Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: UKKO.fi-laskutuspalvelu

Oletko ikinä miettinyt, miten bloggaajat hoitavat raha-asiansa? Nimenomaan, miten ne rahat siirtyvät kätevimmin yhteistyöyritykseltä bloggaajan omalle tilille? Joillekin tämä asia on aivan merkityksetön, mutta jos olet aloitteleva bloggaaja tai kiinnostunut bloggaamisen taustoista, lue eteenpäin! Postaus kiinnostaa varmasti myös sinua, joka olet miettinyt, miten muuttaa omia työsuoritteita rahaksi, esimerkiksi valokuvaamisen tai liikunnanohjauksen parissa.

Sanotaan asia suoraan heti aluksi: minä olen käyttänyt UKKO.fi-palvelua jo useamman vuoden ajan, eli reippaasti ennen kuin heiltä ehdotettiin yhteistyötä!

UKKO.fi on osuuskuntapohjainen laskutuspalvelu, joka hoitaa työntekijän puolesta lakisääteiset maksut, helpottaen näin sekä työntekijän että työnantajan elämää. Palvelu sopii todella hyvin säännöllisen epäsäännöllisten työtehtävien laskutukseen, eikä verokorttia tarvitse lähettää jokaiselle työnantajalle erikseen, vaan pelkästään laskutuspalveluun.

Näin palvelun käyttäminen toimii minun kannaltani:

1. Sovin yhteistyöstä tai esimerkiksi esiintymisestä asiakasyrityksen kanssa, ja samalla sovin laskutuspalvelun käyttämisestä.

2. Teen työn.

3. Luon UKKO.fi-palvelussa laskun asiakkaalle, jonka palvelu toimittaa asiakkaalle tarkistuksen jälkeen.

4. Asiakasyritys maksaa laskun UKKO.fi-palvelun tilinumeroon.

5. Nostan laskun summan (- kulut) itselleni palkkana laskutuspalvelusta.

Kuulostaa helpolta, eikö vain? Sitä se onkin useimmissa tapauksissa! Välillä suoraviivaisuutta hankaloittaa laskun luontiin liittyvät asiat, esimerkiksi yrityksen laskutustoiveiden toteuttaminen tai tietojen metsästäminen, mutta en ole vielä kohdannut palvelussa tilannetta, jota ei selvitettäisi kätevästi UKKO.fi-asiakaspalvelun kanssa. Heiltä saa aina hyvin ja hyvin nopeasti ohjeita asiaan kuin asiaan, ja UKKO.fi-sivut ovat itsessään myös todella kätevät laskutuksen ja kevytyrittäjyyden tietojen suhteen.

UKKO.fi-palvelun käyttäminen luonnollisesti maksaa mutta ei mitenkään hillittömästi. Palvelu ottaa laskun loppusummasta itselleen 5 % mutta joka tapauksessa vähintään 15 €. Jos laskusi on todella pieni, voit niputtaa sen toisen laskun kanssa palkanmaksuun, jolloin palvelumaksua menee suhteessa vähemmän. Tämä on yksi syy, miksi pidän UKKO.fi-palvelusta niin paljon: palvelu on joustava, ja voit itse aina päättää, koska nostat ansaitsemasi rahat palkkana. Monesti esimerkiksi veroprosentin tai erilaisten tukien kanssa joutuu hieman miettimään parasta hetkeä saada palkkaa, joten joustavuus on tässäkin tapauksessa todella hyvä asia.

Minä päädyin UKKO.fi-asiakkaaksi pari vuotta sitten, kun sain ensimmäisen blogiyhteistyön, mistä maksettiin ihan suoraa rahaa. Googlettelin tuolloin hiukan bloggaajien palkka-asioista, ja hakutulokset nostivat nopeasti mieleeni aikaisemman suuren blogikampanjan, jonka ansiosta olin laittanut palvelun korvan taakse tulevaisuutta varten.

Luin hiukan muiden bloggaajien kokemuksia aiheesta sekä tutustuin UKKO.fi-sivuihin, ja aika pian olinkin jo luomassa itselleni tiliä palveluun. Minulle tällainen laskutuspalvelu sopii erittäin hyvin, sillä tuloja blogin kautta tulee harvakseltaan ja pieninä kertasummina, joten toiminimen perustaminen tai verokortin kanssa pelaaminen ei ole tällä hetkellä mieluisaa. Toki, jos blogitoiminta kasvaa tai lakiin tulee jälleen uusia muutoksia, voi mieli muuttua, mutta tällä hetkellä olen palvelun käyttämiseen todella tyytyväinen!

Jo opiskeluaikoina tuli tutuksi erilaisten tulorajojen kanssa säätäminen, ja viimeisen parin vuoden aikana olen joutunut miettimään blogitienestien nostamista palkkana työttömyystuen tai äitiysrahan näkökulmasta. Ongelma ei kuitenkaan ole ollut vielä kamalan suuri, sillä, heh, blogin kautta tienaamani summat ovat olleet verrattain pieniä (yleisin lasku on tainnut olla 100 €, alv. 0 %). Kaikkiin ongelmiini olen kuitenkin saanut apua UKKO.fi-palvelun mainiosta asiakaspalvelusta, josta todellakin tulee mieleen, että he ovat minun puolellani.

UKKO.fi-palvelun kautta työllistyminen on ollut alusta asti kevytyrittäjyyttä, yrittäjän vapaudella ilman kaiken byrokratian vaikeutta, mutta viime aikoina asian helppous on kärsinyt lainsäädännön muuttuessa. Nykyään tällainen kevytyrittäjyyskin rinnastetaan yrittäjyyteen, joten TyEL-maksun sijaan tietyn summan ylittävistä tienesteistä täytyy maksaa YEL-vakuutusmaksu. Yrittäjäksi rinnastaminen sekoittaa luonnollisesti työttömyysturvan saamisen, joten nämä viimeaikaiset muutokset ovatkin herättäneet paljon kritiikkiä hallituksen toimia kohtaan muun muassa työttömien lisätienaamisen vaikeuttamisen takia. UKKO.fi on toiminut tässä vaikeassa tilanteessa mielestäni erinomaisesti, infoten ja selkiyttäen ja kevytyrittäjien oikeuksien puolesta puhuen.

Minulle UKKO.fi on ollut mainio apuväline bloggaamisen kautta tulevien tienestien siirtämisessä itselleni, ja voin varauksetta suositella sitä kaikille. Jos palvelu kiinnostaa, käykää UKKO.fi-sivuilla, seuratkaa Instasta #teesitämitärakastat tai heittäkää minulle kysymyksiä kommenteissa!

 

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Ladataan...

The Bletchley Circle -- Omat suositukset ovat niitä parhaita suosituksia! En ollut aikonut alkaa katsoa Ylen tahtiin uutta pukudraamasarjaa, vaikka siitä kirjoitinkin, mutta sarja on ollut jo pitkään odottamassa omalla listallani Netflixissä. Viikonloppuna koin kuitenkin hetken ja tunnelman, johon kelpasi vain pako menneisiin aikoihin, joten laitoin sarjan pyörimään. Nyt menossa on jo toisen kauden arvoitus, ja sarjaa katsoessani virkkaan menemään jämälankoja. Ihan parasta!

black-ish -- Viime aikojen tärkein sarjaprojektini on ollut tämän sarjan kakkoskauden loppuun katsominen, sillä sarja poistuu Viaplayn valikoimasta ihan näinä päivinä. Onneksi Viaplay tästä ilmoittaa sarjan kohdalla palvelussa, ja onneksi sarja palaa uusien jaksojen kera palveluun ensi vuoden puolella! Kauden alkupuoli hiukan tökki, mutta toinen puoli oli aivan mahtava. Sarja on toisaalta mukava ja harmiton komediasarja, ja toisaalta se opettaa sekä amerikkalaista että kansainvälistä yleisöä afrikkalaisamerikkalaisten arjesta Yhdysvalloissa.

Game of Thrones -- Viimeisen parin viikon sarjapohdinnoista ei voi millään jättää pois HBO:n huippusarjaa, joka on tällä uusimmalla kaudellaan rikkonut katsojaennätyksiä melkeinpä jokaisella jaksolla. Kauden finaalijakso julkaistiin virallisesti maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa, ja huippupitkä jakso piti sisällään kaikkea herkkua ja hirveää. juliaihminen kertoo blogissaan tunnelmia tästä viimeisestä jaksosta sekä sen katselemisesta Tennispalatsin erikoistapahtumassa, johon minulta jäi tällä kertaa osallistumatta kiireiden takia. Kirjoittelen tässä jossain vaiheessa GoT-postauksen, sillä tämä uusin kausi on ollut minusta positiivinen yllätys monellakin tapaa!

 

Mitä sinä olet katsonut viime aikoina? :)

 

 

 

 

 

Kuvat: ITV, ABC, HBO.

Ladataan...

--- Missä sinä olit, kun kuulit Walesin prinsessa Dianan kuolemasta? ---

Minä olin Porissa, sukuloimassa. Isäni oli ollut hotellissa majoittuneen lentopallojoukkueensa kanssa aamiaisella, ja hotellin respa oli kertonut järkyttävät uutiset. Isä ryntäsi heti ovesta sisään päästyään kertomaan meille asiaa, näpytellen samalla ripeästi teksti-tv:n päälle. Uutinen pysäytti meidän kaikkien puuhat, eikä kukaan meinannut uskoa järkyttävää onnettomuutta todeksi.

Dianan kuolemasta tulee 31. elokuuta kuluneeksi tasan 20 vuotta, ja hänen elämäänsä on muisteltu pitkin kesää eri tavoin. Meillä Suomessakin on julkaistu lehdissä erikoisnumeroita Dianan muistoksi, ja Briteissä on luonnollisesti media täynnä muistovuotta.

Suurimpana ja virallisimpana virtuaalisena muistomerkkinä toimivat kaksi televisiodokumenttia, joiden teossa ovat olleet mukana Dianan ystävät ja perhe, erityisesti hänen rakkaat poikansa prinssit William ja Harry. Näistä kahdesta dokumentista ensimmäinen nähdään tiistaina 29. päivä Yle TV1:llä, ja tämä ITV:n dokumentti kantaa nimeä Äitimme prinsessa Diana. Ohjelmassa muistellaan erityisesti Dianan elämää ja hänen mullistavaa osallistumistaan hyväntekeväisyystyöhön. Toinen uusi dokumentti BBC:ltä keskittyy Dianan kuolemaa seuranneeseen viikkoon ja hänen hautajaisiinsa, mutta sen mahdollisesta esittämisestä Suomessa ei ole vielä tietoa.

 

Äitimme prinsessa Diana

Yle TV1 ti 29.8. klo 19 & la 2.9. klo 8.05

Yle Areena

 

P.S. Yle näyttää dokumentista lyhyemmän version, joten jos kielitaito riittää, kannattaa pitempi versio etsiä vaikka YouTubesta!

 

 

 

Kuva: ITV/Yle.

Pages