Ladataan...

Hei, te kaikki! Ihanaa olla taas Lilyn ja blogin parissa! Sunnuntaista asti päivitin Lilyä valehtelematta kymmeniä kertoja päivässä, ja vieroitusoireet olivat kovat. Olisin halunnut kertoa monestakin suomalaisen tv-maailman uutuudesta, mutta turhaksi yritykseksihän ne postaukset jäivät. Ajattelinkin nyt koota tähän yhteen lyhyehköön postaukseen tämän viikon kiinnostavia uutuuksia, joista suurinta osaa voi käydä katsomassa myös verkossa.

Futisvanhemmat Yle TV1: ti klo 20 Ylen uusi kotimainen dokumentaarinen realitysarja seuraa nuorten poikien jalkapallojoukkuetta ja etenkin sen toiminnassa mukana olevia vanhempia. Näin tämän ensimmäisen jakson ennakkoon vieraillessani Ylellä perhebloggaajien päivänä, ja hyvin on sarja tehty! Eri perheitä seurataan eri näkökulmien kautta, sillä tunteet itse jalkapalloa sekä siihen liittyvää vanhempain harrastuneisuutta kohtaan vaihtelevat suurestikin perheissä. Kahdeksanosaisen sarjan kaikki jaksot ovat jo katsottavissa Yle Areenassa, ja televisiosta uusia jaksoja voi seurata tiistai-iltaisin. Ylen Futisvanhemmat-sivuilla voi seurata mielenkiintoisia keskusteluja urheiluvanhemmuudesta!

The Path HBO Nordic: uudet jaksot torstaisin Amerikkalaisen Hulu-suoratoistopalvelun sarjauutuus The Path nähdään Suomessa HBO Nordicilla, ja tänään ilmestyivät palveluun sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa. Sarjan pääosissa nähdään Aaron Paul (Breaking Bad), Michelle Monaghan (True Detective) ja Hugh Dancy (Hannibal). Tämän draaman keskiössä on uskonnollinen liike, jonka kulttimaisia piirteitä tarkastellaan sen toiminnassa mukana olevien päähahmojen kautta. Itse kulttia ei määritellä hirveän tarkasti, ja tärkeämpää onkin sen jäsenien seuraaminen, ja heidän mukanaolon motiivien tarkastelu. Dancy on liikkeen karismaattinen varajohtaja, ja Paul on oman osallistumisensa kyseenalaistava perusjamppa.

Kutosen miesmaanantait klo 19-22: MiesluolatKummalliset kiihdytysajot ja Mahtavat miekat Frii-kanavan ollessa naisille suunnattu kanava, sen miehinen vastine on Kutonen, ja nyt menneenä maanantaina sillä alkoi hauskalta kuulostava kolmikko realitysarjoja. Nimistä voi päätellä kaiken tarvittavan, ja ihan tekisi itsenikin mieli parkkeerata sohvalle näiden jaksojen pariin!

Video: The Ranch trailer

The Ranch Netflix 1.4. Huomenna perjantaina komediauutuus The Ranch ilmestyy Netflixiin katsottavaksi. Sarja yhdistää veljeksinä That '70s Show -sarjasta tutut Ashton Kutcherin ja Danny Mastersonin, joiden hahmot yrittävät osallistua isänsä maatilan pyörittämiseen. Mukana on kaupunkilaiset maalla -tyylisen peruskomedian lisäksi eksistentiaalista pohdintaa elämän menetetyistä mahdollisuuksista sekä perheenjäsenten välienselvittelyä. Voisin kyllä katsoa ihan melkein mitä vaan, missä on mukana Masterson ja Kutcher, joten JEE!!!

 

 

 

 

Kuva: Yle.

Ladataan...

Kotimaista huippudraamaa on jälleen luvassa, kun tänään jatkuvat suositun Syke-sarjan jaksot! Sairaalamaailmaan sijoittuvan sarjan 3. kausi alkaa TV2:lla tänään keskiviikkona klo 21.00. Sarjan pääosassa ovat edelleen sairaalan henkilökunta ja varsinkin neljä traumapolin sairaanhoitajanaista, joiden elämät nivoutuvat potilaiden hoidon lomaan, ja monesti nämä aiheet sekoittuvat erottamattomasti toisiinsa.

Tulevan kauden trailerin perusteella draamaa ei todellakaan tule puuttumaan, eikä kyyneliltä voi välttyä. Sydän tulee varmasti pakahtumaan useallakin katsojalla, ja vaatimukset neljännen kauden jaksoista tulevat varmasti tukkimaan Ylen palvelimet heti tämän uuden kauden päätyttyä. Fanit voivat olla huoletta: 4. kausi on jo tilattu Ylelle, ja kuvaukset ovat jo itse asiassa käynnissä! Syke rikkoo ennätyksiä kaikkialla, ollen Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin tv-sarja, ja siitä tehdään Ruotsissa oma versionsa.

Video: Syke 3. kausi traileri

Yle Areenan käyttöaste Syke-sarjan kohdalla on poikkeuksellisen suuri, ja tänään julkaistaankin uuden 3. kauden viisi ensimmäistä jaksoa heti suoraan Areenassa! Malttamattomimmat fanit voivat ahmia heti tänään puolet uusista jaksoista, ja vähän enemmän jäljessä olevat voivat vielä käydä Areenassa täydentämässä 1. ja 2. kauden jaksojen puutteita. Pieni määrä faneja pääsi tämän kuun alussa tutustumaan sarjan kuvauksiin ja näkemään uuden kauden ensimmäisen jakson etukäteen; käy Ylen sivuilla katsomassa tunnelmia fanitapaamisesta.

Olen itse hiukan jäljessä Syke-jaksoissa, joten pyysin kommentteja sarjasta äidiltäni, joka odottaa näitä uusia jaksoja innolla. Hänen mielestään sarjassa on ehdottomasti parasta aidot henkilöhahmot. Pääosissa olevat naiset eivät ole täydellisiä vaan inhimillisiä, joten heidän elämiään on mukavampi seurata. Äidiltäni myös saa kiitosta sairaanhoitajien ja lääkärien realistisuus, ja lisäplussana on ehdottomasti kuulemma ihana Matti Ristinen, joka on jo Kun taivas repeää -sarjasta asti ollut erinomaisen hyvä näyttelijä!

Syke

Yle TV2 & Yle Areena

Ke 23.3. klo 21.00 alkaen

 

 

 

 

Kuva: Yle.

Ladataan...

Heikki Paasonen kaapattiin Neloselle

Yleensä suomalaiset juontajat tekevät töitä siellä, missä niitä töitä on, mutta Heikki Paasonen on pysynyt järjettömän uskollisesti Maikkarin leivissä. Muutamaa uran alkupuolen Yle-hairahdusta lukuunottamatta, ja kyllähän verorahoitteisille kanaville voi välillä eksyä, Paasonen on tehnyt ohjelmia yksinomaan MTV3-kanavalle. Idols, Pitkä kuuma kesä, X Factor, Itämeri, Heikki & Mikko Show, Selviytyjät Suomi, Suuret setelit, Putous ja Luojan kiitos! sekä muissa ohjelmissa vierailut takasivat vuosien saatossa hyvän yhteistyön Pöllölaakson ja Paasosen välille. En tiedä, oliko kyseessä ihan suora yksinoikeussopimus vai win-win -tilanne, mutta se on kuitenkin nyt näköjään ohi: tänä vuonna Heikki Paasonen juontaa Nelosella sekä Talent Suomi -ohjelman uuden kauden että viime hetken tuuraajana The Voice of Finland -laulukilpailun loppukauden tämän viikon perjantaista alkaen.

Jeesus, Juudas ja kumppanit valtasivat New Orleansin

Parin viime vuoden aikana muutamat kansalliset televisiokanavat Yhdysvalloissa ovat innostuneet panostamaan musikaalien livelähetyksiin. Tähän mennessä on nähty jo Sound of MusicPeter PanGreaseThe Wizard of Oz sekä nyt viimeisimpänä The Passion. Ideana on yksinkertaisesti lähettää ainutkertaisena livelähetyksenä suositun musikaalin uusi versio, jonka pääosissa nähdään tunnettuja kasvoja, jotka houkuttelevat tarinan tavoin ruudun ääreen miljoonia ihmisiä. Hyvin ajankohtaisesti eilen esitettiin Fox-kanavalla The Passion, joka on nimensä mukaisesti pääsiäisnäytelmä, joka perustuu alun perin hollantilaiseen moderniin tulkintaan Jeesuksen kärsimysnäytelmästä. Pientä kohua saatiin aikaiseksi siitä, että muutamia pätkiä oli modernin kaupunkiympäristön aiheuttamien haasteiden takia pakko kuvata etukäteen, mutta suurin osa ohjelmasta esitettiin silti livenä.

Sosiaalisessa mediassa innostuttiin näin avoimesta kristinuskon juhlinnasta kansallisella kanavalla, mutta eittämättä konservatiiviseen maailmankatsomukseen nojaavan Fox-kanavan tarkoitus oli silti varmasti vain olla ajankohtainen ja kohauttava, dollarinkuvat silmissään. Palmusunnuntai esitysajankohtana takaa mahdollisuuden lukuisiin uusintahetkiin pitkin tulevaa pääsiäisjuhlintaa, ja hyvin näytti tämä erikoislähetys eilen pärjänneenkin. Jeesuksena ohjelmassa nähtiin kuubalaisamerikkalainen telenovelatähti Jencarlos Canela, Neitsyt Mariana kantritähti Trisha Yearwood sekä Juudaksena American Idol -tähti Chris Daughtry. Ohjelman sadat ekstrat loivat muun muassa vaikuttavan ristinkantokohtauksen New Orleansin kaduilla.

Jussi-gaala juhlittiin ilman mainostaukoja

Alun perin elokuva-alaa juhliva Jussi-gaala nähtiin Ylen kanavilla, mutta edelliset kolme vuotta tapahtuman televisiointi nähtiin MTV3-kanavalla ja sitä ennen yli kymmenen kertaa Nelosella. Lauantai-iltana vuoden 2015 kotimaisia elokuvasaavutuksia juhlittiin jälleen Ylen tiloissa, ja lähetys näytettiin Yle Teemalla, ja itsekin katselin lähetystä helsinkiläisessä hotellihuoneessa äitini kanssa. Hetken aikaa mietittyäni tajusin pienen hämmennykseni johtuvan mainoskatkojen puutteesta, sillä juhlaa ei katkaissutkaan ne normaalit jääkaappitauot. Yle oli kyllä tyylikkäästi toteuttanut gaalan, ja selkeästi kotiläksyt ulkomaisten huippugaalojen suhteen oli tehty. Insertit toimivat hienosti, ja parhaan elokuvan ehdokkaita esiteltiin gaalan eri kohdissa. Ihanaa vaihtelua oli, että vaikka voittajille olikin annettu maksimipituus kiitospuheilleen, ei mikään orkesteri alkanut soittaa päälle uran alkuaikojen ihania kollegoita lueteltaessa! Ainoa negatiivisuus tämän vuoden Jussi-gaalassa oli se perinteinen jokavuotinen ongelma, mikä ei suinkaan ole televisioinnin hoitaneen Ylen vika: kotimaisen elokuva-alan elitistisyys ja tekotaiteellisuus on tässä gaalassa huipussaan, enkä itsekään tunnistanut kuin noin puolet ehdokaselokuvista.

No, se Axl

En ole kokenut tarpeelliseksi kirjoittaa blogissa kovin syväluotaavasti Axl Smithiä koskevasta poliisitutkinnasta, vaikka se onkin suurin televisioaiheinen skandaali Suomessa moneen, moneen vuoteen. Jokainen voi muodostaa omat mielipiteensä laajalle levinneen uutisoinnin avulla, sillä viimeisen parin viikon aikana Axl Smith on pysynyt kaikissa mahdollisissa otsikoissa. Tiivistys: Axl on salaa kuvannut sängyssään vierailleita naisia, omien sanojensa mukaan turvallisuusmielessä, ja nyt käynnissä on aiheesta laaja poliisitutkinta, sillä luvatta (seksin) kuvaaminen ei ole laillista. Axl on itse puhunut asiasta paljon julkisuudessa, mutta kummun sijaan mies kaivaa vain kuoppaa itselleen. Noin viikon uutiset -satiiriohjelmassa kommentoitiin asiaa hyvin viime lauantaina: jos Vesa Keskinen antaa neuvoja, asiat eivät ole enää kovin hyvin. Pienen harkinta-ajan jälkeen Nelonen tiputti Smithin The Voice of Finland -ohjelman juontajan pestistä (ks. Heikki Paasonen -uutinen), ja Smithin kaikki muutkin työt ja toimet ovat yksi toisensa jälkeen kadonneet kuin tuhka tuuleen. Nyt lähinnä odotellaan mahdollisia syytteen nostoja ja oikeudenkäyntejä. Näitä odotellessa sosiaalinen media on täynnä enemmän tai vähemmän hauskoja meemejä aiheesta.

Televisiojulkkikset seksivideokäräjillä

Mitä yhteistä on Erin Andrewsillä ja Hulk Hoganilla? Molemmille on viime aikoina oikeudessa julistettu maksettaviksi kymmenien miljoonien korvaukset heistä levitettyjen seksuaalisten videoiden takia. Andrews on urheilutoimittaja ja televisiojuontaja, jonka ahdistelija onnistui keplottelemaan itsensä viereiseen hotellihuoneeseen, kuvasi tästä videoita huoneet yhdistävän oven kautta ja levitti nämä verkkoon omien sanojensa mukaan taloudellisen hyödyn takia. Showpainija Hogan harrasti seksiä ystävänsä vaimon kanssa, ja molempien tietämättä ko. ystävä kuvasi seksivideon, ja se julkaistiin kyseenalaisella Gawker-juorusivustolla. Sekä Hogan että Andrews argumentoivat videoiden vahingoittaneen heidän mainettaan julkisuudessa työskentelevinä henkilöinä, ilmiselvän henkisen kärsimyksen lisäksi, ja oikeus oli samaa mieltä.

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen, Fox, Yle, Nelonen, Getty.

Pages