Ladataan...

Kaikille Making a Murderer -dokumenttisarjan faneille tiedoksi: huomenna eli maanantaina 29.2. esitetään TV5:llä tuore Steven Avery -dokumentti! 5D: Steven Avery - syyllinen vai syytön? on alkuvuodesta valmistunut Investigation Discovery -kanavan dokumentti, joka jatkaa hurjaan suosioon nousseen Netflix-dokumenttisarjan tutkimusta Steven Averyn yhteydestä murhaan. 

Averyn tapausta seuratessa tuntuu ihan järjettömältä, että tämä kaikki on oikeasti tapahtunut, tai että ainakin seuraukset ovat hyvin todellisia Averylle ja tapauksiin kytköksissä oleville. Täällä Lilyssäkin moni on intoillut Netflix-sarjasta, vaikka sarjasta ei voikaan intoilla miettimättä totuutta ja oikeudenmukaisuutta, oli tapahtumista mitä mieltä tahansa. Minulta itseltä on Netflixin dokumentti jäänyt kesken parin jakson jälkeen, lähinnä, koska en halua juuri nyt miettiä elämän epäoikeudenmukaisuutta liian suurina annoksina. Steven Averyn tapaus kuitenkin kiehtoo miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa, ja ihmiset janoavat lisää tietoa ja spekulointia tapauksesta.

Video: Steven Avery: Innocent or Guilty? - trailer

 

5D: Steven Avery - syyllinen vai syytön?

TV5 ma 29.2. klo 23.00

 

 

 

Kuva: TV5.

Ladataan...

Vihdoin on aika blogihistorian toiselle reseptille! Tämä popcornherkku noudattelee helppoudessaan ensimmäistä riisisuklaaherkkua, mutta nyt rima on kyllä laitettu niin alas, että seiskaluokkalainen räkänokka tai uusavuton kaupunkilainenkin suoriutuu tästä gourmetlajikkeesta erinomaisesti. Valmistusaika vaihtelee vartista vajaaseen tuntiin, riippuen innokkuudesta ja sähläysasteesta, ja tämä herkku on kätevää valmistaa sekä yksin rauhassa että koko perheen voimin kiireessä ennen illan elokuvan alkua.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvittavat ainesosat ovat:

  • popcornia
  • minttusuklaata.

Popparit voit tietysti paukutella kattilassa jyvistä, tai voit käyttää ihan perinteisiä mikropoppareita. Kannattaa kuitenkin valita versio ilman voita, mutta pieni suolaisuus on ihan suositeltavaa kontrastin vuoksi. Suklaaksi käy luonnollisesti mikä tahansa tavallinen suklaa, ja tästä minun minttusuklaaversiosta tuli hauskan omanlaisensa maku.

Tarvikkeiksi tarvitset ainakin:

  • kulhoja
  • puuhaarukka ja/tai nuolija
  • muffinssivuokia.

Kerta-annoskoko kannattaa miettiä hyvin etukäteen, sillä lopputuote jähmettyy mukavasti, eikä annosvuokien sisältöä ole hirveän helppo jakaa jälkikäteen. Tämän ensimmäisen annoksen tein itse jättimuffinssivuokiin (ns. amerikkalaisiin vuokiin), ja annokset olivat aivan liian suuria herkun makeuden takia.

1. Valmista popcornit. Suhde yksi pussi ja yksi levy on hyvä, mutta parhaiten tämän havaitsee kokeilemalla, ja tuskinpa ylijäämäaineet ketään taloudessa varsinaisesti haittaa.

2. Paloittele suklaa kulhoon, ja sulata. Mikrotus on nopeaa, mutta vahdi, ettei suklaa ylikuumene. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa (laita hanan kuuminta vettä isompaan kulhoon tai pieneen lavuaariin, ja aseta suklaakulho vakaasti veteen / keitä vettä, ja tee sama homma vielä varovaisemmin).

3. Sekoita suklaa ja popcorn varovasti käännellen. Popcorn kannattaa tiputella suklaakulhoon, jotta voit säädellä sekoitussuhdetta helpommin. Nuolijan avulla pystyt hyödyntämään kaikki suklaat reunoiltakin. Vaihtoehtoisesti voit levittää popcornit leivinpaperille ja valuttaa suklaat päälle, jolloin myös jäähdytys tapahtuu paperin päällä.

Annostele valmis suklaapopcornsekoitus muffinssivuokiin. Tässä kannattaa olla huolellinen mutta nopea, jotta seos ei ehdi jähmettymään liikaa kulhossa. Tässä vaiheessa seosta kannattaa ehdottomasti maistaa, koska nam!, mutta myös sen takia, että voit halutessasi lisätä suolaa tai muita mausteita. Voit myös lisätä seoksen päälle vuokiin muita herkkuja, kuten pähkinöitä, pieniä vaahtokarkkeja tai nallekarkkeja. Siirrä muffinssivuoat tarjottimella tai muulla vastaavalla tasolla jääkaappiin jäähtymään hetkeksi.

Suklaapoppariherkut säilyvät helposti jääkaapissa parikin päivää. Kannattaa ehkä laittaa vuoat jo jäähtymisvaiheessa muovirasioihin, jos ei halua koko jääkaapin tuoksuvan minttusuklaalle! Voi nämä toki suoraan pistellä poskeen ilman varsinaista jäähdyttämistäkin, jos herkkusuilla on kovin kiire. Itse päädyin tähän niin sanottuun reseptiin pienen googlettelun jälkeen, ja kunnianhimoisempia versioita on helppo löytää oman mielensä mukaan.

 

Hyvää viikonloppua ja ihania herkkuhetkiä! :)

 

 

 

Minttusuklaa saatu Cloettalta jo päättyneen yhteistyön myötä.

Kuvat: The Variety Show.

Ladataan...

Amerikan unelmavävy... Tämä ohjelma tehtiin jo muutama vuosi sitten, eikä nyt oikeasti ole mukavaa katsoa suomalaisen ja amerikkalaisen deittailukulttuurin epämukavaa yhteentörmäystä. Ainakaan ohjelman mainonnassa ei ole millään tavalla viitattu aikaisempaan versioon; olisiko syynä se, että viimeksi se tehtiin eri kanavalle?

Frendien 'reunion'... Ympäri maailmaa Friends-fanit innostuivat, kun jokin aika sitten alkoi liikkua huhuja näyttelijöiden virallisesta jälleennäkemisestä, ja Suomessakin asiaa hehkutettiin jopa iltapäivälehdissä. Alusta asti tiedossa oli, että paljon hypetetty reunion oli osa kunnianosoitusta hyvin menestyksekkäälle tv-ohjaaja James Burrowsille, mutta silti Central Perkin fanit käyttäytyivät sosiaalisessa mediasas kuin kyseessä olisi vähintään kauden verran uusia Frendit-jaksoja. Ymmärrettävistä syistä toissapäivänä televisiossa esitetty James Burrows -spesiaali oli pettymys Frendit-fanien kannalta; ihan niin kuin se olisi ollut yllätys.

SNL Suomi... ja sen haukkuminen! Grow up, people! Mikään ohjelma ei saavuta huippuaan ensimmäisten jaksojen aikana, eikä sitä tarvitse arvottaa kuin presidentin uudenvuoden puhetta.

Love... Netflixin komediaksi tituleeraama uutuussarja ei onnistunut trailerillaan saamaan tätä tv-intoilijaa edes avaamaan ensimmäistä jaksoa. Minkä takia monet "komediat" eivät ole edes hauskoja? Jos tämä Judd Apatow'n uutuus kuitenkin kiinnostaa, Visual Diary:n Saara kirjoitti sarjasta pienen esittelyn!

Ilta-Sanomat... Voidaanko sopia, että lopetetaan niiden kaikista idiooteimpien viihdeuutisten klikkiotsikkojakaminen, ja annetaan minulle etätyö uutena viihdetoimittajana?

***

Vikings... 4. tuotantokausi alkoi viime viikolla HBO Nordicilla, mutta muutama viikko joudutaan vielä odottamaan Franzénin ja Pääkkösen ensiesiintymistä pitkissä parroissa ja kasvomaalissa!

Syke... Jos tämä paljon kehuttu kotimainen sairaaladraamasarja on mennyt ohi, nyt kolmatta kautta odotellessa voi katsoa uusintana Yle Areenasta kokonaisuudessaan sekä sarjan 1. että 2. kauden.

Togetherness... Reilu vuosi sitten alkaneen Duplassin veljesten parisuhdesarjan toinen kausi alkoi eilen HBO Nordicilla!

Vinyl... Viikko sitten alkanut HBO:n huippusarja saa jatkoa, sillä se uusittiin heti ensi-illan jälkeen toiselle kaudelle, joka nähtäneen ensi vuonna.

Oscarit... Jee! Sunnuntaina (tai oikeastaan maaanantaina) se koittaa: vuoden odotetuin palkintogaalayö! Yle näyttää jälleen suorana sekä punaisen maton että itse juhlan, ja odotettavissa on seuraavana päivänä nettimedioissa jälleen raflaavia otsikoita kotimaisten kommentaattoreiden toiminnasta. Itselläni on kova dilemma: olen pitkästä aikaa vapaalla, joten voisin pitää omat Oscar-valvojaiset (en siedä muita ihmisiä puhumassa ohjelman päälle), mutta maanantain ohjelman takia pitäisi olla ihan skarppina. Suunnitelmani onkin herätä Oscareiden jälkeisenä aamuna, välttää uutisia, ja laittaa ohjelma pyörimään suoraan! Paremmat unet, parempi mieli (miten niin olen aikuinen)!

Video: Oscars commercial - Chris Rock - Shonda Rhimes

 

 

 

Kuvat: Kaley Cuoco (@normancook), HBO Nordic.

Pages