Ladataan...
The Variety Show

Joko arvonnat alkavat kyllästyttää? :)

Marvel-sarjakuvista tuttu supersankarimaailma rynnistää ruutuihin kolmen eri sarjan voimin tänä syksynä, ja yksi näistä uutuussarjoista on Marvel's Inhumans, jonka ensimmäinen tuotantokausi nähdään lähestulkoon jenkkitahdissa HBO Nordicilla. Myös lyhyemmällä Inhumans-nimellä tunnettu sarja ei ole varsinaisesti supersankarisarja sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä sarja kertoo Maahan pakenevasta ulkoavaruuden Epäinhimilliset-rodun kuninkaallisesta perheestä, joka jatkaa taisteluaan toistensa kanssa. Sarjakuvissa aloittaneiden hahmojen supervoimat hämmästyttävät ruudulla, ja muun muassa yksi sarjan päähenkilöistä ei puhu lainkaan ääneen. Tätä Black Bolt (suom. Musta Salama) -hahmoa esittää muuten Anson Mount, joka varmasti muistetaan parhaiten Britney Spearsin Crossroads-leffasta!

Video: Marvel's Inhumans trailer (HBO Nordic)

Trailerissa suurimman huomion vie kuitenkin Black Boltin veli Maximus, jota esittää Game of Thrones -sarjasta tuttu Iwan Rheon. Kukaan GoT:n ajantasalle katsonut ei voi unohtaa hänen Ramsay Bolton -hahmoaan, joka kehittyi hyvin nopeasti yhdeksi TV-historian julmimmista tyypeistä. Kehittyykö Rheonin hahmo myös Inhumans-sarjassa pahoista pahimmaksi, vai onko jutun juoni paljon monimutkaisempi?

 

Arvonnan palkintona on 1 kpl Inhumans-settejä, joka sisältää sarjan logolla varustetun T-paidan ja lippiksen, hauskan selfievalon sekä 2 kk:n ilmaiskoodin HBO Nordicin suoratoistopalveluun!

 

Arvonta alkaa N-Y-T: NYT! Aikaa osallistua on perjantaihin 3.11. klo 23.59 asti.

Osallistua voi myös Instagramissa (@mariavarietyshow)!

Osallistu kertomalla, miksi haluaisit voittaa juuri tämän arvonnan. :)

 

 

 

 

 

Arvontapalkinnot suoraan HBO Nordicilta!

Kuvat: HBO Nordic, @2017 Marvel.

Ladataan...
The Variety Show

Tunnusta sinäkin: joskus silmäsi ovat televisioruudussa vain puoliksi ihan tarkoituksella!

En nyt puhu tilanteesta, jossa joku ihminen tai tapahtuma pakottaa huomiosi muualle lempisarjasi parista, vaan niistä tilanteista, joissa haluat katsoa televisiosta jotain mukavaa ja rentoa, samalla kun puuhailet jotain muuta. Minulle tämä puuhailu on useimmiten käsitöiden väkertäminen, mutta samaan kategoriaan menee myös esimerkiksi teetettyjen valokuvien lajittelu, ilmaismainoksien silmäily, pienimuotoinen siivoamisen kaltainen järjestely tai kynsihoito.

Suurimmaksi osaksi kyseessä on joku puuha, mitä on kiva tehdä siinä sohvalla ruudun ääressä mutta mitä on äärimmäisen tylsää tehdä ilman jotain muuta viihdykettä.

Mitkä ohjelmat päätyvät ruutuusi silloin, kun voit antaa ohjelmalle vain 50 % huomiostasi tai ainakin reippaasti vähemmän kuin 100 %?

Vain elämää soveltuu tähän tarkoitukseen aivan älyttömän hyvin, sillä ihaniin esityksiin ja ruokapöytärupatteluun voi helposti uppoutua, vaikka virkkuukoukku viuhuisi käsissä tasaista tahtia, ja ruokailujen ulkopuoliset aktiviteetit todellakin vaativat jotain muutakin viihdykettä katsojalle.

Puoliteholla katselemiseen suosittelen ehdottomasti erilaisia musiikki- ja viihdeohjelmia sekä kaikenlaista realityä, sillä niitä on kiva katsoa, mutta et varsinaisesti häviä mitään, vaikka ajatuksesi käyvät välillä oikean elämän puolella. Suuren suosituksen saavat myös lempiohjelmien uusinnat, sillä mistään ei tule niin hyvää fiilistä kuin lempisarjan tutusta ja turvallisesta maailmasta yhdistettynä mukavaan käsillä puuhailuun!

 

Minä virkkaan tai neulon mm. Scorpion-sarjan tahtiin, vaikka olenkin jo kaikki Netflixissä saatavilla olevat jaksot nähnyt pariinkin kertaan.

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Ladataan...
The Variety Show

Saavatko pienet lapset katsoa televisiota? Onko normaalia yrittää kieltää taaperoikäiseltä kaikki kontakti televisioruudun kanssa, vai pitäisikö tämänkin asian suhteen höllätä linjaa ja etsiä se aidan matalin kohta? Lapsien televisionkatselu jakaa ihmisten mielipiteitä yhtä varmasti kuin raskauden aikainen tuorejuustojen syönti tai lapsen altistaminen sokerille.

Jokainen pienen lapsen vanhemmuuden kokenut tietää, että välillä se ainoa tapa saada asioita hoidettua ihmisten ilmoilla tai säilyttää järkensä pitkillä automatkoilla on antaa lapsen katsoa kännykästä tai tabletista piirrettyjä. Samaan hengenvetoon kaikki toteavat tietävänsä tutuista tutkimuksista, joissa julistetaan pienenkin ruutuajan passivoivan pieniä mussukoita, mutta jos nyt ihan vain tämän kerran.

Meidän poika täyttää tällä viikolla vuoden ja neljä kuukautta, ja hänelle on muodostunut jo omia rutiineja televisionkatselemiseen liittyen. Ei, ei häntä pakoteta istumaan television ääressä ääni- ja kuvasaastetta itseensä pakonomaisesti imien, mutta emme myöskään yritä häntä erityisesti TV-ohjelmilta suojella.

Hänen ensimmäisien kuukausiensa aikana pidimme huolen, että hän ei varsinaisesti joutunut TV-ruutua katselemaan, mutta vieläkin jatkuvan iltaperinteen mukaan poika saa iltamaidon sohvalla TV:n pyörittäessä äidin tai isän suosikkisarjaa. Pojan kasvun lähennellessä vauvavuoden loppua jouduimme muutamilla huonosti ajoitetuilla automatkoilla turvautumaan kännykän katselumahdollisuuksiin, sillä poika ei tykkää pimeällä olla hereillä autossa, luulee raukka joutuvansa nukkumaan illalla. Tuolloin parhaiten toimi isän YouTubesta näyttämät Iron Maidenin livemusiikkivideot.

Nyt, kun taaperoikä on tuonut mukanaan jatkuvasti liikkuvan pojan, jonka suusta pulppuaa paljon toistaiseksi käsittämätöntä höpötystä, on kuvioihin tullut ihan tarkoituksellinen televisionkatselu. Jos poika kaipaa leikin lomassa pientä rauhoittumista tai iltaväsy alkaa hiipiä pieneen mieheen, muutaman minuutin ruutuhetki esimerkiksi Late Lampaan (eng. Shaun the Sheep, HBO Nordic) tai Naperon (eng. Pocoyo, Netflix) parissa ovat toimineet mukavasti.

Olemme mieheni kanssa puhuneet pojan suhteesta televisioon, ja luonnollisesti yritämme pitää sen ikään sopivalla tasolla, sekä ajallisesti että sisällöllisesti, mutta toistaiseksi sekä tarve että kiinnostus ovat olleet onneksi hyvin pientä. Voin kuvitella, että asiaan joudutaan paneutumaan tarkemmin tulevina vuosina, mutta emme jaksa siitä ottaa vielä sen suurempaa stressiä.

Vähän ja sopivaa, ei liikaa eikä liian usein.

Kun poika kasvaa, tulevat piirretyt varmasti tärkeäksi osaksi hänenkin elämäänsä, ja näin on ihan just hyvä, sillä kaikilla meillä on hyviä muistoja lapsuuden lempisarjojen parissa. Mitäköhän ohjelmia meidän poikamme muistelee aikuisena lämmöllä?

Mitä mieltä olet lapsien televisionkatselemisesta? Mikä on sopiva määrä missäkin iässä, vai pitäisikö asiassa olla tiukka nollatoleranssi? Muistatko itse katselleesi piirrettyjä lapsena?

 

P.S. Hmm... Pitäisiköhän tästä aiheesta sittenkin kirjoittaa tarkempi reportaasi...

P.P.S. Kiinnostaisiko postaus suoratoistopalveluiden lastenohjelmatarjonnasta?

 

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Pages