Ladataan...

Kuinka moni seurasi kevättalvella Ylen perjantai-illan draamasarjapaikalla ihanaa Kotilieden lämpöä (eng. Home Fires) -sarjaa? Tänään Yle TV1:llä alkaa sarjan toinen tuotantokausi!

Tämä hurmaava ja todentuntuinen englantilainen sotadraama kertoo pienestä kylästä ja sen ihmisistä toisen maailmansodan kynnyksellä. Huhut sodasta vahvistuvat, ihmissuhteet joutuvat koetukselle, ja kylän naiset koittavat keksiä, miten jatkaa elämää, miesten lähtiessä rintamalle yksi toisensa jälkeen. Naiset ovat hyvin erilaisia monella tavalla, mutta he yhdistävät voimansa naisyhdistyksessä ja sen ponnisteluissa sotivan kansan puolesta.

Video: Home Fires series 2 trailer (ITV)

Kotilieden lämpöä -draaman toinen tuotantokausi jatkaa melkeinpä siitä, mihin ensimmäinen kausi jäi. Sodan vaikutukset alkavat toden teolla näkyä kylässä, sekä uusien ihmisten että puuttuvien mukavuuksien muodossa. Rintamalta odotetaan uutisia kynsiä järsien, mutta välillä myös elämä kylässä saattaa yllättää naiset. Iloa ja surua, arkea ja juhlaa, naurua ja kyyneliä on luvassa, kun pienen englantilaiskylän naisten tarina sodan keskellä jatkuu.

 

Kotilieden lämpöä

Yle TV1 alkaen pe 30.9. klo 19.00

Myös Yle Areena!

 

 

 

Kuva: Yle.

Ladataan...

EI JATKOON:

 • Suomen surkein nikkari MTV3 & AVA - leuka loksahti auki, kun näin tämän ohjelman mainoksen...
 • Sukulan suojatit Nelonen - Suomen Gordon Ramsay ja Jamie Oliver yrittää uudelleen ruudussa
 • Kadonneen jäljillä Nelonen - perusidea on hyvä, mutta en ole formaatille ikinä lämmennyt
 • Arman LIVE Nelonen - Arman on nyt tiukkis ja herkkis, mutta silti liikaa televisiossa
 • Talent Suomi Nelonen - en ole ikinä ollut hirveä kykyohjelmien fani, sillä myötähäpeä on liian vahvaa
 • Kiss Bang Love Nelonen - kanavan mukaan "tyylikäs ja romanttinen" realityuutuus silmät sidottuina suutelemalla aloitettavista suhteista
 • Pitääkö olla huolissaan MTV3 - pitää (voi toimiakin, mutta eikö näitä mukahauskoja paneelikeskusteluohjelmia ole jo tarpeeksi?)
 • Keittiöelämää MTV3 - tavalliset suomalaiset höpisee keittiössä, kiinnostaa varmasti
 • Exiä rannalla Sub - voisi olla uusi Temptation Island Suomi mutta jotenkin en usko
 • Amerikan Anita Sub - kertokaa joku, onko Anita oikeasti menestynyt, sillä yleensä nämä ulkomailla asuvat suomalaiset, joista tehdään ohjelmia, eivät ole
 • Riemuloma Palandereilla TV5 - Kalle Palander ei ole ikinä kiinnostanut ihmisenä tai urheilijana, joten ei ohjelmakaan
 • Cristal ja Nygård tripillä Fox - tykkään varsinkin Petri Nygårdista, mutta tämä on jotenkin taas niin turha ohjelma; mieluummin näkisin Nygårdin Vain elämää -ohjelmassa ensi kaudella

 

JATKOON:

 • Nieminen & Lahtinen Show Nelonen - eiköhän nyt ole selvää, että Niina Lahtinen on yksi Suomen parhaimmista komedianäyttelijöistä tällä hetkellä?
 • Yhden illan juttu Liv - vaikka aina ei jaksa Maaret Kallion ominaista lempeyttä, on hän äärimmäisen viisas ja herkkä nainen, ja hän varmasti saa irti julkkismiehistä paljon
 • Pomo piilossa Suomi Nelonen - toivottavasti konsepti toimii, koska amerikkalais- ja kanadalaisversiot ovat huippuja!
 • Ex-onnelliset MTV3 - ihanaa, että Suomen televisiossa on jotain originaalia ja mielenkiintoista!
 • Aarteiden metsästäjät Suomi MTV3 - tämä on joko jotain huikeeta tai kamala trainwreck
 • Sorjonen Yle TV1 - kyllä Suomenkin pitää lähteä nordic noiriin mukaan eli toivottavasti tämä toimii
 • Korpelan kujanjuoksu Yle TV1 - on varmasti hyvä, kun ammentaa suosittujen sarjojen teemoista ja näyttelijöistä
 • Luottomies Yle Areena - Kari Ketonen nössykkämiehen naapurina toimii varmasti
 • Koulun jälkeen Yle Areena - voi olla mielenkiintoista seurata, mihin nuoret päätyvät 2. asteen koulutuksen jälkeen
 • Ismo TV5 - Leikola on ihan huippu!

 

... njääh... ehkä...

 • Kuokkavieras Kataja Jim - Kataja on ihan jees, ja konseptikin periaatteessa, mutta voi olla myös aika hirveää
 • Pahan jälkeen Liv - Meeri Koutaniemi tekee vaikuttavaa työtä, joten ohjelmalle voisi antaa mahdollisuuden
 • Ota rahat ja juokse MTV3 - kiinnostaa nähdä, miten suomalaiset osallistujat handlaavat tämän konseptin
 • Sinulle on postia MTV3 - ohjelmassa kirjoitetaan kirjeitä; voi olla juuri niin hullua, että toimii
 • Downshiftaajat Yle TV2 (Elisa) - voi toimiakin, jos jaksaa katsoa
 • Villen keittiö 30 minuutissa Yle Teema - Haapasalo on vangitseva hahmo ja sekoilee varmasti keittiöohjelmassakin
 • Norsunluukoira Yle TV1 "Nelikymppinen Toni Lahtinen jättää työnsä ja uhraa omaisuutensa lähteäkseen pelastamaan afrikannorsua sukupuutolta kouluttamansa norsunluukoira Rokan avulla"

 

Mitä mieltä olet tämän syksyn kotimaisista sarjauutuuksista?

 

(toim. huom.: kaikki mielipiteet on muodostettu pelkästään mainosten ja lehdistötiedotteiden perusteella)

 

 

 

 

Kuvat: Fox, Liv, Nelonen.

Ladataan...

Unohdetaan uusien sarjojen jännitys, unohdetaan kotimaiset kohu-uutuudet, unohdetaan televisiosarjoihin päätyvät supertähdet... Viime aikojen suurimmasta kuohunnasta televisiomaailmassa on yllättäen vastannut kestosuosikki Criminal Minds!

Suomessakin otsikoihin nousi elokuussa sarjan uuden kauden kuvauksissa tapahtunut välikohtaus, jonka ansiosta sarjan päätähti Thomas Gibson (Aaron Hotchner) ensin pidätettiin työtehtävästään ja myöhemmin vapautettiin sopimuksestaan kokonaan. Viihdemaailma ja sarjan fanit ovat olleet kohtalaisen järkyttyneitä koko tapauksesta, sillä sarjasta harvemmin saa kunnon otsikoita uusia roolituksia ja hyviä katsojalukuja lukuun ottamatta.

Ensin CBS ilmoitti Gibsonin olevan pois parin jakson ajan, mutta jo seuraavana päivänä hänen ilmoitettiin saaneen potkut sarjasta kokonaan. Samoihin aikoihin julkisuuteen vuodettiin tieto, että vuosia aikaisemmin Gibson oli tönäissyt kuvauksissa henkilökunnan jäsentä ja joutunut siten vihanhallintatunneille. Tämä tuorein välikohtaus oli Gibsonin ja sarjan yhden tuottaja-käsikirjoittajan välinen, ja siitä kiertää mediassa eri versioita. Gibson on itse sanonut kopauttaneensa miehen jalkaa, jottei tämä törmäisi vihastuksissaan Gibsoniin. Sarjan tuotannosta vuodetut lähteet kertovat Gibsonin potkaisseen tuottajaa ilman provosointia.

Koko tapaus kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta. Väkivalta ei ikinä ole hyvä asia, mutta jotenkin epäilyttävältä tämän asian hoito tuntuu. Sarjan päätähtenä, vaikkakin ryhmävetoisen sarjan, Gibsonia ei varmasti erotettu ihan heppoisin perustein, mutta yleensä tällaisessa tapauksessa näyttelijä saa mahdollisuuden tapojensa parantamiseen. Hirveän nopeasti vuodettiin tieto aikaisemmasta ongelmasta kuvauksissa, kuin oikeuttaakseen kanavan päätöksen potkia Gibson pois. Huhut ovat kertoneet sarjan tuottajien halunneen jo pitkään eroon Gibsonista, ja tässä tuli siihen sopiva tapaus.

Sarjan muut näyttelijät ovat ottaneet erilaisia kantoja koko tapaukseen. Jotkut heistä eivät ole kommentoineet koko asiaa millään tavalla, mutta muutamat ovat kertoneet mielipiteensä joko suoraan tai oletettavasti kiertoteitse. Criminal Minds -sarjasta edellisen kauden lopussa oma-aloitteisesti poistunut Shemar Moore (Derek Morgan) puhui kohun ollessa suurimmillaan karmasta, jonka tulkittiin tarkoittavan hänen olevan sarjan tuottajien kanssa samaa mieltä. Näkyvimmän mielipiteen on kuitenkin antanut sarjan melkeinpä pidetyin näyttelijä Paget Brewster. Hän jakoi Instagram-tilillään fanien kierrättämän kuvan Hotchin palauttamisesta sarjaan, ja hän on myös julkaissut kuvan itsestään Gibsonin kanssa ja sanonut kaipaavansa tätä.

Miten Hotchin sitten käy sarjassa? Hotch on sarjan 12. kaudella kahdessa ensimmäisessä jaksossa, jonka jälkeen hän lähtee toiseen FBI:n operaatioon väliaikaisesti (ja oletettavasti myös pysyvästi). Häntä tiimiin tulee paikkaamaan väliaikaisesti sarjasta 7. kauden lopussa poistunut mutta jo pari kertaa sarjassa uudelleen vieraillut Emily Prentiss (Paget Brewster). Huhujen mukaan Prentiss tulisi ottamaan pysyvästi ryhmän johtajan pestin, mutta tästä ei ole vielä saatu varmistusta, vaikkakin Brewster palkattiin Gibsonin potkujen jälkeen pikaisesti kokoaikaiseksi tiimiin. Yllä olevissa virallisissa promokuvissa Prentiss nousee korkeaan asemaan, joten huhut saattavat olla totta.

Jo ennen Gibsonin kohua ilmoitettiin parista muusta muutoksesta sarjan päänäyttelijöihin. Kesäkuussa ilmoitettiin Adam Rodriguezin (CSI: Miami) uuden hahmon liittyvän tiimiin, periaatteessa Morganin tilalle. Rodriguezin hahmo liittyy sarjan 11. kauden viimeisessä jaksossa vankilasta paenneiden sarjamurhaajien jahtaamiseen. Lisäksi sarjassa yhden kauden verran 'recurring'-statuksella nähty Aisha Tyler (Dr. Tara Lewis) on ylennetty vakituiseksi näyttelijäksi, joten BAU-tiimi on nyt hyvin täydennetty.

Video: Criminal Minds season 12 promo

Criminal Minds -sarjan 12. tuotantokausi saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa tämän viikon keskiviikkona, ja kauden ensimmäisessä promovideossa ei Gibsonin hahmoa nähdä laisinkaan, kuten ei myöskään virallisissa promokuvissa. Gibson itse on kertonut olevansa harmistunut koko tapauksesta, sillä hän kuvitteli välikohtauksen olleen selvitetty ja unohdettu. Hän aikoo myös perätä oikeuksiaan lakiteitse, joten tästä saagasta varmasti kuullaan vielä lisää.

Sarjan fanit pelkäävät tämän kohun ja sen seurauksien tarkoittavan väistämättömästi sarjan loppua. Pitkäikäinen sarja voisi vielä kestää Mooren poistumisen, mutta Gibson on tiimin näkyvin hahmo ja hahmonsa tavoin näyttelijäryhmän ankkuri. Itse toivon, ettei tätä koko välikohtausta olisi tapahtunut, sillä Gibsonin Hotch on mielestäni sarjan kantavia voimia, eikä hän todellakaan olisi ansainnut saada potkuja tällä tavoin, tapahtui kulisseissa mitä hyvänsä tahansa. Huhut ovat niin tasaisesti puolesta ja vastaan, että välikohtaus tuntuu olleen aika sekava tilanne. Varsinaista totuutta tuskin tulee ikinä katsojien tietoon, mutta valitettava tosiasia on, että Gibson ei Criminal Minds:iin palaa.

 

 

 

 

Kuvat: CBS.

Pages