hiippaillessasi jääkaapille jouluista yöpalaa varten, elokuva esitetään myös silloin.

Klo 21.55 Luottomies Yle TV2 Tuore ja huippuhauska webbisarja nähdään maratoonina klo 21.55-23.15!

Klo 22.00 Raskasta Joulua Nelonen Jo perinteeksi muodostunut joulukonsertti ilahduttaa hyvästä musiikista nauttijan aattoiltaa.

 

Psst! Maanantaina 26.12. alkaa Ylen huippusatsaus Heroes of the Baltic Sea! Suosittelen tutustumaan tähän kotimaiseen merirosvoseikkailuun, joka yhdistää sekä fiktiota että realityä!

 

 

~ ~ ~ Hyvää joulua! ~ ~ ~

 

 

 

 

 

Kuva: Disney.

Ladataan...
The Variety Show

Netflixin offline-ominaisuus

Jatkossa Netflixiä voi käyttää myös ilman internetyhteyttä, mikä on jo pitkään ollut suurin toivomus Netflixiltä. Uudistus tekee palvelusta monipuolisemman käyttää, ja julkistuksen ajoitus paljastui tarkoin suunnitelluksi seuraavan uutisen takia.

Amazon Prime Video aloitti

Kuten kirjoitin jo viime viikolla, Amazonin Prime Video -suoratoistopalvelu ilmoitti olevansa käytettävissä yli 200 maassa, Suomi mukaan lukien, vain pari viikkoa yllä olevan Netflix-julkistuksen jälkeen. Amazonin palvelussa on luonnollisesti alusta asti mahdollisuus ladata videot offline-käyttöön, joten Netflixin oli pakko reagoida jo etukäteen. Prime Video ei kuitenkaan tarjoa maakohtaista palvelua, toisin kuin Netflix, mutta Primen sisältö on raikas tuulahdus videopalveluiden ahkerille käyttäjille. Suurimpana satsauksena on ehdottomasti entisen Top Gear -kolmikon uutuussarja The Grand Tour.

Critics' Choice Awards 2016 -palkinnot

Kriitikoiden valitsemat voittajat palkittiin sekä elokuvien että television omissa kategorioissa, ja gaalan juonsi jo toista vuotta peräkkäin mainio T.J. Miller (Silicon Valley). Kriitikoiden mielestä paras draamasarja oli Game of Thrones ja paras komediasarja Silicon Valley; draamakategorioissa rakastettiin uuden Westworld-sarjan naisia sekä The Crown -sarjan John Lithgow'ta; komediasarjojen yllättäjä oli upouuden Atlanta-draamakomedian Donald Glover; rajattujen sarjojen suvereeni hallitsija oli Netflixiin alkuvuodesta ilmestyvä The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.

Golden Globes 2017 -ehdokkuudet

Alkuvuodesta jaettavien Golden Globes -palkintojen ehdokkaat julkistettiin viikko sitten, ja televisiokategorioissa oli tapahtunut mukavasti tuuletusta aikaisempien vuosien toistuviin ehdokaslistoihin verrattuna. Tämän syksyn uutuuksista ehdokkuuksia saivat eniten Stranger ThingsWestworldThis Is Us ja The Crown. Golden Globesit jakaa Hollywoodissa toimivien ulkomaalaisten toimittajien järjestö, joka on pieni ja monien mukaan johdateltavissa päätöksissään. Globesit kuitenkin perinteisesti avaa alkuvuoden suuren gaalakauden, joten kimallusta ja ihastelua on luvassa tammikuun alkupuolella.

Screen Actors Guild Awards 2017 -ehdokkuudet

Sama tuore meno jatkui myös viime viikolla julkaistujen Screen Actors Guild Awards -ehdokkuuksien julkistuksessa. Voi, kunpa Claire Foy voittaisi parhaan draamanäyttelijän palkinnon kuninkaallisesta roolistaan, sillä hänen roolinsa upea vähäeleisyys jää monien vauhdikkaampien suoritusten varjoon.

SuomiLOVE:n 3. tuotantokausi alkoi

Rakastetun kotimaisen musiikkiohjelman kolmas tuotantokausi alkoi reilu viikko sitten. Luvassa on jälleen huippuartisteja, upeita vetoja, suuria tunteita, paljon kyyneliä, ja suuret katsojaluvut!

Mad Cook Show alkaa huhtikuussa Nelosella

Madventures:in Rikulla ja Tunnalla menee lujaa: kuun alussa juhlittiin puolisoiden kera Linnan juhlissa, ja huhtikuussa vallataan kaupalliset kanavat Nelosen Mad Cook Show -viihdeohjelmalla. Miesten matkailujen keskiössä on monesti ollut suomalaiseen makuun hyvin erikoiset ruoat, joten on luonnollista omistaa aiheella oma erikoisohjelmansa. Vieraiden kanssa kokataan, keskustellaan ja ihmetellään maailman erilaisia ruokakulttuureja.

Call the Midwife uusittiin

Alkuvuodesta alkavaa kuudetta tuotantokautta odotellessa sarjan faneja helpottanee ällistyttävä uutinen: Call the Midwife on uusittu kolmelle uudelle tuotantokaudelle! Netflixissä on nyt sarjasta Ylellä nähdyt viisi tuotantokautta, joten välistä jääneet jaksot on helppo katsoa ennen uusien jaksojen alkamista.

Anssi Kela ja isot biisit

Anssi Kela pääsee tekemään omaa Vain elämää -versiotaan, kun hän versioi artistivieraiden kera suomalaisia klassikkokappaleita läpikäyden samalla niiden tarinat. TV Vitosella keväällä nähtävä ohjelma synnyttänee liudan uusia hittejä, sillä kappaleet julkaistaan jaksojen jälkeen heti muun muassa Spotifyssa.

Mertaranta ja legendat uusi kausi

Keväällä nähty urheilijoiden Vain elämää eli Mertaranta ja legendat saa jatkoa, kun ohjelman toinen tuotantokausi alkaa TV5:llä tammikuussa. Ohjelmassa omaa uraansa käy läpi Janne Ahonen, Minna Tervamäki, Makwan Amirkhani, Marko Jantunen, Heli Rantanen, Sami Kapanen, Laura Lepistö ja Leo-Pekka Tähti.

Vain elämää Espanjassa

Onko joltain mennyt ohi, että seuraava Vain elämää -kausi kuvataankin jo talvella, eikä suinkaan Hirvensalmella vaan Espanjassa, ja uudet jaksot nähdään televisiossa jo tulevana keväänä? Nelonen on tainnut ruveta ahneeksi, ja pelkään, että liian nopea aikataulu ja konseptin muuttaminen voi tuhota muuten aivan mahtavan sarjan.

Mayans MC -pilottijakso tilattiin

Kauan spekuloitu Sons of Anarchy -draaman spin-off-sarja on koko ajan lähempänä todellisuutta, sillä siitä on tilattu jo pilottijakso. Tämä ei vielä kuitenkaan tarkoita kokonaisen kauden tai edes puolikkaan tilaamista, joka tarkottaisi ruutuihin päätymistä, mutta sormet voi pitää ristissä jo varmuuden vuoksi. Nimensä mukaisesti Mayans-moottoripyöräkerhoa seuraava uusi sarja on SOA:n Kurt Sutterin käsialaa puoliksi, ja toisen puolen luomisesta hoitaa Elgin James.

The Good Fight -sarjan ensimmäinen traileri

Keväällä loppuneen suositun lakisarjan The Good Wife oma spin-off-sarja The Good Fight aloittaa amerikkalaisissa ruuduissa helmikuun puolivälissä. Uusi sarja seuraa Christine Baranskin tuttua Diane Lockhart -hahmoa, ja toisena vetonaulana hänen kummityttöään näyttelee Rose Leslie (Game of Thrones). Erikoisena faktana kerrottakoon, että vain sarjan ensimmäinen jakso nähdään CBS-kanavalla televisiossa, ja loput yhdeksän jaksoa on katsottavissa CBS:n omassa suoratoistopalvelussa.

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Amazon, Yle, BBC.

Ladataan...
The Variety Show

Pahimmasta vaalijärkytyksestä on päästy eroon Yhdysvalloissa, ja ihmiset tuntuvat varovaisina odottavan Trumpin toimia. Viihdemaailmalle tämä tarkoittaa tavalliseen päiväjärjestykseen palaamista, joten näyttelijät promoavat entiseen malliin, ja katseet kääntyvät joulua kohti. Trumpia pidetään kuitenkin silmällä, ja häntä ei päästä pälkähästä varsinkaan Saturday Night Live, joka on tulevan presidentin mielestä kylläkin "tylsä".

Video: SNL Cold Open (The Lead with Jake Tapper)

Yhdysvaltain lisäksi koko muu maailma odottaa jännityksellä Donald Trumpin virkanimityksiä, ja juuri tällä viikolla nimitettiin ulkoministeriksi ExxonMobilin toimitusjohtaja Rex Tillerson. Joitakin Trumpin nimityksiä pidetään hyvin mielenkiintoisina ja paljolti yritysmaailmaan nojaavina, ja SNL otti tähän kantaa viime lauantain avaussketsillä. Yllätysvieraana nähtiin eräs televisiosta tuttu Walter White, joka huhujen mukaan olisi valittu hyvin tärkeään virkaan.

Video: Putous 8. tuotantokausi traileri

Joillekin Putous on jo niin nähty, ja joillekin se on parasta ikinä. Sketsiviihdeohjelman 8. tuotantokausi on joka tapauksessa hyvä saavutus Suomessa, ja tällä kertaa on luvassa muutoksia koko ruudun edessä nähtävään joukkoon. Heikki Paasosen ollessa kiireinen näyttelemisen ja muiden viihdeohjelmien parissa heittäytyy juontajan pestiin viihteen uusi monitoimimies Roope Salminen. Näyttelijäjoukko vaihtuu lähes kokonaan, sillä vanhoista putouslaisista uudella kaudella nähdään vain Jenni Kokander, joka yllä olevalla videolla käskyttää sarjan uutta verta. Harvemmin mainokset sytyttävät blogijakoon, mutta Putous onnistui naurattamaan jo ennen uuden kauden alkua. Uuden kauden paras näyttelijä? Timo Lavikainen, joka on ollut hillittömän hauska jo Pitkä kuuma kesä -elokuvan ajoista asti.

Video: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon Jeffrey Dean Morgan owns a candy store

Amerikkalaisissa talk show -ohjelmissa tähdet kertovat itsestään paljon ihan outoja faktoja, sillä niistä saa irti hyviä haastattelupätkiä, jotka toimivat lyhyissä aikatauluissa sekä internetjaon ihmeellisessä maailmassa. Yksi tällaisista randomeista asioista kuultiin toissa viikolla, kun Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead, Supernatural) kertoi omistavansa karkkikaupan yhdessä Paul Ruddin kanssa!

Video: Sherlock Series 4 trailer

Vuodenvaihteessa vihdoinkin jatkuva salapoliisidraama Sherlock julkaisi viimeinkin uusien jaksojen trailerin, joka luonnollisesti tuottaa enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Uudesta neljännestä kaudesta povataan sarjan viimeistä, mikä ei ole mikään ihme näyttelijöiden hurjan suosion huomioon ottaen. Uusissa valokuvissa Benedict Cumberbatch pääsee myös ottamaan kontaktia porukan uusimman jäsenen kanssa. Vielä en ole kuullut, mikä taho esittää Suomessa nuo uudet jaksot ensimmäisenä; Yle se ei kuitenkaan ole.

Video: Jimmy Kimmel Live Jennifer Lawrence gets revenge on Chris Pratt

Jennifer Lawrence on aivan mahtava, sekä näyttelijänä että itsenään promohaastatteluissa, ja uuden Passengers-elokuvan myötä hänet on jälleen nähty monenlaisessa mediayhteydessä. Lawrence ja vastanäyttelijä Chris Pratt ovat mahtava kaksikko molemminpuolisen huumorintajun vuoksi, eikä kumpikaan ole säästynyt toisen jekuilta, kuten yllä olevalla videolla nähdään.

Video: SNL The Christmas Candle

Kuinka moni ostaa jouluna puolitutulle, työkaverille tai muulle tuttavalle niin sanottuna velvollisuuslahjana kynttilän? Vähän sellofaania ja nättiä lahjanarua, eikä kukaan voi syyttää ajattelemattomuudesta. No, SNL:n väki meni pari viikkoa sitten pilaamaan tuhansien ja taas tuhansien amerikkalaisten joulusuunnitelmat yllä olevalla parodiaesityksellä jouluisista kynttilöistä. Huomaa etenkin ihana ysäristailaus!

 

Hauskaa viikonloppua! :)

 

 

 

 

Kuva: SNL.

Pages